Zafer Haftası Tırmanışı Rize'de başladı

Uluslararası Geleneksel 17. Zafer Haftası Tırmanışı

 

 



- Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca: "30 Ağustos Pazar günü Kaçkar Dağları'nın zirvesinde olmayı planlıyoruz"

Rize'de Uluslararası Geleneksel 17. Zafer Haftası Tırmanışı başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen şenlik kapsamında Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile beraberindeki federasyon üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.

Ekip daha sonra şenlik için Yukarı Kavron Yaylası'na hareket etti.

Karaca,  yaptığı açıklamada, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan şenlik kapsamında Zafer Haftası tırmanışını Rize'de gerçekleştireceklerini söyledi.

Daha önceki yıllarda 13 kez Ağrı Dağı'nın zirvesine tırmanış faaliyeti düzenlediklerini anımsatan Karaca, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en yüksek dağı olmasından dolayı, faaliyetlerimizi çoğunlukla Ağrı Dağı'nda gerçekleştirdik. Diğer iki faaliyetimizi ise Kaçkar Dağları'nda yaptık. Bu da bir diğeri olacaktır. Ülkemizin muhtelif kulüplerinden ve illerinden yaklaşık 65 sporcuyla tırmanışımızı gerçekleştireceğiz. Hatta İran, Azerbaycan, Makedonya gibi ülkelerden de katılımcılarımız var. 30 Ağustos günü Kaçkar Dağları'nın zirvesinde olmayı planlıyoruz."

Bugün Yukarı Kavron Yaylası'na çıkıldıktan sonra orada kamp kuracaklarını belirten Karaca, "Yarın ise Öküz çayırına çıkacağız. 30 Ağustos Pazar günü de saat 10.00 ile 11.00 aralarında da zirvede olmayı düşünüyoruz" dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın