HEDEFLER, HAYALLER VE GERÇEKLER!

HEDEFLER, HAYALLER VE GERÇEKLER!

  

LİGE BÜYÜK UMUTLARLA BAŞLAYAN ÇAYKUR RİZESPOR HAYAL ETTİĞİ HİÇBİR ŞEY GERÇEKLEŞMEDİ!..

NE UMDUK, NE BULDUK !...

Çaykur Rizespor kulübü geçen sezon ilk 10 hedefi ile başlanılan süper lige , sezon sonunun bitimine 3 hafta kala resmen küme düştü.

İLK 9 HAFTADA SADECE 1 PUAN!

Yeşil – mavili takım sezona teknik direktör Bülent Uygun ile başlamıştı.

Bülent Uygun yönetiminde oynanan ilk 6 haftada sadece iç sahada oynanan Karagümrük maçından alınan bir puan ve sonrası Altay iç saha yenilgisi ardından gelen istifa vardı.

Başakşehir deplasman maçına yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıkan temsilcimiz bu maçtan 3 – 0 gibi farklı bir skor ile dönmüştü.

Hamzaoğlu yönetiminde oynanan ve “ayağa kalkma” maçı olarak gösterilen G.Saray karşılaşmasında temsilcimiz maçın orta hakemi Ali Palabıyık’ın vermiş olduğu ters kararlar sonrası sahadan 3 – 2 lik mağlubiyetle ayrılmış, bir hafta sonra ise Giresunspor deplasman maçından 2 – 0 lık mağlubiyetle ayrılarak ilk 9 haftada sadece bir puan toplayarak ligin dibine yerleşmişti.

SON SANİYEDE GELEN İLK 3 PUAN!

Yeşil -mavili takım ligde bu sezon ilk 3 puanını 10 haftada oynadığı Kasımpaşa iç saha maçında son saniyede attığı gol ile hanesine yazdırırken bu maç sonrası evinde oynadığı Alanya – Kayserispor – Göztepe ve Malatyaspor 4 süper lig maçını da kazanarak ligde bir nevi açık kapatmıştı.

İLK YARI DEPLASMANDA SADECE 1 PUAN!

Öte yandan temsilcimiz sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı Sivas spor maçından sadece bir puan alarak kulüp tarihinin en kötü deplasman performansını ortaya koydu. İlk yarının son haftasında oynanan Gaziantep iç saha maçından mağlubiyetle ayrılan Çaykur Rizespor ligin ilk yarısını 17 puan ile 17. Sırada tamamlayarak bitirdi.

 

HAYAL KIRIKLIĞI 2. DEVREDE DEVAM ETTİ!

Çaykur Rizespor’un bu sezon taraftarına yaşattığı hayal kırıklığı ligin ikinci devresinde devam etti.

İkinci devreye iç saha Beşiktaş beraberliği ile moralli başlasa da temsilcimiz bu maçının ardından oynadığı Karagümrük deplasman maçından bir kez daha sıfır çekti. Ardından iki günde oynanan ve 2 – 1 lik skor ile galip gelinen Antalyaspor maçı sonrası Hatayspor deplasman maçından bu sezonun 2. Deplasman puanı 0 – 0 lık beraberlikle gelmişti.

BÜLENT KORKMAZ 3’de  SIFIR İLE BAŞLAMIŞTI!

Bu maçın ardından A.Demirspor iç saha yenilgisi sonrası Altay deplasman maçından bir puan ile dönen temsilcimiz belki de sezona mal olacak olan mağlubiyetler zinciri başlangıcında Hamza Hamzaoğlu’nun son kez çıktığı karşılaşma olan iç saha Başakşehir, ardından Bülent Korkmaz ile hakem hatalarının çok konuşulduğu dış saha G.Saray yenilgisi ve bu sezonun en önemli kırılma maçında içerde Giresunspor mağlubiyeti yeşil -mavili takımın kader ağlarını bir bir örmeye devam eden silsileler zinciri olarak kayıtlara geçiyordu. Bir hafta sonra Kasımpaşa deplasman mağlubiyeti ile iyice dibi gören temsilcimiz bir sonra ki hafta kendi sahasında oynadığı ve lider Trabzonspor’u ikinci devre attığı 3 penaltı golleri ile geçerken umutları hafiften yeşertmeyi başarmıştı.

Süper ligin son düzlüğüne girilen haftalarda lider Trabzonspor’u mağlup eden temsilcimiz sonraki haftalarda bir türlü istediği seriyi yakalayamadı.

FENERBAHÇE’DEN 2 MAÇTA 10 GOL YEDİK!..

Özellikle Alanyaspor deplasman maçından eli boş dönen yeşil -mavili ekip iç sahada bu sezonun kaliteli futbol oynayan takımları içinde yer alan Konyaspor galibiyeti sonrası dış sahada oynadığı Kayserispor maçında alınan bir puan hiçbir işe yaramadığını daha sonra anlayacaktı. 1 – 0 öne geçtiği Kayserispor deplasman maçından çok ucuz bir gol yiyerek beraberlikle dönen temsilcimiz içerde bir hafta sonra Fenerbahçe takımından yarım düzüne kalesine gol görerek taraftarına bir kez daha hayal kırıklığı yaratmıştı. Tabi bu maçın ilk saniyeleri içinde Fabrıcco’nun gördüğü kırmız kart çok konuşulmuş, Rizespor camiası Brezilyalı futbolcuya büyük tepki göstermiş, bazı spor yorumcuları ise kırmızı kartın ağır olduğunu ulusal basında dile getirmişti.

 

KÜME DÜŞEN TAKIMA ÖZEL UÇAK!

Ligin son 4 haftası içinde yeşil -mavili ekip bu sezon yapmadığı işi yaptı. Önce Göztepe deplasman maçında kulüp tarihinin en farklı dış saha galibiyetine 7 – 1 imza atan Çaykur Rizespor, bir hafta sonra küme düşmesi matematiksel olarak kesinleştiği maça kaptan Gökhan Gönül’ün ricası üzerine özel uçakla gitti ve o maçı da 3 – 1 lık skor ile kazanarak sezonun dış saha galibiyetlerini böylece ardı ardına almıştı. Son iki hafta içerde Sivas spor ve deplasmanda Gaziantep takımına mağlup olan temsilcimiz böylece 4 yıldır sürdürdüğü süper lig macerasına bir kez daha nokta koyarak TFF 1.ligine yeniden geri dönmüş oldu.

İŞTE DÜŞÜŞÜN BELGESİ!..

Sezona yeni Başkan Tahir Kıran ve yönetimi ile giren temsilcimiz bu sezon hedeflediği, hayal kurduğu ne varsa hiçbir şeyi gerçekleştiremedi.

Bir sezon boyunca bir  türlü takım olamadık..

Futbolcuya dayalı düzen takım üzerine büyük zarar verdi, topçu inanmadı, birlik olunmadı..

Başkan Kıran ve yönetim eleştiri oklarını camiadan üzerine aldı..

İstanbul kanadı / Rize kanadı yönetimi olarak 2’ye bölündük.

Yöneticiler bir araya geldiğinde yok böyle bir şey dediler ama arka kapılar ardından kendi kendileri bu dediklerini unuttu ve maalesef “var” dediler..

Hakem hataları üst düzey Çaykur Rizespor aleyhinde oldu.

Bir sezon boyunca VAR kararlarından en çok mağdur olan takım olduk..

18 kez VAR kararı ile karşılaşan temsilcimiz bunların 11 kararında aleyhimize karar vererek en çok VAR mağduru olan takım konumuna gelindi..

Sezon başında transfer yetkisi alan Bülent Uygun’un transferleri “FOS” çıktı..

Devre arası transferlerinde Gedson Fernandes / “saf yetenek “ dışında katkı vermedi..

Sezon boyunca tek olumlu saha içi gelişmesi kiralık olarak kadroya katılan Finli golcü Pohjanpalo’nun gösterdiği olumlu performans. 16 gol / tebrikler…

Sezona Cemali gibi son dere yetersiz bir  sol bek ve Gökhan Gönül gibi müzmin sakat bir sağ bek le devam ettik..

Stoperlerde ligin en zayıf halkası olduk ( Holmen & Selim ) ve ligde en çok kalesine gol gören ekiplerin başında yer aldık..

Kadroda yer alan 3 kaleci Gökhan, Tarık ve Zafer hiçbir maça damgasını vurmadı, bu maçı da kaleci sayesinde kazandık manşeti atamadık..

Para mutluluk getirmedi. Futbolcular üst düzey para kazandı, birçok maçta çok yüksek maç başı primi ile oynadılar ama o yeşil -mavili formanın ağırlığı şımarık futbolcuların üzerine oturmadı..

Takım kaptanları Gökhan Gönül ve Selim Ay üzerlerine düşen görevleri yerine getirmedi. Takımı toparlayamadılar.

Alper Potuk denilen sözde yetenekli oyuncu Rizespor’a hiçbir şey vermedi tam tersi Rizespor’dan çok şey aldı..

Milyon Avroluk Bolasie maalesef katkı vermedi..

Kendisinden çok şey beklenen ve yıllık 800 bin avro alan Umar Amınu sezon boyunca sıfır gol sıfır asist yaptı..

Bir başka sezonluk 800 bin avro ya oynayan Boldrin tribünlere oynadı, eski gücünden çok uzakta adeta sezon boyunca yasak savdı..

Başkan Kıran’ın sezon başında teknik direktör Bülent Uygun ve sportif direktör Fahri Tatan’a çok güvenmesi ve bu ikilinin Rizespor’a büyük zarar vermesi sezon boyunca yaşanan düşüşün belgesi oldu..

Gelen 3 teknik adam futbol aklı olarak bir şey vermedi. Hep günü kurtaran demeçler altında oyun anlamında gelişemeyen bir takım izledik.

25 Milyon TL lik 1, 5 sezona imza atan bu paranın 8 milyonunu alan Bülent Korkmaz ile gelecek sezon yola devam edecek temsilcimizde kongre sonrası nasıl bir yol haritası belirleyecek şimdiden merak konusu..

Başkan Tahir Kıran ve Kıran Ailesi cebinden üst düzey ödeme yaptı, yapmaya da devam ediyor. Başkan Kıran yola devam etme konusunda kararlı ancak Ankara ne der?..

BAKANIN DÖNEMİNDE 2 KEZ KÜME DÜŞTÜK !.. 1 kez bileğimizin hakkı ile çıktık!..

 

Bu kulüpte bir dönem spor bakanlığı da yapan Rize Milletvekili Sayın Osman Aşkın Bak döneminde 2 kez küme düşmesi oldukça düşündürücü? Keşke Bakan Bak “ bu kadar futbolu bilmez se! “ Çaykur Rizespor camiası bir Erokspor değil. Burası Rize.. Bakanın döneminde iki kez küme düştük, bakınız spor yöneticisi, genel müdür, bürokrat  Mehmet Baykan döneminde Konyaspor kaç kez Avrupa yaptı? Kaç kupa kazandı ?.

Osman Aşkın Bak , sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında önemli bir köprü ve kendisine çok güveniyor..

Bakınız son durum toplantısında kendisi 1 taşla üç kuş vurdu diyebilirim.

Rizespor’da Başkan Tahir Kıran,  birçok kulübünün üst düzey desteğini alan TFF’de Başkanlık için görev bekleyen Servet Yardımcı ve Rizespor’un üst aklı sayılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Sayın Bak’ın verdiği raporlar doğrultusunda bir süreliğine kenara çekilecekler..

UEFA'DA YILLAR BOYU ÜST DÜZEY GÖREVİ BULUNAN RİZELİ SERVET YARDIMCI TFF BAŞKANLIĞINI HAK ETMİYOR MU? SAYIN BAKAN BAK ?..

EKSİĞİ YOK, MİLYON KEZ BİLGİ, BİRİKİMİ İLE FAZLASI VAR..

ANTEP'Lİ GELECEKTE NE VERECEK ÜLKE FUTBOLUNA?..

BU YAPTIĞINIZ RİZE'YE BİR BAŞKA BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR..

SERVET BEYİN YERİNDE OLSAM SEÇİMLERDE ADAY OLURUM VE AÇIK ARA KAZANACAĞIM SEÇİMLERE GİRERDİM..

AMA YAPMADI VE CUMHURBAŞKANI'NA SAYGISINDAN DOLAYI YAPMADI VE YAKIŞANI YAPTI, HELAL OLSUN...

TFF SEÇİMLERİNDE ALDIĞINIZ KARARIN TEK KAZANANI YILLAR BOYU LİGLERE AYAR ÇEKEN HAKEM LOBİSİNE YARADI VE TEK KAZANAN ONLAR OLDU..

BAŞKAN TAHİR KIRAN ÇOK UĞRAŞ VERDİ TFF DÜĞMEYE BASTI AMA GERİ DÖNDÜLER ..

ÜLKE FUTBOLU BU HAKEMLERLE BATMAYA DEVAM EDECEK

NE GÜZEL NEŞTER VURULMUŞTU ..

NEYMİŞ EFENDİM FİFA DÜNYA KUPASINA CÜNEYT ÇAKIR'A GÖREV VERMEMİŞ..

Sayın Vekil bu kadar güçlüsünüz neden her sezon memleketinizin takımı acı çekti ve bu sezon bu takımın hakkı yenilirken neden sessiz kaldınız? Bakınız diğer illerin vekilleri takımlarının hakkını arama adına neler yaptılar, ya siz?.. Hep sessizsiniz? Size başkan dayanmıyor?  .. Kalkavan, Yardımcı, Kartal ve son olarak Kıran.. Ve sayısız onlarca yönetici...

Sıra kimde sayın Vekilim?..

Bu şehirde Çaykur Rizespor futbol kulübü uzun süredir yanlış yapıyor, yanlış yönetiliyor..

Siyasette bu kadar güçlü olan ama her sezon çile çeken başka takım var mı?

Parayla da olmaz, parasız da olmaz. O sezon birlik olacaksın, kenetleneceksin ve en önemlisi İNANACAKSIN !..

Son olarak Çaykur Rizespor bu sezon dibi gördü. BAZEN DİBİ GÖRECEKSİN VE SON KEZ DERS ALARAK YENİNDEN AYAĞA KALKACAKSIN! KALKARKEN DE KİMSEYE ACIMAYACAKSIN…

ANALİZ & YORUM & HABER : SELİM DENİZALP


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın