Kulüpler Birliği: "Küme düşme kaldırılsın!"

İŞTE KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANTISINDAN ÇIKAN TAVSİYE KARARLARI

 

Sezon sonu değerlendirmesi adına toplantı yaptık. Şampiyon Başakşehir'i kutluyoruz. Süper Lig'e çıkan Hatayspor ve Erzurumspor'u da dahil ettik. Başkanları toplantıya katıldı. 

"TÜM KULÜPLER BU SEZON LİGDEN DÜŞME KALDIRILSIN DİYOR"

3 kulüp mevcut statüde önümüzdeki sene TFF 1. Lig'de oynaması gerekiyor. Son 2 ayda pandemi sürecinde 7 kulübün önemli müracaatı vardı. Pandeminin yarattığı bu sürecin haksız veya zor rekabeti oluşturacağı, dolayısıyla bu sene liglerden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili TFF'ye talebi vardı. TFF o zaman talebi liglerin devam ettiği gerekçesiyle kabul etmedi. Bildiğiniz gibi ligleri tamamladık. Ligi son 3 sırada tamamlayan kulüplerimiz bugün Kulüpler Birliği'nde, Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili bir taleple geldiler. Bu konu çok detaylı olarak kulüpler tarafından paylaşıldı. Kulüplerin tamamı bu konuda müraacat edilen kulüplerle ortak görüşte. 

"YAYINCI KURULUŞ İNDİRİM TALEBİ"

Diğer konu yayıncı kuruluş. İndirim talebi gelmişti biliyorsunuz. Bu süreç devam ederken federasyonla yaptığımız toplantıda indirim talebinin görüşülebileceğini, sadece bu senenin değil önümüzdeki senelerdeki mevcut kontrat koşullarının da tartışılması gerektiğini söyledik. 

"YABANCI KURALI 1 YIL ERTELENSİN"

Yabancı oyuncu konusunu görüştük. Biliyorsunuz TFF bu konuda bir karar aldı. Bunu paylaştı. Kulüplerle son istişare yapılmasını rica ettik. 18 kulüp olarak birçok konuda ortak düşüncemiz oluyor. Burada kulüplerin çok doğal olarak değişik düşünceleri var. Her kulüp yabancı oyuncu sayısında ortak paydada birleşmiyor. Bu da çok doğal. Tek ortak görüş, bu uygulama çok hızlı. Bu uygulmanın bu sene yapılması kulüplere faydası olmadığı gibi, zor durumda olan ekonomilerine büyük yara açacaktır. Federasyona şunu teklif ediyoruz. Bu işi 1 yıl erteleyelim. Bu kadar hızlı alınan karar kesinlikle kulüplere yararı yoktur. Kulüplerin ekonomisine zarar verecektir. Önümüzdeki zamanı akıllı şekilde değerlendirip, herkesin görüşü alınarak 2021/22 sezonundan başlayacak yabancı sayısı düzenlemesi olabilir. 

"HARCAMA LİMİTLERİ KULÜPLERİ ZORA SOKUYOR"

TFF harcama limitinde bugün yaptığımız görüşmede şu anki federasyonun getirdiği harcama limiti konusunun kulüplerin ihtiyacını karşılamadığı, bu durumda birçok kulübün 2020/21 transfer yılında çok büyük zorluğa gireceğini, bu zorlukların büyük bölümünün dünyada yapılan uygulamalara benzemediğini söyledi. 18 kulüp olarak şu ortak paydada birleştik. TFF'ye bu konuyla ilgili endişelerimizi ileteceğiz. Bu konuyla ilgili kendi aramızdaki %100 fikir birliğine vardık. En yakın zamanda TFF ile görüşmeleri ve yeni yıl uygulamasıyla ilgili kulüplerin tekliflerini görüşeceğiz. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın