Çayeli’nde ibre Mehmet Akif Köse’ye döndü



 

AK Parti’de ilçeler için aday belirleme çalışmalarında son aşamaya gelinirken Çayeli için işadamı ve siyaset bilimci Mehmet Akif Köse’nin ismi ön plana çıkmaya başladı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden 22. Sıra milletvekili adayı olan Mehmet Akif Köse İstanbul’da kurduğu Fasuli lokantaları zinciri ile Çayeli Fasulyesinin marka değerinin yukarı taşınmasında önemli rol oynadı.

Köse, özellikle eğitim alanında kendini geliştirme adına önemli projelere imza atarken Yeni Yüzyıl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını “Yerel Yönetimlerden Dünya liderliğine Recep Tayyip Erdoğan” konulu tez ile tamamladı.

AK Gazete'nin kurucusu olan Köse, İstanbul Lokantacılar Odası (İLO) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Çok sayıda dernek ve mesleki kuruluşta etkin görevlerde rol alan Köse, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Komite Üyeliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektörü Yönetim Kurulu Üyeliği, Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) ve Çayeli Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ile Kılıç Ali Paşa Cami ve Külliyesi Derneği Başkanlığını yürüttü.

Köse, İstanbul’daki iş ve eğitim hayatının yanından Çayeli’nden hiç kopmaması ile de biliniyor. Çayeli Aşıklar Köyü doğumlu olan Köse, yardıma muhtaç kişilere verdiği desteklerle de bölgede tanınıyor.

Köse, kendisi ile yapılan değerlendirmede, görev verilmesi halinde Çayeli için en iyisini yapmaya talip olduğunu belirterek, önemli projeleri arasında Liman bölgesinin Milet Bahçesi yapılması, katlı otopark, otogarın ilçe kenarına taşınması, galericiler sitesi yaparak Çayeli içi kaldırımları ve trafiği rahatlatmak adına önemli projeler planladığını belirti.

Senoz Vadisi'nden Ovit Tüneline bağlantı yapılmasının önemine vurgu yapan Köse, dağ ve yayla turizminin güçlendirilmesini sağlamak, kentsel dönüşüm yaparak denize paralel değil dikey olarak yapılaşma ve Çayeli tarihi mimariye uygun dış cephe yapılması, mevcut binaların dış cephelerinin tarihi tek bir çeşit Çayeli’ye özgü bir mimariye kavuşturmanın önemine değindi.

Köse, Çayeli’nin Rize’ye en yakın en büyük ilçe olduğunu ve bunun için değişime ihtiyacı olduğunu, kendi üzerine düşen sorumluluğu her zaman yerine getirmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    mapavrili

     21 Aralık 2018 12:59
         

    insanlah

    yeniden 

    bir 

    5

    senemiz 

    heba olmaz

    ELIN BELEDIYELERINE BAKIYORUM ARI GIBI CALISIYORLAR

    AMA BIZIM BELEDIYELERIMIZ NAFILELERLE DOLMUS DASMIS

    DISARDAKI BELEDIYELER

    BIR CENAZE OLDUMU  EN AZ "2 HAFTA  TAZIYE CADIRLARI KURUYOR

    AMA BIZIM RIZEMIZDE  BIRAKIN  TAZIYE CADIRINI 

    AILELERIMIZ COGU DISARDA OLMASI SEBEBIYLE 

    CENAZEYI MEMLEKETLERINE GÖTÜRÜÜYORLAR 

    MEZAR KAZMAK ICIN ADAM ARAMANIN DERDINE DÜSÜYOR  O ACILI AILEYE BUNU YASATIYORLAR

    MAALESEF BELEDIYELERIMIZ BIR EKIP KURUP  HALKIN MEZAR KAZMAK DERDINDIN BILE KURTARAMAMIS 

    OLMAMISLARLAN DOLU

     INSANLAH YENI DÖNEMDE RIZELIMIN DISARDAKI BELEDIYELER GIBI HAK ETTIGI HIZMETLER GÖTÜRECEK KISILER GELIR

  2. 0 0
    {usertitle}

    vatndaş nuri

     24 Aralık 2018 14:35
         

    çayeline mımar veya muhendis başkan vede aktıf bir isim istiyoruz..

    birakın bu çobanları..gıtsın fasuleye pışırsın...

Yorum Yapın