RİZE'DE KANSER HASTALARINA ÜCRETSİZ UMRE

KANSER HASTALARINA ÜCRETSİZ UMRE

 

 

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği THY sponsorluğunda ve Rize Valiliğinin katkıları ve hayırsever iş adamların da desteğiyle kanser hastaları için 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' projesinin ikinci kez gerçekleştirecek.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, yaptığı açıklamada, “Sağlık boyutu olduğu kadar psikolojik, sosyal ve manevi boyutu olan bir hastalıktır. Birçok bilim adamı, dine bağlı olmanın insan sağlığı üzerindeki önemini keşfetmiş ve maneviyatın, kişinin şahsiyeti, davranışları, ahlâkı, sosyal hayatı ve özellikle sağlık üzerine tesirini araştırmaya koyulmuştur” dedi.

Batı Dünyasında maneviyatı değişik yönleriyle inceleyen birçok araştırma merkezi bulunmakta olduğunu belirten Emen, “Yapılan bilimsel çalışmalar, maneviyatın ve dindarlığın sağlık, hastalığı yenebilme, hayat kalitesi ve hastalıklarla yaşayabilme kabiliyeti üzerindeki pozitif etkilerini tespit etmiştir.” diye belirtti.

Emen, ayrıca manevi desteğin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkide bulunarak kanserin gidişini olumlu yönde etkilediğini, yaşam süresini uzattığını göstermiştir. Bu nedenle 2015 yılında Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği olarak Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda, Rize Valiliği katkılarıyla, hayırsever işadamları ve bağışçıların desteğiyle, kanser hastalarımıza manevi destek için Kutsal “Topraklarda Manevi Şifa” projesini hayata geçirdik.” İfadelerini kullandı.

Bu proje de; Rize’de ikamet eden, aile gelir seviyesi düşük, 18-65 yaş arasındaki, başvuru koşullarına uygun kanser hastalarımızı ulaşım pasaport konaklama dâhil hiçbir ücret talep etmeden sağlık profesyonelleri eşliğinde her türlü konfor ve rahatı düşünülerek Kabe ve Mescidi Nebevi' ye en yakın 5 yıldızlı otellerde konaklayarak umre boyunca ibadetlerini yapmalarını sağladık. Hastalarımızdan gelen yoğun istek üzerine bu yıl yine aynı ulaşım imkânlarıyla “Kutsal Topraklarda Manevi Şifa” ikinci projesini hayata geçirdik.

 

 

Aralık 2016 gerçekleşecek Umre ziyareti için başvuru koşullarımız:

 Başvuru süresi: 15-27 Kasım 2016

Başvuru yeri:

Başvuru formu temini: Fener Mah. Atatürk Caddesi No.39/1 –Rize Tel:0464-2234423 /+90 532 769 6410

Başvuru Koşulları:

1-Başvuru formu katılımcı tarafından doldurulması

2-Rize ilinde ikamet eden daha önce Umre ziyareti yapmamış 18-65 yaş arası kanser hastaları

3-Kendi öz bakımlarını yapabilecek, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olması, herhangi fiziksel engelinin olmaması,

 4-Seyahat (umre ziyareti ) engeli olmadığına dair sağlık raporu (Onkoloji uzman doktorundan tek hekim raporu)

 5- Aile gelir beyanı

6-yurtdışı çıkış izin belgesi /sabıka kaydı Umre programına katılacak kanser hastalarının pasaport ücreti,

Umre ziyareti ulaşım, konaklama masrafları Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği tarafından karşılanacak olup bunların dışındaki harcamalar katılımcıya aittir. Hasta yakınlarından hastalarımıza refakat etmek isteyenler tüm masraflarını (pasaport, ulaşım, konaklama, şahsi harcamalar v.b.)kendileri ödemek zorundadırlar.

Başvurunun belirtilen sayıdan çok olması halinde katılımcılar kura ile belirlenecektir. Kura neticesinde belirlenen asil ve yedekler Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği’nin internet ve sosyal paylaşım sitelerinden ilan edilecektir. Kazanılan hak devredilemez, nakde veya mala çevrilemez.18 yaşından küçük kanser hastaları katılamaz.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın