BAKAN GÜLLÜCE, RİZE'DE OVİT VE LOJİSTİK ÜSTTÜ DEĞERLENDİRDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Rize'de

 


- Bakan Güllüce:
- "(Yalova Belediyesi tarafından ağaç kesildiği iddiası ) Bu şekilde 10-15 tane aynı şekilde yapıldığı iddiası var. Yalova Belediyesinin çok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar"
"Ovit tüneli, Doğu Karadeniz'in hatta Doğu Anadolu'nun, Güneydoğu Anadolu'nun kaderinde önemli bir etki yapacaktır"


- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova Belediyesi tarafından ağaç kesildiği iddialarıyla ilgili, "Bu şekilde 10-15 tane aynı şekilde yapıldığı iddiası var. Yalova Belediyesinin çok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Rize'ye gelen Bakan Güllüce, şehir merkezinde restorasyonu tamamlanan Şeyh Camisi'nin açılışını yaptı. Güllüce, burada yaptığı konuşmada, hedeflerinin tüm Türkiye'de ve İslam coğrafyasında restorasyonu yapılmamış, inşa edilmemiş eser bırakmamak olduğunu söyledi.

Cuma namazını burada kılan Güllüce, beraberinde eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, Rize'nin bakanlıkları ile ilgili yapımı devam eden projeler ve yapılması düşünülen projelerle ilgili görüşmeler yürüteceklerini, hangi projenin daha önce yapılabileceğine karar vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Ovit tünelinin yapımının sürdüğünü vurgulayan Güllüce, "Ovit tüneli, Doğu Karadeniz'in hatta Doğu Anadolu'nun, Güneydoğu Anadolu'nun kaderinde önemli bir etki yapacaktır. Bunun yansımalarını şimdiden görüp Ovit ile bağlantılı bir lojistik merkezin bağlantısı nasıl olacak? Karadeniz'in karşı tarafındaki limanlarla iletişimi, getirisi ne olacak? Bununla ilgili hepsini düşünüp şimdiden tedbirinin alınması lazım" diye konuştu.

Güllüce, bir gazetecinin "Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlar gündeme geldi. Bu konuda bir çalışma başlatıldı mı" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Rize'ye dün gece geldim. Pazartesi günü bakacağız. Dün gece yapılanları mı soruyorsunuz? Bu şekilde 10-15 tane aynı şekilde yapıldığı iddiası var. Yalova Belediyesinin çok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar ama doğru mu bilmiyorum. Tam bilmiyorum, incelenmesi lazım."

Ziyaretin ardından Bakan Güllüce, beraberindekilerle valilik brifing salonunda basına kapalı toplantı yaptı..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın