Başkan Kartal, Trabzonspor Paylaşımını Savundu

"Üç veya dört futbolcuya daha ihtiyacımız var"

- Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal:
- "İki forvet, bir stoper ve bir de on numara almayı planlıyoruz. Bu sporcuları da kadroya kattığımızda iyi bir takım oluşturmuş olacağız"
- "Bu yıl 10-12 milyon avro civarında bir bütçe düşünüyoruz. Vedat Muric ile ilgili sonraki satışından yüzde 15 pay koyduk"


 


Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, "Üç veya dört futbolcuya daha ihtiyacımız var. İki forvet, bir stoper ve bir de on numara almayı planlıyoruz. Bu sporcuları kadroya kattığımızda iyi bir takım oluşturmuş olacağız." dedi.

Kartal, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, transfer çalışmalarını bir noktaya getirdiklerini söyledi.

Sezon hazırlıklarının yanı sıra kadroya katacakları oyuncular konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirten Kartal, "Üç veya dört futbolcuya daha ihtiyacımız var. İki forvet, bir stoper ve bir de on numara almayı planlıyoruz. Bu sporcuları da kadroya kattığımızda iyi bir takım oluşturmuş olacağız. Bu konuyu teknik direktörümüz ile görüştük. Bu sene içimiz rahat bir şekilde maç izleyeceğiz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Hasan Kartal, transfer yapmanın her zaman dikkat gerektiren zor bir işlem olduğuna dikkati çekerek, "Futbolcuyla anlaşmak ve kulübüyle anlaşmak zor. Boldrin ile uğraşıyoruz. kendi oyuncumuz olmasına rağmen diğer kulüpten almakta sıkıntı çekiyorsun. Onların isteği farklı oluyor. Sporcu biraz parladı, biraz fazla istiyor. Ekonomiyi düşünmek zorundasın. Bunların hepsini yan yana getirdiğimiz zaman yine de bayağı bir yol aldık. Üç veya dört sporcu daha aldıktan sonra takımımız tamam olacak. Onu da kısa sürede alarak takımımızı tamamlamayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 


- "Vedat Muric ile ilgili sonraki satışından yüzde 15 pay koyduk"


Bütçede bir sorun olmadığını da aktaran Kartal, şöyle devam etti:

"Bütçede bir sorun yaşamayacağız. Diğer kulüplere nazaran biz biraz daha dikkatliyiz. Çok fazla para vererek transfer yapmaktan yana değiliz. İyi, ucuz, kaliteli olacak ve bütçemizi sarsmayacak. Biz önümüzü görüyoruz ve bütçemizi ona göre ayarlıyoruz. Bu yıl 10-12 milyon avro civarında bir bütçe düşünüyoruz. Vedat Muric ile ilgili sonraki satışından yüzde 15 pay koyduk. Fenerbahçe'den aldığımız sporcuları biliyorsunuz. Onun dışında bir periyot çerçevesinde ödemesini yaptık. Sanıyorum üç veya dört ay içerisinde bedeli ödenecek. Bir de sponsorluk sözü verdiler. Bu sponsorluğu satışın içinde mi yoksa dışında mı düşünüyoruz bilmiyorum ama bir söz aldık Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan. 500 bin avro çerçevesinde bir sponsorluk. Bu da centilmenlik anlaşmasıdır. Çünkü anlaşmanın içerisinde yazmayan bir şeydi. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum."


- Trabzonspor'un 52. kuruluş yıl dönümü


Başkan Kartal, Trabzonspor'un 52. kuruluş yıl dönümünü etkinliklerine Çaykur Rizesporlu bir çocuğun katılmasıyla ilgili bir soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Yönetimdeki arkadaşlarla aldığımız bir karardır. Doğrusu da budur. O fotoğrafa baktığınız zaman bir şeyler almanız gerekiyor. O aldığımız şey bu şekilde davranmamızı gerektiriyordu. Taraftarların yüzde sekseni bizi takdir ediyor, yüzde yirmisinde bir problem var. Onlarda bu konuyu anlamadığı için problem var. 'Bizi şu takım düşürdü, bizi bu takım şampiyon yaptı' öyle bir şey yok. Biz Çaykur Rizespor'uz. Biz ne yapıyorsak kendimiz yapacağız. Biz düştüysek kendimiz düştük. Kendimiz öz eleştiri yapacağız. Biz neyi yanlış yaptık da düştük?. Bizi başka bir takım düşürebilir mi?. Bizden daha güçlü kimseyi görmüyorum. Bu yönetim kurulu güçlü bir yönetim kuruludur ve takımın arkasındadır. Bu yönetim kurulu bu takımı düşürüyorsa sorun yönetim kurulundadır. Bizi sorgulayın. Çünkü bunu biz yönetiyoruz. Yoksa bir başka takım bizi düşürecek. Biz veya Çaykur Rizespor bu kadar mı aciz."

"Ben bunu kabullenemiyorum." diyen Hasan Kartal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bana bazı yerlerde söylüyorlar, bu takım sizi düşürdü, öyle bir şey var mı? Beni başka biri düşürecek. Kimin gücü var. Güç bizde. Eğer gücümüzü kaybedersek o zaman bizi Ahmet veya Mehmet düşürmüş. Onun suçu değil ki. Biz düşüyoruz. Biz Çaykur Rizespor'uz. Her kulüple iyi olacağız. Trabzonspor dibimizde. Komşumuz. Bir başkasıyla niye kötü olacağız?. Biz hiç bir takımla kötü olmayacağız. Spor birleştiricidir, kaynaştırmaktır. Bu yönetim takımı en iyi seviyeye getirmek için elinden geleni yapacak. Yapamıyorsa bırakacak. Rize'nin milliyetçileri gelecek ve onlar yönetecek. Sizi şu kulüp düşürdü diye. İnanın bu zoruma gidiyor. Bizi kimse düşüremez."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     3 Ağustos 2019 22:16
         

    o güzelleme yaptığın takım devletin parası ile transfer yapıyor ne o sana vermedilermi bu yaptığın açıklama seni bağlar bizimle hi,ç alakası yok çünkü biz iyi biliyoruzki ayıdan post trabzonspordan dost olmaz bursa meydanında yedikleri dayağı bile içine sindiren kalıpsızlardan adam olmaz zaten 

  2. 0 0
    {usertitle}

    Mapavrali

     4 Ağustos 2019 11:46
         

    SN BAŞKAN ELBETTE DÜŞMANLİK OLMASİN

    DOSTLUK OLSUN İSTEMEYEN İNSAN DEĞİLDİR

    BİZ BİLHASSA RİZELİNİN İLKESİDİR.

    DOĞRU SÖYLÜYORSUN BİR İNSANİ KENDİSİ DÜŞÜRDÜĞÜ GİBİ BİR KLÜBÜ DE KENDİ YANLİŞLARİ DÜŞÜRÜR

     

    AMA LÜTFEN BİZİMDE NE DEDİĞİMİZİ

    BAŞKA YÖNE ÇEKİMDE ÖYLE YORUM YAPMA

    GELKİ SENİN SİRTİNDA KÜFE VAR DİKKATLİ OLMALİSİN AMA

     

    BİZ RİZELİLER HEP EL UZATAN TARAF OLMUŞTUR

    FAZLA MERHAMET KOSKOCA 25 MİLYON KM KAREDE AT KOSTURAN OSMANLİYİ YİKMİŞTİR

     

    DÜŞMEKLE

    SATİLMAK  ARASİNDA DÜNYALAR FARK VARDİR

     

    SN BAŞKAN TRABZON SPOR

    BİZİ İKİ KERE SATMİŞTİR

    HEMDE AÇİKTAN

    SEN NEDEN BAHSEDİYON

    BİZİM MÜSLÜMAN TÜRK ÖRF ADETİNDE

    EN ACİ BİR OLAYDİR SATİLMAK

    LÜTFEN ELMALARLA ARMUTLARİ KARİŞTİRMAYİN

     

    BU YARANİN TEK BİR YOLU VARDİR

     

    TRABZON YÖNETİCİLERİ ÇİKİP RİZESPORDAN ÖZÜR DİLEMELİDİRLER

    YOKSA CİBANİ KAŞİMAK GİÇ BİRİMİZİN AMACİ OLMAZ ÇÜNKÜ İÇ İÇEYİZ

    BİZİM PROBLEMİMİZ TRABZON SPOR YÖNETMİNLENDİR

    RİZESPORUMUZU AÇİKTAN SATMİŞTİRLAR

    HEMDE KAYİTLAR ALTİNDA

     

  3. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     5 Ağustos 2019 15:51
         

    hiç bir şey bilmiyorsan hasan kartal muharrem usta nın giderken yaptığı açıklamayı dinleseydin evet doğru biz zamanında kendi işimizi halletmemiz lazımdı da bu trabzonun stadın kapılarını bursaya açmasına kayseri ile uzun sokakta tur atmasına kayseri maçında 1 gol ve penaltı ile oynayan rodeyagayı oyundan çıkarmasına bursa maçında dalga geçer gibi 85 de oyuncu değiştirmesine maçı alması için takımını hiç ateşlemeyen ersun namussuzaun yaptıklarını maç esnasında uğur demirokun şamille analarının hatırını sormasına damı bi şey demiyeceğpiz trabzonlu bir kısım taraftar bile maçı verdiklerini söylerken rizespor başkanın böyle bir açıklama yapması ne kadar doğru bırak yaptıkları pisliği onlar temizlemeye çalışsın sana ne oluyor 

Yorum Yapın