ATMACA, SON NEFESTE: 1-0

Coca Cola Gelişim Ligleri U19 Elit Ligi 23. Hafta karşılaşmasında evinde Balıkesirspor U19 ekibini konuk eden Çaykur Rizespor U19, uzatma dakikalarında gelen golle sahadan 1-0 ayrılarak hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı.

 

 

 

Ligde üst üste karşılaştığı 2 deplasman maçından galibiyetle ayrılan Yeşil-Mavili U19 ekibi, Mersin İdman Yurdu U19 ekibini 5-1, Eskişehirspor U19 ekibini de 1-0 mağlup etmesinin ardından bu kez kendi evinde Balıkesirspor U19 ekibini de 1-0 mağlup ederek üçte üç yaptı ve 12 günde 9 puan topladı.

 

 

Yeşil-Mavili U19 ekibi, ligin ilk devresinde deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Balıkesir ekibiyle bu kez kendi sahasında karşı karşıya geldi. 90 dakikalık normal süresi golsüz berabere tamamlanan karşılaşmada Hakem 5 dakika uzatma işaret etti. Oyuna ikinci devrenin hemen başında giren Abdusamet Oral, 90+5’inci dakikada Sinan Yazıcı’nın pasında topu filelere göndererek takımına 3 puanı getiren golü kaydetti. Samet ayrıca bu sezonki ilk golüne de imzasını atmış oldu.

 

 

Bitiş düdüğüyle birlikte 3 puanın sevincini yaşayan U19 ekibi, 12 günde oynadığı 3’üncü 3 puanlık maçının ardından 28 puana ulaşarak 12’nci sıradaki yerini korudu. Son saniyelerde 1 puandan olan Balıkesirspor U19 ise 9 puanla 17’nci sıradaki yerinde kaldı. Yeşil-Mavili U19 ekibi, 15 Mart Pazar günü saat 12.00’de deplasmanda oynayacağı 24. Hafta karşılaşmasında, ligin ilk devresinde evinde 2-1 mağlup olduğu 35 puanlı Medicana Sivasspor U19 ekibi ile mücadele edecek.

 

 

 

Balıkesirsporlu gençlere yol eziyeti

Öte yandan son saniyelerde kalesinde gördüğü golle 1 puandan olan ve sahada iyi bir mücadle sergileyen Balıkesirspor U19 gençlerinin Rize deplasmanına 21 saatte geldikleri öğrenildi.

Transit marka minibüs ile Balıkesir’den yola çıkan kafile 21 saatlik yorucu bir yolculuğun ardından Trabzon’da bir otelde konakladıktan sonra Rize’deki maça çıktı. Tek şoförle yola çıkan kafilede bulunan Antrenör Çağlar Aksaray’ın belli bir süre aracı kullandığı ve şoförü dinlendirdiği öğrenildi.

Rize’den erteleme maçı için Ankara’ya doğru aynı minibüs ile yola çıkan kafilenin, ardından memleketlerine geçecekleri öğrenilirken, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından takımlara altyapı deplasmanları için ödenek verilmesine rağmen gençlerin, bu şekilde cefa çektirilmesi, altyapıya verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

Çaykur Rizespor U19: 1 – Balıkesirspor U19: 0

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Yasin Delihasan, Taşkın Yoloğlu, Ömer Kösoğlu

Çaykur Rizespor U19: Oğuzhan A., Tayyar, Ufuk, Mevlüt, Batuhan, Oğuzhan M., Kazım (Dk 46 Abdusamet), Yağız, Burak (Dk 46 Hakan), Sinan, Burak Can (Dk 81 Hasret)

Yedekler: Muharrem, Furkan, Hakan, Abdusamet, Abdulbaki, Alperen, Hasret

Teknik Sorumlu: Ogün Kutlu

Balıkesirspor U19: Asil Kaan, Fazlı, Mert (Dk 70 M. Ali), Şaban (Dk 80 A. Samet), İsmail (Dk 57 B. Berkay), Enes, İlker, Akın, İsa, Çağatay, Hilmi

Yedekler: Fırat, İsmail, Ahmet Samet, Muhammet Ali, Canberk, Mustafa, Bedri Berkay

Teknik Sorumlu: Çağlar Aksaray

Sarı Kartlar: Kazım, Tayyar, Yağız (Ç.Rizespor), Asil Kaan, Akın, Fazlı, Hilmi (Balıkesirspor)

Gol: Dk 90+5 Abdusamet (Ç.Rizespor)


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın