ÇAYKUR’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİSİ YENİDEN ÖZ GIDA İŞ’TE

ÇAYKUR’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİSİ YENİDEN ÖZ GIDA İŞ’TE

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çaykur’da 2015-2016 yılları için toplu iş sözleşme imzalama yetkisini üye işçilerin yüzde 90’ını elinde bulunduran Öz Gıda İş Sendikasına verdi. Tek Gıda iş Sendikası’nın itiraz etmemesi üzerine toplu iş görüşmeleri kısa bir süre sonra başlayacağı açıklandı.

Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu, Başkan Yardımcıları Sultan Murat Karadağ, Habip Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi. 2015-2016 Yılı Toplu İş Sözleşmesi hakkı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Öz Gıda İş Sendikasına verildiğini açıklayan Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu şunları söyledi:

“Tüm Çaykur çalışanlarına hayırlı olsun.2015-2016 Toplu İş Sözleşmesinden yararlanmak isteyen ve üye olmayan işçi kardeşlerimizin hak mahrumiyetine uğramamaları için 2 gün içerisinde üyeliklerini yaptırmakları gerekmektedir. Karşı Sendikanın sürekli yalanları burada boşa çıkmıştır. Artık işçi kardeşlerimiz bu yalanlara inanmayarak kendilerini mağdur etmemelidir. Bu zamana kadar süreç hakkında sürekli yalan beyanda bulunarak işçi kardeşlerimizi batağa sürüklemeye çalışan malum Sendikaların yanında 2007 den beri devam eden süreçte işçinin hak ve menfaatlerini ön plana tutan Öz Gıda İş Sendikası bundan sonrada süreç hakkında en doğru bilgiyi vermeye devam edecektir.”

SENDİKANIN KAPILARI HERKESE AÇIK

Sürecin Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine doğru gittiğini ifade eden Hançeroğlu, “Karşı sendikanın artık bu sürece itiraz edip bu işçiyi toplu iş sözleşmesiz bırakma hakkı yoktur. Aksi taktirde işçi malum sendikaya çok sert cevap verecek. Amacı işçiye hizmet etmek olan Öz Gıda İş Sendikasının kapıları herkese açıktır. Üye olmayan çok az sayıda arkadaşımızı Sendikamıza davet ediyoruz.”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın