3 Gün Önce Rizespor'u Yakmıştı!..

Süper ligde geçen hafta Karadeniz derbisinde TRABZONSPOR - ÇAYKUR RİZESPOR maçının VAR Hakemi Bahattin Şimşek, dün akşam oynanan Fenerbahçe Başakşehir maçında çaldığı ve çalmadığı düdüklerle dünya gündemine düştü.

Trabzonspor maçının masa başı hakemi olan Aydın Bölgesi Hakemi Bahattin Şimşek , hafta sonu oynanan maçta maçın orta hakemi Ali Şansalan'a VAR odasından ev sahibi lehine oldukça yardımcı olmuştu!..

"Bu hakemlerle lig bitmez. Bahattin Şimşek'ten de hakem olmaz"

İşte maç sonu Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın maçın hakemi Bahattin Şimşek için söyledikleri;

Maalesef maçtan çok hakemin öne çıktığı bir maç oldu. İlk yarı 12. dakikada Gustavo'ya verilecek direk kırmızı kartı ki; VAR'da tecrübeli bir hakem (Cüneyt Çakır) olmasına rağmen kırmızı kartı veremeyicne bizim oyuncuları sıkıntıya soktu. Maç boyunca 90 dakika Caner (Erkin) diye oyuncuyu hepimiz dinliyoruz. Sicilini de biliyoruz. Buna rağmen 90 dakika kart çıkaramıyor. İrfan Can Kahveci'ye iki sözü nedeniyle kırmızı kart. Rafael'e bakıyorsunuz, bütün Türkiye görüyor. Rafael değmiyor bile. Değmediği halde "Niye bunu yapıyorsun?" diyor kart veriyor. İnanılmaz bir şey. Gerçekten anlayamıyorum.

"BAHATTİN ŞİMŞEK BU GECE UYUYAMAZ"

Mesele Fenerbahçe değil. Kazanırsınız, kaybedersiniz... Keşke 11 kişiyle yenilseydik. İlk yarıya baktığınızda 3-4 olacak maç. Sahadaki adaleti sağlayamazsanız, neticeye gidemiyorsunuz. Hakem Bahattin bey maalesef kariyeri de gösteriyor ki bu maçı kaldıracak hakem değil. Bir de seyircisiz maç. Buna rağmen ezildi, kaldıramadı, hakaretler ediliyor dokunamıyor. Bu nasıl bir taktik?

Biz geçen yılın şampiyonuz, şampiyon takıma karşı oynayacak takımların direnç göstermesi normal. Ama hakemlerin bu performansı nereye kadar? Bahattin Şimşek'in biraz vicdanı, biraz Allah korkusu, biraz şahsiyeti varsa gece uyku uyuyamaz.

Bütün sporseverler, yorumcular böyle görüyor. Raporlarına göreceğiz. İnsanların sinirleriyle oynarsanız... Böyle bir maçı 2 tane kırmızı kartla tamamladık, Okan Buruk'u atmak şu bu, enterasan. Başakşehir tarihinde böyle maçlar yok.

"BU HAKEMLERLE LİG BİTMEZ"

Bunlara sessiz kalamayız. Bunları söylemek zorundayız. Başakşehir yarıştan hiç kopmayacak. Başakşehir'in tek hedefi vardır, zirveye tutunmaktır. Rakip takım da kötü gidişi sonlandırmak istiyor. Bu kadar stresli bir maç oynanırken bu kadar seviyesi ve kalitesi düşük bir hakem verilir mi? Bu şekilde, bu hakemlerle lig bitmez. Bu şekilde lig nasıl bitecek? Tribünlerden aşağıya inip arkadaşların çoğunu ikaz ettim. Adeta sinir uçları koptu. Federasyon ve MHK bunu sorgulamalı.

Basın açıklaması yapacağız, bu soğukta 7 adım içeride müsade edilmiyor. Neden? Talimatlar böyle. Bu talimatlar neden değişmiyor? Bu kadar insan burada donmasın. İçeride basın mensupları kavga ediyorsunuz. Bir kulüp başkanı buraya çıktığında, bunlarla neden yüzyüze kalsın? Taraftar olduğunda buraya çıkıyorlar. Siz neden yüz yüze kalsanız?

"HAKEM REZALETİNİ HEPİMİZ İZLEDİK"
Ben mağlup olduğum bir maçta konuşmam. Ama bu maçı oradan alıp buraya verdiğinde bu kulübün başkanı olarak konuşmak zorundayım. Bizim doğru gördüğümüz başkası yanlış görebilir. Onu bilemem. Bu hakem rezaletini hepimiz izledik. Buna dikkat çekiyorum. Hakemlerin performansı düşük olabilir. Hepimiz bakıyoruz, kırmızı kart net yok. Rafael'in ikinci pozisyonunda değme yok. Çocuk çıldırıyor. İRfan can iki kelime söylüyor atılıyor. Obür arkadaş 90 dakika konuşuyor atamıyor.

Böyle yönetilmez. Bahattin Şimşek'ten hakem olmaz. Sayın Tatlı'nın (Serdar Tatlı, Merkez Hakem Kurulu başkanı) dürüst bir insan olduğunu biliyorum. Ama bu hakemin maçı buraya getirmesini o ne yapacak bilmiyorum. Her halde bundan sonra maç da almayacak. Sadece bana değil diğer kulüplere da yapmasınlar. Ben normal şartlarda kırmızı kartlar dışında Fenerbahçet 4-1 yenerse saygı duyarım. Mesele Fenerbahçe değil, hakemin acizliği, sahadaki ezilmesi. Böyle bir şey olabilir mi?

Okan Buruk, "Ben de onu ittim" diyor. Ama oraya gelinceye kadar enterasan şeyler yapılıyor. Bu böyle olmaz. Sadece Başakşehir özelinde değil, bu lig bizim ligimiz. Bu takımlar bizi takımlarımız. Hakemlerin de seviyesi belli. Bahattin Şimşek'in seviyesi malum. Bu adam bunu kendisi de seyredecek. Ne olacak. Olan oluyor. VAR'da tecrübeli bir hakem var. Cüneyt Hoca (Çakır) var. Çağırıyor, kırmızı kartı veremiyor. Gözlemliyoruz, takip ediyoruz. Bundan sonra başka bir şey demememiz lazımsa onu da deneriz. Bu hakemlerle lig bitmez.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın