Rize'de Biyonik Kulak Farkındalık etkinliği düzenlendi

Üniversite hastanesi 1 milyondan fazla hastaya hizmet verdi
- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman:
- "Önemli bir noktaya geldik. İnşallah özellikle şehir hastahanemizin de yapılmasıyla fiziki mekan konusunda sorunda çözülünce daha iyi bir noktaya geleceğiz"



Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversite olarak Rize halkının özellikle sağlık alanında sundukları hizmetle başka illere gitmeye gerek duymamamasını hedeflediklerini belirterek, "Önemli bir noktaya geldik. İnşallah özellikle şehir hastahanemizin de yapılmasıyla fiziki mekan konusunda sorunda çözülünce daha iyi bir noktaya geleceğiz." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı ve Biyonik-Der Rize İl Temsilciliği tarafından "Benim Adım Ses" sloganıyla kentteki bir kafede Biyonik Kulak Farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan Rektör Karaman, yaptığı konuşmada, üniversite olarak Rize halkının özellikle sağlık alanında başka illere gitmeye gerek duymamamasını hedeflediklerini belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çok iyi işler yaptığını dile getiren Karaman, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 1 milyonun üzerinde hastaya hizmet vermişiz. Önemli bir noktaya geldik. İnşallah özellikle şehir hastahanemizin de yapılmasıyla fiziki mekan konusunda sorunda çözülünce daha iyi bir noktaya geleceğiz. Daha güzel işler yapacağız. Bu bölgenin insanının sağlık sorununu çözmek istiyoruz."

Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun ise kendi branşıyla ilgili yenilikleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Bulunduğumuz bölge içerisinde gelişmeleri halkımızla paylaşıyoruz. Koklear implant (biyonik kulak) uygulamarıda yaklaşık 4 yıl önce başladı. Bugün tüm hızıyla devam etmektedir." dedi.

Etkinliğe, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Emine Demir ile koklear implant ameliyatı olan 40 çocuk ve aileleri katıldı.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın