Rize’li Dağcılar Yapay Tırmanma Duvarına Kavuştular

Rize’li Dağcılar Yapay Tırmanma Duvarına Kavuştular

 

 

 

Türkiye’nin dağcılıkta lokomotif illerinden Rize yıllardır özlem duyduğu Sportif Amaçlı Yapay Tırmanma Duvarına kavuştu. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Merkez Çok Amaçlı Spor salona içersinde yapılan yapay tırmanma duvarı 12 metre yüksekliğinde olup Türkiye’nin zorluk derecesi olarak sayılı sportif amaçlı yapay tırmanma duvarlarından biri oldu.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptığı açıklamada “ Rize’mizin yıllardır özlem duyduğu bir yapıyı ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz Sportif Amaçlı Yapay Tırmanma Duvarının yapılmasında büyük emek ve katkılarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK’a, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri KASIRGA’ya Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ’a ve Rize Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Sayın Mehmet Kemal ARICI’ya Rize’de faaliyet gösteren Dağcılık Spor Kulüplerine Sporcuları adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. Mağlubunuz Doğu Karadeniz dağ tırmanışları ile ilgili müthiş bir coğrafi imkânlara sahip, yaptığımız bu tırmanma duvarı ile böyle bir potansiyelin değerlendirilmesinde önemli bir işlevi olacaktır. Yapay tırmanma duvarımız en kaliteli malzemeler kullanılarak inşa edildi. Tırmanma duvarımızın rotaları, ülkede ve dünyada bu alanda en yetkin tanınmış başarılı dağcılar tarafından çizilerek, dağcıların ve gençlerin antrenman ve eğitimlerine sunulacaktır ayrıca ilimiz bundan sonraki günlerde Profesyonel yarışlara ev sahipliği yapabilecektir.” dedi.

            Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Merkez Çok Amaçlı Spor salona içersine inşa edilen Sportif Amaçlı Yapay Tırmanma Duvarı 2017 Ekim ayı itibari ile Dağcılık Kulüpleri ile Lisanslı Dağcılara hizmet vermeye başlayacak.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın