Karadeniz Derbisi Öncesi Rakamlar Ne Diyor ?

Yanal, Karaman'a karşı üstün

 

 

Trabzonspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanacak Karadeniz derbisinde iki takımın teknik direktörleri de takımları adına büyük bir taktik savaşı verecek. 11. kez karşılaşacak olan iki teknik adamdan Ersun Yanal'ın, Hikmet Karaman'a üstünlüğü bulunuyor.
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Rize'de oynanacak olan Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçını Halil Mutlu Meler yönetecek. Yardımcılıklarını ise Esat Sancaktar ve Ali Saygın Öğel'in yapacağı karşılaşma saat 16.00'da başlayacak. Ev sahibi Çaykur Rizespor ligin alt sıralarından kurtulmak isterken komşusu Trabzonspor ise 2017 yılında yakaladığı çıkışı ve yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor. Oldukça çekişmeli geçmesi beklenen müsabakada Ersun Yanal ve Hikmet Karaman'da takımlarının galip gelmesi için saha kenarında büyük bir taktik mücadelesi verecek.

Teknik adam 11. randevu
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, görev yaptıkları takımların başında bugüne kadar 10 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda Ersun Yanal'ın 6, Karaman'nın ise 2 galibiyeti bulunuyor. 2 maçta ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadılar. Yanal, Karaman'ın çalıştırdığı takımlara 16 gol atarken, Karaman ise Yanal'ın çalıştırdığı takımlara 9 gol attı.

Yanal, Trabzonspor'un başında Çaykur Rizespor'a yenilmiyor
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında Çaykur Rizespor ile oynadığı maçlarda yenilmedi. Trabzonspor'un başında Çaykur Rizespor'a karşı 4 maça çıkan Yanal, söz konusu maçlarda 3 galibiyet ve 1 beraberlik alırken 11 gole karşılık kalesinde 4 gol gördü.

Karaman, Çaykur Rizespor'un başında Trabzonspor'u bir kez yendi
Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Çaykur Rizespor'un başında Trabzonspor'u bir kez yenebildi. Karaman, Çaykur Rizespor'un başında bordo-mavili takım ile oynadığı 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. 7 gole karşılık ise 13 gol gördü.

 

Çaykur Rizespor ile Trabzonspor 34. randevuda

 

 
 Çayku Rizespor ile Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftasında Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda yapacakları maçla birlikte 34. kez karşı karşıya gelecekler.
İki takım arasında geride kalan 33 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 20'ye 5 üstünlüğü bulunuyor. 8 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor'un bu maçlarda attığı 66 gole, Çaykur Rizespor 25 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında Trabzon'da iki takım arasında oynanan maç 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Rize'deki maçlar
Çaykur Rizespor ile Trabzonspor, Rize'de 16 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda 6 galibiyet elde eden Trabzonspor, 6 kez de sahadan beraberlikle ayrılırdı. 4 maçta ise kazanan Rizespor oldu. Deplasmanda Çaykur Rizespor filelerine 25 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise 14 gol gördü. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti bordo-mavili takım, 2005-2006 sezonunda deplasmanda 6-1, 1988-89 sezonunda sahasında 5-0 ve 2015-2016 sezonunda 6-0'lık sonuçlarla elde etti.

Trabzonspor 2017 yılında deplasmanda kaybetmiyor
Spor Toto Süper Lig'de 2017 yılındaki yenilmezliğini sürdüren Trabzonspor'un deplasmanda da yüzü gülüyor. 102 gündür dış sahada yenilmeyen Karadeniz ekibi, Çaykur Rizespor karşısında da sahadan galibiyetle ayrılarak yenilmezliğini sürdürmek istiyor.
Ligde deplasmandaki en son yenilgisini 102 gün önce 15. hafta maçında Medipol Başakşehir karşısında 1-0'lık sonuçla alan bordo-mavililer, son 5 dış saha maçında mağlup olmayarak 13 puan toplamayı başardı. Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa ve Osmanlıspor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup ederken, tek puan kaybını ise Atiker Konyaspor karşısında 1-1'lik


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın