Bu Nasıl “YİĞİDO”’luk!..

 

Bu Nasıl “YİĞİDO”’luk!..

Dün akşam Sivas’ta oynanan maçta daha önceki yıllarda Çaykur Rizespor ile Sivasspor’lu taraftarlarının arasında yaşanan dostluk ev sahibi takımın bazı taraftarlarının “ Rize kümeye, Rize kümeye “ bağırması şaşkınlık yarattı.

Son yıllarda araların su sızmayan iki kulüp taraftarlarının dostluğunu bozan ise Sivassporlu yiğidolar oldu.

Sahada 9 kişi ile mücadele eden temsilcimize bir türlü galibiyet golünü atamamanın hesabını tribünlerde “ Rize kümeye, Rize kümeye” diye bağırarak çıkartan Sivas’ın “yiğidolar” ı yaptıkları bu sözlü davranışla bir kez daha Rize’nin tek dostu Rize’dir sözünü haklı çıkarmış oldu.

Öte yandan dün akşam yaşanan bu gelişme sonrası Çaykur Rizespor yönetim kurlu üyesi Muhammet Mete, kendisine ait sosyal medya hesabından şu sözlerle tepki gösterdi.

“ Bunu Bir Kenara Yazın!”

“Düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek bazı kulüpleri kardeş takım ilan edip sosyal medyada dostluk naraları atanlar bugün tek kardeşin tek dostun 3 puan olduğunu anlamışsınızdır. Kardeş dost dedikleriniz Rize kümeye diye bağırmaları ne kadar acı değil mi. Bunu da bir kenara yazın.

  

Acırsan ....!

Öte yandan Sivasspor maçının ilk yarısında sakatlık sorunu yaşayan Hakan Arslan tedavisi için dışarı çıkmıştı. Sahada bir kişi eksik oynayan ev sahibi takım bu oyuncunun yerine girecek olan Azubike’nin hazır olmayışı nedeniyle kırmızı – beyazlı takımın Faslı milli oyuncusu Fayçal Fajr etkili Rizespor atağında kendini yere bıraktı. Sahada 9 kişi kalan Sivasspor’u eksik yakalaması rağmen olgun atak girişiminde topu dışarı atan Boldrin böylece ev sahibi takımın oyuncu değişikliğine gitmesine sağlarken yerde yatan Faslı oyuncu da hemen iyileşmişti.

İlk yarı bunlar yaşanırken maçın ikinci devresinin hemen başında sarı kartı bulunan Alper Potuk’un en ufak temasına yere düşen Fajr, böylece Alper Potuk’ın kırmızı kart görmesine neden oldu ve Rizespor ‘un 10 kişi kalmasını sağladı.

Sivasspor bir önceki iç saha maçında G.Saray kalecisi Muslera’nın sakatlığı pozisyonda oyuna devam etmiş ve Faslı oyuncu Fajr güzel bir boş kale golü atarak takımın 3 puan almasını sağlamıştı.

  

Evren Kürkçü, Yasin Çakmak ve Mesut Yılmaz’dan Sonra İlk Oldu!

Çaykur Rizespor, süper ligde uzun yıllar sonra ilk kez kendi alt yapısından yetişen bir oyuncu 2 maç art arda ilk 11’de oyuncu sahaya sürdü.

Süper ligde daha önce Evren Kürkçü, Yasin Çakmak ve son olarak Kadir Çakır Başkanlığında 2008 yılında Mesut Yılmaz yeşil – mavili forma altında boy göstermiştiler. Bu üç oyuncuda stoper olurken, bir başka yerli stoper Emir Han Topçu yıllar sonra memleketinin takımında düzenli forma şansı yakalamış oldu.

Malatyaspor iç saha maçında ilk 11’de başlayan Rizeli Emir Han Topçu, zorlu Sivasspor deplasman maçından da hocası Hamza Hamzaoğlu’nun ilk 11’de vazgeçilmesi arasında yer aldı ve 90 dakika boyunca birçok kritik ev sahibi ataklarına dur diyen isim oldu.

 

Atilla Şaşırtmadı!

Sivasspor maçında düdük çalan orta hakem Atilla Karaoğlan, Rizespor’un maç öncesi duyduğu endişeyi haklı çıkartan kararlara imza attı.

Bundan önce özellikle G.Saray ile oynanan maçlarda G.Saray takımına alenen üfleyen ve Rizespor’u o maçlarda katleden Atilla Karaoğlan Sivas deplasman maçında da Rizespor’u sahada 9 kişi bırakan ve birçok pozisyonda ev sahibi takım lehine düdük çalan isim oldu.

Alper Potuk Bu İşte Yokuk!...

 

Geçen sezon MKE Ankaragücü forması altında küme düşme üzüntüsü yaşayan tecrübeli oyuncu Alper Potuk, bu sezon yeşil – mavili forma altında bir türlü kendini göstermedi.

Hamza Hamzaoğlu’nun ilk maçı olan Başakşehir deplasman maçında futbol adına saçma sapan bir hareket ederek rakibe gol asistti yapan deneyimli oyuncu daha sonra yaşadığı uzun süreli sakatlık sonrası yavaş yavaş hocasından süre alamaya başlamıştı.

Sivasspor maçında hiç gerek yok iken rakibini iki kez arkadan çekme suretiyle çift sarı karttan kırmızı kart gören Alper Potuk tepkilere neden oldu. Takım arkadaşlarını uzun süre eksik bırakan Alper Potuk, hafta sonu oynanacak olan Gaziantep FK maçında forma giyemeyecek.

Tarık Devleşiyor!

Uzun süre kaleci Gökhan Akkan’ın arkasında bekleyen ve yedek kulübesinde nerdeyse paslanan kaleci Tarık Çetin son iki maçta müthiş toplar çıkarttı ve takımın içeride dışarda kazanılan 4 puanına doğrudan büyük katkı verdi.

Sivasspor maçında da rakip takımın gollük ataklarına dur diyen isim olan Tarık Çetin ile Rizespor kulübünün 3 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Başarılı kalecinin Gökhan Akkan’ın aksine birçok pozisyon sonrası takım arkadaşlarına yüksek sesle bağırması, moral vermesi, ateşlemesi takım üzerine olumlu etki yaptığı dikkatlerden kaçmadı.

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Ekrem yılmaz

     23 Aralık 2021 16:02
         

    Alperş yada Gökan takıma katkısı olmuyor.  biraz takımı kadroyu fuzulilerden arındırın.

  2. 0 0
    {usertitle}

    Rizeli Kamil

     24 Aralık 2021 00:01
         

    20 puana bir maç kaldi hadi bizum uşaklar göreyim sizi.

    Kurt kişi geçirir ama yediği ayazi unutmaz.

  3. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     24 Aralık 2021 11:21
         

    her zaman söyledik bir daha diyelim futbolda dostluk olmaz en iyi dost 3 puandır gerisi hikaye bunu bilin herkesten kazık yemeyin

  4. 0 0
    {usertitle}

    Resul

     24 Aralık 2021 11:36
         

    Artık son kullanma tarihi gelmiş topculari değil,  

    Kendini ispata muhtaç gençler alınmalı, vedat muric gibi.

    Tum topçular la da maç başı anlaşma yapılsın, oynayan para alsin

    Artık son kullanma tarihi gelmiş topculari değil,  

    Kendini ispata muhtaç gençler alınmalı, vedat muric gibi.

    Tum topçular la da maç başı anlaşma yapılsın, oynayan para alsin

  5. 0 0
    {usertitle}

    AHMET UZUN

     24 Aralık 2021 21:04
         

    Bu Alper Potuk u nerden aldıysanız ... gidin oraya bırakın ... verdiğiniz paranın üzerine bir soğuk su için... Takıma bu kadar zarar veren bir oyuncu olamaz....

Yorum Yapın