Kıran; Bolasie Bu Kafayla Devam Ederse !..

Rizespor Başkanı Tahir Kıran bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı

  

CÜNEYT  ÇAKIR’I HİÇBİR MAÇIMIZA İSTEMİYORUM

Alihan TELATAR

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un başkanı Tahir Kıran,
 Mehmet Cengiz Tesislerinde yaptığı açıklamada, bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Sezon başında yeni bir takım kurulmaya çalıştıklarının altını çizerek sözlerine başlayan Başkan Kıran, “ Gelen oyuncuların takım olabilmesi ciddi zaman aldı. Ligin 9. haftasına kadar ciddi sıkıntılar yaşadık. Galatasaray maçı ile takım oyunu oynamaya başladık ve iyi bir hava yakaladık. Sezon başından itibaren yaşadığımız olumsuzluklar da oldu. Bunların sebeplerini biliyorum ve bunlara neşter koyduk koyacağız. Taşların yerine oturması zaman alıyor. Çok büyük ümitlerle transfer ettiğimiz bazı oyuncular hayal kırıklığı olan, takıma yeteri katkı sağlayamayan oyuncular oldu. Lig arasında ciddi görüşmelerimiz olacak. Bazıları ile yollarımızı ayırıp farklı oyuncular kadromuza katacağız”.

Başkan Kıran, “İç transfere Selim Ay ve kaleci Gökhan Akkan ile başladık. Transfer sezonunda iyi işler yapacağız, daha iyi yerlerde olacağız. İç sahada beş maç üst üste kazandık. Sivas deplasmanında zor şartlarda bir puan aldık. Son oynadığımız Gaziantep maçında hiç olmayacak bir noktada penaltı ile kaybettik. Elbette bunun muhasebesini de biz yapacağız. Maçların sahada kalmasını istiyoruz ve sahada oynayacağız”.

RİZESPOR’U HİSSEDENLER BURADA KALACAK
Takım içerisinde Phiri ve Ronaldo Mendes'in sezon başı sakatlıklarının yaşanan olumsuzluklardan olduğuna dikkat çeken Kıran, "Sakatlıklar peşimizi bırakmadı. Son olarak Dabo'nun yaşadığı sakatlık. Son haftalarda bir çok oyuncumuzdan yine yararlanamadık. Bolasei ise çok büyük umutlarla aldık. Büyük oyuncu ve 'Maç kazandırır.' diye düşündüğümüz oyuncu. Fakat 19 maç oynadık ve bize en ufak bir katkıda bulunamadı. Bulunmadı mı, bulunamadı mı bunun muhasebesini de yapacağız. Rizespor'a faydalı olanlar, Rizesporlu hissedenler burada kalacak. Bu bayrak için savaşanlar burada kalacak, bayrak için savaşmayanlar şartlar ne olursa olsun kalamayacak. Gözünün yaşına bakmayacağız. Bizim hedefimiz ilk sezon için ilk 10 içerisinde bitirmek. Halen bu sözümüzün arkasındayız. İkinci yarı için çok değişik şeyler olacak. Takım olma özelliğini kazandılar. Beraber seviniyor beraber üzülüyorlar. Bazı sevinmeyenler var. çürük elmalar zaten onları da ayıklayacağız. Bugün itibari ile kendini Rizesporlu hissedenlerle ilgili çalışmaya başladık.


HAMZA HOCADAN ÇOK MEMNUNUZ

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile sezonun ilk yarı değerlendirmesini 5 saatlik toplantı ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kıran, "Hocamız, takımda devam etmesini istediği, yeni takviyeleri bizlere bildirdi. Yabancı sınırlamasından dolayı bazı sıkıntılarımız var. Onları aşmak için çalışmalarımızı başlattık. Hocamız çok değerli bir ekip adamı. Bütün demeçlerinde takım ruhu ile açıklamalarda bulundu. Hiçbir zaman kimseyi medyanın önüne atmadı. Hocamızdan çok memnunuz. Transferde sayı vererek strese kimseyi sokmak istemiyoruz. Zaman içerisinde netleşecek. İki oyuncunun transferi için çalışmalara başladık. İki oyuncu için kulüp başkanları ile görüşme gerçekleştirdik. Hedefimiz yerli oyuncuların takımdaki sayısını artırmak. Yabancı sayısı azalacağı için Türk futbolculara yöneliyoruz. Yabancı transferi döviz bazında ciddi sıkıntı. Sezon başında kurduğumuz bütçenin yüzde 50 üzerine çıktık. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerek. 30 maç kazanan takım 6 milyon dolar gelir elde ediyor. Bu kulüplerin bütçelerine yetmiyor. 30 maç kazanan şampiyon oluyor ama gelir belli. Bu işin matematiği artık yok. Bunun için başka gelirler bulmak ciddi efor harcamak gerekiyor.

CÜNEYT ÇAKIR RİZESPOR’UN 35 MAÇINI YÖNETTİ

Sezonun ilk yarısındaki hakem hatalarından şikayetçi olan Tahir Kıran, son oynanan Gaziantep maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın Çaykur Rizespor'a karşı görev aldığı maçlarda çok ilginç istatistiği olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi.

"Cüneyt Çakır 35 maçta göre almış. Bu maçlarda 20 mağlubiyet 9 beraberlik 6 galibiyet. Hepsi doğru yanlış değerlendirmesi yapmayacağız. Cüneyt Çakır'ı bir daha hiçbir maçımıza istemiyorum. Çok iyi hakem olabilir, yurt dışında iyi hakem olabilir. Gitsin orada hakemlik yapsın. Benim Rizespor'umun maçına gelmesin. Hakemler ile ilgili Kulüpler Birliği, 'Devre arasına kadar konuşmayacağız.' değmişti. Bizde konuşmuyorduk. Biz de bugüne kadar konuşmadık. Cüneyt Çakır'ı istemiyorum. Gaziantep maçında, Gaziantep camiası 'Rizeli maça Rizeli hakem atandı.' diye veryansın etti. Belki de ondan etkilendi. Adana Demirspor maçında bir penaltı verdi. Bütün dünya görmedi. VAR gördü. O gördü. Bizim Rizespor'a VAR yok. Galatasaray maçı yaşadık. VAR yok. Antalyaspor maçı VAR yok. Giresunspor maçı VAR yok. Aynı pozisyonu biz Konya'da Baiano'nun düşürülmesini hakem sarı kart ile geçiştirdi. biz direkt kaleye gidiyorduk. Giresunspor maçında Tyler Boyd'un pozisyonunda çapraza giden topta kırmızı kart gördük ve 90 dakika 10 kişi oynadık. Takım bir hafta çalışıyor toparlanıp maça çıkıyorsun. Hakemler bir kartla senin emeğini yıkıyorlar.

KAYBOLAN 10 PUANIMIZ VAR
Maçın kaderinin çalınan veya çalınmayan bir düdüğe kalmamalı. Hakem hataları ile kaybolan en az 10 puanımız var. Yazık değil mi bizim emeğimize. Ben bunların hata olduğuna inanmıyorum. Bugün 20 tane kulüp başkanı hangisine sorarsanız A'dan Z'ye hiçbiri hakemlerde memnun değil. Bu memnuniyetsizliğimizi sayın federasyon başkanına ilettik. Yapılması gerekenleri, istediklerimizi söyledik. Yeni gelen MHK ile 2-3 hafta maçlar güzel gitti. Ferhat Beyin bu işleri düzelteceğine inanıyoruz. Bunun için zaman ve kredi lazım. Daha iyi olacak hakemler düşüncesindeyiz. Bu ligler, bu hakemler bu kulüpler bizim. Çıksınlar aslanlar gibi yönetsinler. Hataya biz varız. Bütün kulüp başkanları hataya varız. Yeter ki; hatta olsun. Kasıtlı olduğuna inanmak istemiyoruz. Kasıtlı olursa sıkıntı var.



Gökhan Gönül'ün çok fedakarca çalıştığını ve takıma katkı sağladığını vurgulayan Kıran, "Gökhan özveri le çalışıyor. Sezon başında şanssız sakatlık yaşadı. Almanya'ya giderek tedavisini olup döndü. Ardından Bainao ile çarpıştı. Bainao kamyon gibi. Kaburgası çatladı ve bu şekilde oynadı. Topa vururken acı hissediyor. Ronaldo Mendes çok iyi bir oyuncu ama sakatlığı nedeni le göremedik. Hocamız umutlu. İnşallah ikinci yarı daha iyi olacak. Phiri bana göre kimsede olmayan bir oyuncu ama şanssız sakatlık yaşadı. Takım olma yolunda ciddi ivme yakaladık. Aranın az olması bizim için olumlu. İkinci yarıya daha iyi başlayacağız.

Alper Potuk, çok değerli bir oyuncu. Başakşehir maçında yaşadığı talihsizliğini psikolojisini atamadı. İkinci yarıda çok farklı yeni bir başlangıç yapacak. İkinci yarıda çok önemli katkı yapacağını maçlar kazandıracağını düşünüyorum. Bolasie'ni transferi için ciddi uğraştık ama karşılığını alamdık. Onunla masaya oturacağız. Bu kafayla devam edecekse yolları ayıracağım ama 'Ben böyle değil. Daha iyi olacağım.' derse olabilir. Şu performans ile Bolasie'yi bu takımda tutmam.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     28 Aralık 2021 14:03
         

    başkanın açıklamalarını okuyunca busene gerçekten işimizin zor olacağı hatta imkansıza yakın olduğu apaçık ortada para yok diyor kısacası başka takımlarda işe yaramayan oyunculardan faydalanacağız diyor birde üstüne üstlük türk oyunculara yönelmiş vay halimize bu iş kafada bitmiş boşuna buradan bişey beklemeye gerek yok türk oyuncu zaten türkiyede yokki sen nerden bulacan başkan yasin gibi o kadronda bulundurduğun onlarca çapsız gibi arıyorsan çok var ama süperligde oynayacak kapasitede kaç oyuncu var bide bunları elinde bulunduran takım sana neden versinki phiri konusuna gelince adamın kronik sakatlığı var zaten sağlam olsayudı rizesporda işine baktınmı geçmişine başkan eğer sen hala bu adamdan medet umuyorsan seninle işimiz uzun demek sana lazımolan türk stoper kim kimi alacan sağ bekkim sol bekkimkanat kim ve en önemlisi santrafor kim başkan başakşehirde şener sağ bek nskala sol bek geçnlerden arda stoper ortasahan için göztepeeden soner beşiktaştan salih gs den aytaç sol bek trabzondan ismail al bari ama santrafor türkiyede yok 1 sınıf olmalı takıma direk katkı vermeli kanat ankaragücünden owusu santrafor asla direkolmaz keçiörenden eze varmı başka boşta adam yok

  2. 0 0
    {usertitle}

    Rizeli Kamil

     28 Aralık 2021 20:33
         

    Sevgili baškan,futbolcu kontrati uzatma futbolu bilen iklim iklimine uyan futbolcu al elalem nasil milyarlarca borca girip aliyorsa sende al.cüneyt çakir konusunda ayni fikiriz. Bolaise konusunda sizinle ayni fikirde deyilim kaç yašinda adamlara bu saatten sonra disiplin veremessin verme zaten yeterki sana bu saatten sonra maç kazandirsin elindeki en kaliteli futbolcu o siz oynatamiyorsunuz.samet aybaba balotelli,ye aynisini yapti elin oglu geldi adam döktürüyor bak aykut kocaman sonrasi emre belezoglu sizin bu saatten sonra kimseyle zitlasma lüksünüz yok.bu sezon kümede kalmak istiyorsan bence zor en azindan 6 banko oynayan futbolcu almalisin üstelik adapson soruna yasamadan.zoru seç rizesporu lige tutan baškan ol düšüren baskan olma 

  3. 0 0
    {usertitle}

    Ahmet UZUN

     29 Aralık 2021 08:33
         

    sayın Başkan.. transferdeki düşüncelerinizi tam anlayamadık..

    bu takıma çok acil en az 5 iyi oyuncu transferi lazım...

    Bolasi kötü mü gönder gitsin...bu saatten sonra konuşmaya gerek yok.. şimdi icraat zamanı..adamla konuştun..tamam dedi.. sonra bekleyip duralım...

    Alper potuk 5 para etmez.. çok yanlış bir transferdi. Gönder gitsin...bu saatten sonra ıyı olmasını bekleyemeyiz.

    Remmy iyi başladı ama olmadı... 1,5 senedir bekliyoruz.. yeter olmuyorsa gönder gitsin..

    Biz de Hamza hocaya güveniyoruz..

    Gaziantep maçına gelince evet hakem çok iyi değildi.. ama onun yüzünden kaybetmedik.. Sabo ve pohanpajo o golleri kaçırmasaydı maç bizimdi.. Selim ay 'ın saçma sapan penaltı vermesi ayrı bir handikap..

    adamlara zorla maçı verdik.. işin acı tarafı. oyuna sokacak yedek futbolcu yok...

    ALBERK bu takımın oyuncusu değil ... değil süper ligde bir alt ligde bile oynayacak kapasitede değil...GÖNDER GİTSİN...

    Takımın Gizli Kahramanı CEmali SERTEL dir.. ikinci yarı oyundan alınmasını anlamadık..

    Ayrıca biri Şu aminu Umar a zamanında pas atmayı ve koşmayı öğretsin... dedeler bile ondasn hızlı koşuyor..

    Özetlemek gerekirse..

    forvete, orta sahaya ve defansa çok iyi takviyeler lazım...

    3 maç kazandık diye rehavete kapılmamak gerekiyor.

  4. 0 0
    {usertitle}

    Gelecegin baskani

     29 Aralık 2021 11:17
         

    Bolasie degil siz bu kafayla devam ederseniz sizi takimda tutmayacagiz buda boyle biline 

Yorum Yapın