Karali “ Kızılay”ı unutmayın “

Türk Kızılay’ı ile ''Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün.' kampanyası.

 

 Türk Kızılay’ı Rize Şubesi Başkanı Bahattin Karali, Türk Kızılay’ının bu yılki Kurban kampanyası için Rizeli hayırseverlere çağrıda bulundu.

 

Rize Kızılay Şube Başkanı Bahattin Karali Vekaletle kurban kesim kampanyasının 2016 yılında da devam ettiğini belirterek” Kızılay ülkemizde olduğu gibi tüm yardıma muhtaç insanlara her zaman destek ve yardım sağlamakta, mağdur ve her nedenle olursa olsun masum insanların yanında olmuştur, Eylül ayı içinde icra edeceğimiz Kurban bayramında hayırseverlerin yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli  740 lira, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 475 lira olarak bedel belirlendi.. Kızılay'ın 2007 yılından beri düzenlediği ve geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasının 2016 yılında da devam etmekte”  dedi.

Kızılay Rize Şubesi Başkanı Bahattin Karali, "Kızılay, ülkemizle birlikte dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan bir kuruluştur. Kurban etlerini de yüz binlerce ihtiyaç sahibinin sofrasına ulaştıracaktır. Kızılay'a has olarak uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu et yeme imkanı bulacaklardır, biz bunu  ‘’Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün.’’ şeklinde sloganlaştırdık. Kızılay'ın 'Kurban'da Kızılay Modeli' sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecektir. Bu model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum'un modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Rizeli Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 lira öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 475 lira ödeyecek. Kurban vekaletlerini bağışlayacak olan vatandaşlarımız Valilik karşısında bulunan şube binamıza gelerek veya 0464 217 2033 no lu telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirler. Kızılay ailesi olarak, hayırseverlerimizin kurban ibadetlerinin şimdiden kabul olmasını diler, kendilerine sonsuz teşekkürler ederiz” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın