Hikmet Karaman: Galatasaray’la anılmak sevindirici

Hikmet Karaman: Galatasaray’la anılmak sevindirici

 

ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman adının Galatasaray teknik direktörlüğü için gündeme getirilmesi ile ilgili bir soruya teknik adamların büyük takımlarla isminin anılmasının sevindirici olduğunu belirterek “Futbolda her şey olabilir” cevabı verdi.

Mehmet Cengiz Tesislerinde Osmanlıspor maçı hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor’da teknik direktör Hikmet Karaman antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Osmanlıspor’la zorlu bir maça çıkacaklarını ifade eden Karaman “Atağa çıktıklarında ve ölü toplarda etkili olan oyunculardan kurulu bir rakip. Milli maç arası bizim için faydalı oldu. İyi hazırlandık. Sahamızda kaybettiğimiz iki maçın birinin telafisini Galatasaray maçı ile yaptık. Diğerini de Osmanlıspor’u yenerek yapmak istiyoruz. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız var. Ligde ortalarda kendimize yer edinmek istiyoruz.” dedi.

Çaykur Rizespor’un teknik direktörü olduğu 2003 yılında Galatasaray‘la oynanan ve 5-0 kazandıkları maçtan sonra teknik direktör Fatih Terim’in istifası ile geçen hafta oynanan ve 4-3 kazanılan Galatasaray maçı sonrası ise teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun istifa ettiği yönündeki bir soru üzerine Karaman çok iyi arkadaşı olduğunu belirttiği Hamza hocanın geçen yıl Galatasaray’a 3 kupa kazandırdığını hatırlattı.Karaman “Böyle olaylar futbolda var. Hamza hoca kişilik olarak bir şey söylemek ayıp olur. Bu Galatasaray yönetimi ile kendileri arasında olan bir olay. Geçen yıl bir futbolcu arkadaşımızın ayağı kesilmişti. Biz kedi aramızda ‘para toplayalım, protez ayak alalım’ dedik. Yardımı ilk yapan kişi Hamza Hamzaoğlu oldu.  Kişilikli bir adamdır. Ama futbolda oluyor böyle. Görüş ayrılıkları oluyor. Keşke olmasın. Bizim maç sonucuna denk getirmek şık olmaz. Onun için bütün antrenör arkadaşlarımızla başka ve yönetici arkadaşlarımıza saygımız sonsuz ama zaman zaman çatışıyoruz. Nihayetinde yöneticiler yönetiyor ve işimize son veriyorlar.”

“TEKNİK ADAMLARIN BÜYÜK TAKIMLARLA ADININ ANILMASI GÜZEL”

Adının Galatasaray teknik direktörlüğü için geçtiği yönündeki bir soru üzerine Karaman “Oyuncularımın büyük takımlarla isminin anılması benim adıma sevindiricidir.  Avrupa’dan oyuncularımız transfer teklifi alırsa Türkiye’nin büyük kulüplerinden transfer teklifi alırsa kulüp adına sevindirici olur.  Bunun zamanlamazı önemli. O takıma karşı oynamadan bir hafta önce oyuncuna talip oluyorsa orada başka bir şey var.  Teknik adamların da büyük takımlarla isminin anılması teknik adamlar adına sevindirici. Diğer taraftan ben Rizespor’un teknik direktörüyüm. Böyle bir şeyin şuanda gündeme gelmesi kulübüm adına, başkanımız ve yönetim kurulumuz adına şehrimiz adına bir soru işareti. Futbolda her şey olabilir. Bizim önümüzde Osmanlıspor maçımız var. Biz kafamızı bu tür şeylere yoramayız. Şuan tek hedefimiz var oda Osmanlıspor maçından nasıl iyi bir sonuç alırız.”

 


- Yeşil-mavililerde 6 eksik

Çaykur Rizespor, Osmanlıspor ile 22 Kasım Pazar günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Karaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana milli takımlarından dönmeyen Durgham İsmail, Viera, Oboabona ve Kweuke katılmadı. Sakatlıkları bulunan Sylvestre ve Eren Albayrak ise takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalıştı.

Yeşil-mavili ekipte Osmanlıspor karşısında bu futbolcuların görev alma şansının zor olduğu ifade edildi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın