Mete YARAR ve Süleyman ÖZIŞIK Rize’de 15 Temmuz’u Anlattı

Mete YARAR ve Süleyman ÖZIŞIK Rize’de 15 Temmuz’u Anlattı

 

 

 

15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişiminin öncesinde ve sonrasında neler yaşandı? Darbecilerin ilk hedefi neydi? Güvenlik uzmanı Mete YARAR ve Gazeteci Yazar Süleyman ÖZIŞIK’ın konuşmacı olarak katıldığı program Rize İsmail Kahraman Kültü Merkezinde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Ferhat ÜNLÜ’nün yaptığı programda açılış konuşmasını Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK gerçekleştirildi. Programa Rize Vali Yardımcıları Turan YILMAZ, Emre NEBİOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Osman KÖSE, Emniyet Müdürü Sadettin AKSOY, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet SİVRİKAYA,  Milli Eğitim Müdür Yrd. Mustafa KALENDER, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Recep Tayyip Erdoğan Üni. Spor Kültür Daire Başkanı Mustafa ÇAKIR,  Gençlik Merkezi Müdürü Yasin ÇAKMACI, Rize Genç Memur-Sen Başkanı Hüsamettin DEMİRCAN, kurum amirleri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.          

 İl Müdürü ÇELİK yaptığı açılış konuşmasında “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Şairin dediği gibi: “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. / Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. / Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. / Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.” 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Güvenlik uzmanı Mete YARAR Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın memleketinde olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getirerek bizleri bir araya getiren kişilere ve bu programda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

YARAR “  Darbenin 15 Temmuz gecesi değil de sabaha karşı yapılacağının planlandığını söyleyerek “Önce Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT ve Cumhurbaşkanı'nı devre dışı bırakıp sabah saat 05.00'te darbeyi duyuracaklardı. Ancak MİT, gelişmeleri deşifre edince, planları öne çektiler.” dedi.

 

 

 

 

Hesaba katamadıkları bir planda Halktı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın halkı sokağa, meydanlara çağırması en önemli kırılma noktasıydı. Bu çağrının cevapsız kalmayacağını biliyordu. Halk sokağa çıktı ve tankın topun önünde durdu. Ateş edildi, insanlar şehit edildi ama vatan aşkı galip geldi.Bir diğer kırılma noktası Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Ankara’da direnerek, çatışarak oradaki planı bozmasıydı. Eğer Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçmiş olsaydı işin rengi değişirdi. Yine oradaki astsubayımızın şehit olacağını bile bile darbeci albayı vurması kırılma noktalarından bir tanesiydi. O gün darbe başarılı olsaydı Türkiye'de hiçbir şey güvenli olmayacaktı. Kimin nereye gideceği belli olmayacaktı. 15 Temmuz sonrası 'Her şeyi başardık ve bitirdik' havası oluşmaya başladı. Uyanık olmazsak ve bunu diri tutmazsak, üst aklın ne olduğunu anlatmazsak inanın önümüzdeki dönemin bu dönemden hiçbir farkı olmayacak.” diyerek darbe gecesiyle ilgili önemli bilgiler aktardı.

 

Gazeteci Yazar Süleyman ÖZIŞIK ise 15 Temmuz gecesinden itibaren bir çok ülkede yaptığı ziyaretler sırasında Müslüman kardeşlerin Türkiye için göz yaşları ile dua ettiğini söyledi. ÖZIŞIK “ 1 hafta önce Kudüs’ten geldim. Orada yaptığım sohbet 15 Temmuz gecesi Mescidi Aksa’yı ibadete açtıklarını ve 3 bin kişinin Türkiye için dua ettiklerini söylediler. Bizler Hain bir Kalkışmayı sadece kendi dualarımızla bastırmadık. Dünya’nın her bir yanında ki Müslüman Ülkeler, kardeşlerimiz bizler için gözyaşları döktü. Terör Örgütü FETÖ’nün asıl yüzü belli olmuştu ama kendi silahları ile kendi halkına sıkacak kadar hain yetiştirdiğimizi tahmin edememiştik. Türkiye’yi çok güçlü bir Ülke ve tüm Dünya’da bunun farkında. O yüzdendir ki her koldan bize saldırmaya çalışıyorlar Ülkede kaoslar yaşatılıyor. Siz gençler işte en önemli kilit nokta sizsiniz burada. 15 Temmuz gecesini nesillerinize siz anlatacaksınız. Bu Hainliği nasıl yendiğinizi, canınızı gözünüzü bile kırpmadan ortaya koyduğunuzu biliyoruz. Bu Ülke sizin bu Ülke bizim. Bu Ülke siz gençlere emanet. Rize’de olmaktan mutluluk duyuyorum ve Rize’linin vatanına Milletine en iyi şekilde sahip çıktığını biliyorum” diyerek teşekkürlerini sundu.

 

Rize Gençlik Merkezi, Rize Genç Memur-Sen ve Rize Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ve Çaykur’un destekleri ile yapılan program sonunda konuşmacılara hediye takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın