Başkan Hasan Kartal'dan Önemli Açıklamalar !..

 


Çaykur Rizespor kulüp Başkanı Hasan Kartal ile Dünü, Bugünü ve Yarınını konuştuk.

Başkan Kartal, birçok önemli konuya tüm samimiyeti ile cevap verirken, kendisinin kulüpten alacağı olan 2 Milyon Avro’yu bağışladığını,  Vedat Muriq’den gelecek olan paranın bir ay içinde hesaplarına yatacağını, Remy transferinde yaşanan olayları ve yapımı devam eden altyapı tesislerinin kendilerinin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Bundan Sonra İş Tomas’ta!..

“  İlk dört haftada yeni yapılan transferlerin oturması bir zaman aldı, dolayısıyla ilk dört haftada yaşanan sıkıntılar bunlardı. Burada ki sıkıntı bence birbirleri iyi tanımaması, entegre olmaması , hocanın bu maçlarda iyi motive edememesi. Şimdi ne oldu? Milli ara iyi oldu. Bana göre ilk haftalarda tam motive olamadılar, yavaş yavaş çok daha iyi olacaklar. Elimizde ki ekip çok iyi, yapılan transferler çok iyi, bundan sonra hocamız bu oyuncuları iyi yoğuracak, iyi hazırlayacak ve bundan sora inşallah her maçtan galibiyet ile döneceğiz. MKE Ankaragücü maçı bir başlangıç, bundan sonra da galibiyet serimiz devam edecektir diye düşünüyorum” dedi.

2 Milyon Avro Cebimden Verdim, Helali Hibe Olsun!..

Çaykur Rizespor A.Ş’de 10 yıldan fazla çeşitli kademelerde görev aldığını ve son olarak 2 yıldan buyana kulüp Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Başkan Hasan Kartal, Türkiye’de birçok futbol kulüplerinde genelde hep Başkanların kulüpleri borçlandırdığına dikkat çekerek;”  Kulübü borçlandıran Başkanlar ayrıldıktan sonra derki;” Benim kulüpten bu kadar alacağım” var der. Benim düşüncem, kulüpten başkan olduğum süre içinde ne verdiysem, ne yardım ettiysem onu bir şekilde çözüp bitirmek lazım. Benim açıktan verdiğim paralarda var, hepsi helal olsun. Şuanda da vermiş olduğum yardımı bir şekilde sponsorlar anlaşması ile çözdük, bitirdik. Şunu net olarak söyleyeyim, Hasan Kartal’ın bundan sonra Rizespor’dan alacağı yok. Şimdiye kadar 2 Milyon Avro civarında bir para ödemiştim. Hepsi helali hibe olsun. İnşallah bundan sonrada Rizespor’un ekonomisi bozulmaz., düzgün bir ekonomik yapısı ile devam eder” cümlesini kullandı.

Metin Başkan’da Bizim Gibi Düşüneceğini Düşünüyorum !..

Çaykur Rizespor kulübünün geriye doğru her hangi bir borcu bulunmadığına dikkat çeken Başkan Kartal;” Mali bir sıkıntımız da yok, ona göre program yapıyoruz. İleriye doğru ödenecek bir bütçe yaptık, her hangi bir sıkıntı olmayacak. Eski Başkanımız Metin Kalkavan’ın kulüpten olan alacağı konusu ile ilgili kendisi ile bir konuşma yapmadım ama Metin Başkanımla olan diyaloğum çok iyidir. Ben zannediyorum ki bir çözüm yolu bulunur ve o da bunu bağışlar diye düşünüyorum. Çünkü 10 seneye yakın başkanlık yaptı. 10 sene kendi çocuğun gibi büyüttüğün kulüpten para beklemek yanlış olur. Çünkü kulübün üzerinden hep borç görünüyor ve bu da eksi yazılıyor. Sayın Metin Başkanım da bizim gibi düşüneceğini düşünüyorum, inşallah ve bu işi biran önce bitirmek lazım” ifadesini kullandı.

Vedat Murig’den Gelecek Olan Para

 

Çaykur Rizespor’dan Fenerbahçe’ye oradan da İtalyan ekibi Lazıo’ya transfer olan Vedat Muriq konusunda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Kartal, Kosovalı oyuncunun satışından önemli bir gelir elde edeceklerini hatırlatarak şunları söyledi.

“ Bu futbolcunun satış bedelini hepimiz biliyoruz. Yaklaşık 17 Milyon Avro gibi bir rakam. Burada bizim alacağımız da belli fakat Fenerbahçe’nin taksitli satması sebebiyle bu paranın 3 yılda gelme ihtimali vardı.  Ben sayın Ali Koç ile görüşmem sonrası onların bu bedeli bankalara kredilendirme kaydıyla tahsil edecekleri ve ondan sonra da bizim hakkımıza düşeni ödeyeceklerini söyledi. Ben zannediyorum ki en fazla bir ay içinde o bedel bize gelir.  

Boş Tribünleri Açmak Lazım!

Bu hafta sonu oynanan maçlarda kulüplerin localarını yüzde 50 açması konusunda önemli değerlendirmeler yapan Başkan Hasan Kartal;” Ben kısa süre içinde de tribünlerin yüzde 30 oranında açılacağını düşünüyorum. Tribünler boş, sosyal mesafeyi korumak şartıyla açılacağını düşünüyorum. Çünkü seyircisiz olmuyor, localarla başladık inşallah devamı gelecek” dedi. Yayıncı kuruluşta bir sıkıntı var ve hala anlaşılmadı. Benim anladığım kadarıyla yayıncı kuruluşun satışında eksilme yok, artış var. Geri iadeler de yok.  Burada ana mesele Avro’nun artışından kaynaklanıyor.  Bunun biran önce çözmek lazım. TFF ile Kulüpler birliği görüşme içinde. Kulüpleri büyük sıkıntılar bekliyor.  Ara döneme kadar giden kulüpler sıkıntı yaşayacaklar. Tedbirli ve dikkatli olmamız lazım. Biz çok dikkat ediyoruz. “ cümlesini kullandı.

Remy’i Özel Uçakla Geldi Ama!..

Çaykur Rizespor kulüp başkanı Hasan Kartal, bu sezon kurulan kadro ile sezon sonunda ilk 5, ilk 6’ya girmemiz lazım diyerek ; “ Ben böyle düşünüyorum ama sıkıntı şu olabilir. Mevcut kadroda yer alan oyuncularda bir sıkıntı olursa, bir problem olursa durumu. Geçen sezon bizim takım düşme riskini hiç yaşamamız lazımdı ama maalesef hastalıklar, sakatlıklardan dolayı tehlikeli bir dönem yaşadık. Bu sezon bizim yani ilk 6’ya girmemiz gerekiyor, yapmış olduğumuz transferler böyle olduğunu gösteriyor.  Yapılan transferler içinde bizi en çok uğraştıran isim Remy’i oldu. Remy’ye özel uçak gönderildi,  bu oyuncuyu süper ligde başka kulüpler de almak istedi. Biz getirdik ama başka yabancı sporcularda devreye girdi, Rize’yi kötülediler ama sağ olsun Remy dik durdu, kabul etti. Burada aracılar sıkıntı yaratıyor. Birçok yerli yabancı menajerler devreye giriyor ve ortalığı karıştırıyorlar. Yeni yapılacak olan Kulüpler birliği yasa tasarısı bu işleri de çözüme kavuşturacak. Tüm transferlerde benden çok sayın Başkan Vekilimiz Ali Zeki Saruhan ve ekibi ilgilendi. Onunda büyük emeği var. “ dedi.

Altyapı Boynumuzun Borcudur!..

Yapımı devam eden altyapı tesislerinde her hangi  bir sıkıntının olmadığına vurgu yapan Başkan Kartal;” Sadece projede tadilatları vardı, hatta dün sayın eski Bakanımız Osman Aşkın Bak’ta geldi, gezdi ve bazı yerleri  düzelttirdi.  Projede belli bir seviyeye geldi ve kısa bir sürede bitecek. Bu işi bitirmek boynumuzun borcudur. Altyapısı sağlam olmayan kulüp temelsiz bina olur ve bir gün çöker. Bunun yanında sahalarda da bazı düzenlemeler olacak. Her halde seneye altyapıyı tam olarak oturturuz ve ondan sonra da bizim çocuklarla yukarda bir şeyler yaparız” cümlesini kullandı.

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın