Saruhan; Taraftarlar Haklarını Helal Etsin

 


Taraftarlar Haklarını Helal Etsin

Çaykur Rizespor Başkan Vekili Ali Zeki Saruhan dün akşam Çay TV ekranlarında yayınlanan “gol olsun” adlı spor programına telefonla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Alihan Telatar ve Selim Denizalp’in hazırlayıp sunduğu programa canlı yayın konuğu olarak katılan Başkan vekili Saruhan, ilk olarak geçtiğimiz sezon takım olarak ligde istenilen performansı göstermediklerinden dolayı yeşil – mavili taraftarların haklarını helal etmelerini istedi.

Geçtiğimiz sezon birçok talihsizlikler yaşadıklarını hatırlatan Çaykur Rizespor Başkan Vekili Ali Zeki Saruhan sözlerini şöyle sürdürdü;

“ Hakem hataları, hoca değişikliği, sakatlıklardan dolayı istenilen performansı elde edemedik. Bundan dolayı taraftarlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyoruz. Bu sezon bütçe disiplini içinde bir strateji belirledik. Kadro mühendisliğinin bir başka yanı ise yükselmeye hazır yeni genç, yeni Vedat’ları bulmak. Sponsorlarımızın desteği devam ediyor, güçlü bir mali yapımız var. Her hangi bir kredi borçlanması yapmadık. Yeni sözleşmelerin peşinatları ödendi ve geçen ayın maaş borçlarını da yatırdık. Remy gibi dünya yıldızını kadromuza kattık ve Rizespor’un marka değerini yükselttik. Transferde başta Remy olmak üzere, Mihalak, Fabricco, Donsah, Emir Dilaver, Yassin, Fernando ve son olarak Kızılyıldız takımdan kadromuza kattığımız Dusan Jovancic gibi 8 nokta transfer yaptık. Bu isimler takımın omurgasını oluşturacak isimler. Vedat Murig’in Lazıo transferi sonrası Fenerbahçe kulübü ile Rizespor kulüp arasında maddi  ilişkiler devam ediyor. Yaklaşık 1. 6 ile 1. 9 Milyon avro arasında para belirli bir ödeme takvimi sonrası kulübümüzün kasasına girecek olan rakam. Süper lig kulüplerinin yarısından fazlasının gelirleri BDDK’ya 12 yıl borçlanmış durumdalar. Birçok takım transfer yapamadı Fenerbahçe takımı harcama yapmış gibi gözüküyor. Biz Çaykur Rizespor kulübü olarak çok ciddi mali disiplin altında transferimizi yaptık. Gelirler ve giderler hanesi denk bir terazi içinde sürekli bu transferleri yaptık. Kulübün krediye bulaşma riski yoktur. Engin Bakdemir ve Nadir Çiftçi transferlerinde Engin’e 40 Bin Nadir’e 150 bin maaş ödendi. Bu futbolcular daha fazla forma şansı bulmaları adına başka kulüplere gittiler. Başkan Hasan Kartal’a ve diğer Başkanlara da kulübe yaptıkları destekler içinde teşekkür ediyoruz. Aminı Umar’ın bonservisi bizde ve ikinci devre tekrar kadroya gireceğini düşünüyorum. Diğer kadro dışı kalan iki oyuncu Dimitris ve Dimaonde ile sezon sonu sözleşmesi sona erecek oyuncular. Eski takım kaptanı Orhan Ovacıklı’nın gönderilmesi teknik direktör Tomas’ın tasarrufu doğrultusunda olduğunu düşünüyorum. Orhan son derece takıma abilik etti ve takıma kalmasını arzu ederdik, inşallah yeni takımında başarılı olur. Bu transferlerin yüzde yüz’ü Tomas yaptı diyemem. Bazı transferlerde gündeme gelen oyuncunun daha önce yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle risk alamadık. Hocanın Network’u çok geniş ama bunun dışında sportif arkadaşların network’larından da yararlandık. Bologna takımından kiralanan Donsah ‘a 350 bin Avro ödedik. Bu futbolcunun bir milyon Avro’sunu kulübü Bologna takımı karşılıyor. Birlik beraberlik adına şehrimizin markası olan Rizespor’u çok daha iyi yerlere taşımak istiyoruz. Özellikle altyapı tesislerini biran önce bitirmek, hizmete açmak, Türk futboluna yeni genç oyuncuları kazandırmak en önemli hedeflerimizden biri. Bu hizmetler ve gelecek olan başarı bizim yorgunluğumuz alır, mutlu eder” cümlesini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 2 0
    {usertitle}

    Tolga

     8 Ekim 2020 00:15
         

    kadro mühendisliginden bahsediyor beyefendi, 17 futbolcu aldiniz 2 sini hemen gönderdiniz. Bircogu da kiralik, senelerden beri cekirdek kadro olusturamadiniz, aldiginiz cogu oyunculara kontrati bitmeden para verip gönderdiniz örnekler cok mesela Scepovic, simdi bulara Dimitrios, Diamonde, Engin ve Nadir eklendi. Nadir e 150 bin Engin e 40 bin verdiniz yazik degil mi bu paralara bence bu paralari altyapiya yatirsaydiniz daha isabetli olurdu. Söyle geriye dönüp bi bakin yönetime geldiginzden bu yana kac transfer yaptiniz.  Her sezon e az 15 transfer cogu vassat futbolcular. Bence basarinin sirri 15 transfer yapmakta degil cekirdek kadroyu kurduktan sonra en fazla 5 kaliteli transfer yaparak istikrarli bir sekilde hareket etmek. Malesef istikrar la ilgili sinifta kaldiniz, transfer politikaniz tamamen yanlis bir transfer politikaniz olduguna inanmiyorum ve her sene ayni hatalari yaptiniz. Külübü acikca zarara ugratiniz, paralari resmen cöpe attiniz, amatörce hareket ettiniz, halan hatalari baska yerlerde ariyorsunuz mazeretler arkasinda siginiyorsunuz. Uzun lafim kisasi bu isi beceremiyorsunuz, bu isten anlamiyorsunuz, cekip giderseniz taraftar olarak size hakkimi helal ediyorum. Taraftars cok cektirdiniz görülem o ki cileli günlerimiz bitmeyecek.

Yorum Yapın