Rize’de 12 yataklı bir erişkin yoğun bakım servisi daha hizmete girdi

Rize’de 12 yataklı bir erişkin yoğun bakım servisi daha hizmete girdi

 

Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinden T.C. Sağlık Bakanlığı Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin yeniden inşası ve hizmete açılması akabinde; inşaat projesi içerisinde Acil Servisin üst katında Yoğun Bakım Ünitelerinin oluşturulması ve hizmete sunulması planlanmıştı.

İlimiz geneli kamu hastanelerinde yenidoğan yoğun bakım yatakları hariç 77, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ise 46 erişkin yoğun bakım yatağı bulunmakta olup; yoğun bakım yatakları, ilimiz ve bölgemiz için büyük önem taşımakta, zaman zaman yatak sıkıntı çekildiğinden çevre illere hasta sevkleri yapılmak durumunda kalınmaktadır.

Bu ihtiyacın karşılanması maksadıyla yapılan planlama doğrultusunda, Eğitim ve Araştırma Hastanemiz yeni Acil Servisi üzerinde inşası ve teknik donanımı bitirilen, tıbbi cihaz ve malzemeleri tamamlanan, görev yapacak personeli belirlenerek gerekli eğitimleri aldırılan, 12 yataklı Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi açılarak hastalarımıza hizmet sunmaya başlamıştır.

Sunulan bu hizmet ile ilimiz yoğun bakım yatak sayısına önemli bir katkı sağlanmış olup, bu alandaki eksikliğimizin giderilmesi sürecinde ciddi bir yol alınmış olacaktır.

Çok yakın bir süre içinde ise ilimize yeni kazandırılan anjiyo cihazının devreye girilmesi ile hizmet veren anjiyo cihaz sayımız ikiye çıkacak olup, beraberinde tadilat sürecinde sona gelinen ve bakanlığımızca ihtiyaç duyulan yeni tıbbi cihaz ve malzemelerle donatılan ilave kardiyoloji servisinin de devreye girmesiyle büyük yoğunluk yaşanan ve son derece önemli olan kardiyoloji alanında da ilimiz ve bölgemiz için önemli bir rahatlama sağlanmış olacaktır.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın