TRABZONLU " O " HAKEM BAKIN HANGİ ÖDÜLÜ ALDI?

 

Türkiye'de eşcinsel olduğu için hakemlik yaptırılmayan Trabzon Bölgesi eski hakemlerinden Halil İbrahim Dinçdağ Berlin'de 'Saygı ödülü' ile ödüllendirildi. Dinçdağ'a ödülünü eşcinsel oluduğunu yıllar önce deklare eden Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit verdi.
 
TÜRK Futbol Federasyonu tarafından eşcinsel olduğu için hakemlik lisansı iptal edilen Halil Hibrahim Dinçdağ, dün Berlin'de 'Saygı Ödülü2014' adı altında verilen ödüle layık görüldü.
 
Ödülü 38 yaşındaki eski Hakem Dinçdağ'a Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit verdi. Wowereit, 2002 yılında Berlin Eyalet Başbakanı seçildiği gün, yaptığı konuşmasında eşcinsel olduğunu deklare etmişti. Wowereit, Dinçdağ'ı mücadelesinden dolayı tebrik etti.  
 
ÇEKTİĞİ ZORLUKLARI ANLATTI
 
'Eşcinsellik Düşmanlığına Karşı Birlik' tarafından verilen ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Halil Dinçdağ, hakemliğe dönmek için başlattığı hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Dinçdağ, eşcinsel olduğunun öğrenilmesinden sora ve askerlik muayenesi sırasında yaşananları da anlattı. Dinçdağ, hakemlik yetkisini elinden alan Türkiye Futbol Federasyonu'na karşı başlattığı hukuksal mücadeleyi son nefesine kadar sürdüreceğini belirtti. Dinçdağ “Mücadelemi son nefesimi vereceğim ana kadar bığrakmayacağım“ dedi.
 
EKONOMİK SIKINTILAR ÇEKTİ
 
Dinçdağ cinsel tercihinin kamuoyu tarafından öğrenilmesinden sonra çalıştığı radoyodaki işini de kaybederken, çok defalar ölüm tediti de aldığı belirtti. Dinçdağ, şimdiye kadar çalışmak amacıyla 150 yere başvurduğunu ancak hiçbir yerden kendisine olumlu cevap gelmediğini de aktardı. Toplantıda konuşan 'Eşcinsellik Düşmalığına Karşı Futbol Taraftarları' İnisiyatifi sorumlularından Christian Rudolph, Almanya'da eşcinsellerin sıkıntılar çektiğine vurgu yaparak, Alman toplumunun da yeteri kadar hoşgörülü olmadığına işaret etti.


Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın