Rize’de ekmeğin 10 TL olması kararı sonrası !...

Vatandaşla Fırıncıyı Karşı Karşıya Getirip Seyrediyorlar

 

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, Rize’de ekmeğin 10 TL olması kararı sonrasında, vatandaş ve fırıncıların karşı karşıya getirildiğini ve asıl sorumlu olan hükümetin bunu sessizce seyrettiğini söyleyerek tepki gösterdi.


Rize’de ekmek fiyatının 11 ayda yüzde yüz arttığını, muhtemelen ocak ayı itibariyle bir zam daha gelebileceğini belirten Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, “Yeni bir zam geldiği için ekmeği konuşuyoruz şimdi. Ama temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları günbegün artıyor. Kasım sonunda meclis bütçe görüşmeleri sonlanacak. Tarım Kanunu’na göre Milli Gelirin Yüzde 1’i çiftçiye destek olarak verilir. Ama ne yazık ki bu kanun yokmuş gibi davranılıyor. Çiftçimiz maddi manevi kan ağlıyor. Çiftçiye gerekli desteğin verilmediğini, bugün yaş çaya verilen destek miktarında da görebiliyoruz.” dedi.


“Birleşmiş Milletler 2022 Gıda Görünümü Raporu’na göre ülkemiz en çok buğday ithal eden 3. ülke. Demek ki ihtiyacımız kadar buğday üretemiyoruz. Türk Lirası’nın değer kaybettiği bu ekonomi koşullarında buğday ithal ediyorsak, diğer maliyet kalemlerini de düşündüğümüzde, ekmek fiyatlarının önü nasıl alınsın.” diyen Kalender, “Bağımsız bir ekonomi, kendine yeten bir devlet, saadet dolu günler görmek istiyorsak bir an önce üretimin ve ziraatla uğraşanların desteklendiği bir ekonomi modeline geçmek şart. Fırıncıları vatandaşın önüne süren yöneticiler Rizeliler için bir adım atmak istiyorlarsa önce yaş çay’a verilen destek miktarını arttırmalıdır. Bu Rizelilere karşı asli görevleridir.” dedi.



Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın