Sumudica Rumen Basınına Konuştu!..

 


Çaykur Rizespor ile henüz ilk galibiyetini alamayan teknik direktör Marius Sumudica, istifa iddialarının ardından ilk kez konuştu. Rumen basınından Pro X'e röportaj veren Marius Sumudica, kovulmadan asla ayrılmayacağını ve kaçmayı düşünmediğini ifade etti

"RİZESPOR'DA COVID-19 VAKALARI NEDENİYLE İLK 11'İ YAPMAKTA ZORLANDIM"

Gaziantep'ten 1,5 yıl sonra ayrıldığımda takım 3. sıradaydı. Zihinsel olarak toparlanmak için ülkeme döndüm, yaza kadar hiçbir takımı çalıştırmayı düşünmüyordum. Son 11 yıldır hiç ara vermeden her gün çalışmıştım. 2 gün sonra Rizespor'dan teklif aldım. İyi çalışma koşulları sunan, güçlü bir kulüp olduğunu biliyordum ama buraya geldiğimde, kariyerimde nadiren gördüğüm bazı şeylerle karşılaştım. Covid-19'a yakalanan 6-7 oyuncumuz vardı, bu sezon toplam 27 kişiden sadece 2'si enfekte olmamış. İlk 11'i yapmakta zorlandım, ayrıca en iyi 2 oyuncu sakatlandı. Takımı maçlara hazırladım, Fenerbahçe'ye tek golle kaybettik ve golümüz verilmedi.

"ERZURUMSPOR MAÇINDAN SONRA KENDİMİ KÖTÜ HİSSETTİM"

"Salgından nasıl kurtulduğumu da bilmiyoum. Daha sonra Erzurumspor maçını çok kötü oynarak kaybettik. Onları tebrik ediyorum. Maçtan sonra kendimi kötü hissettim, gergindim ama ciddi bir şey olmadı. Basın toplantısına gidebilecek durumda hissetmedim, bana son 7-8 yılda olmayan bir şeydi bu. Oyuncularla konuştum ve dinlenmek istedim."

"KOVULMADAN BU TAKIMI ASLA TERK ETMEYECEĞİM"

"Sezon devam ederken, farklı oyun felsefesine sahip bir takımı çalıştırmaya başladık ancak 22 oyuncunun 15'inin sözleşmesi bitiyor. Motive değiller. Böyle bir durumla daha önce hiç karşılaşmadım. Başkanımızla görüştüm ve ayrılışımı duymak bile istemediğini, 1,5 yıl daha kalacağımı söyledi. İşimi yapmaya devam etmeye çalışıyorum ve hepsi bu. Bu takımı asla terk etmeyeceğim, ancak kovulduğumda giderim. Bu kararı bana gelip güvendiklerini ve daha iyi bir takım olacaklarını söyleyen oyuncularla verdim."

İSTİFA BEKLENTİSİ YANITI: "KAÇMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

"Ankaragücü maçını kaybedersek gideceğim iddiası doğru değil. Devam ediyorum, 1,5 yıllık sözleşmem var. Bu takımı küme düşmekten kurtaracağıma inanıyorum. Ardından yazın güçlü bir takım kurmayı ve üst sıralardaki takımlarla mücadele etmeyi planlıyorum. Eğer küme düşersek, bu benim için bir sorun olmayacak ama sonuna kadar savaşacağım. Çünkü oyuncularımın maçtan sonra söylediklerinden çok etkilendim. Onlarla kalmak istiyorum. Sadece Türk pasaportu alırsam ikinci ligde onlarla devam edebilirim. Almayı başarırsam onlarla kalıp, yeniden Süper Lig'de çıkmak için çalışmak benim görevim. Ama bu durum, buradaki bürokrasiye bağlı. Ben kaçmayı düşünmüyorum."


EN ÇOK KONUŞAN 5. TEKNİK ADAM LİSTESİNDE YER ALIYOR!..

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın