Cem Kazmaz: “İstiklal Marşı, Sadece bir şiir değildir"

 

 

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Rize Milletvekili aday adayı O.Cem Kazmaz, “İstiklal Marşı, Sadece bir şiir değildir, her kelimesi ayrı bir maneviyat, her kelimesi ayrı bir anlam barındıran, Türk milletinin, bağımsızlığı uğruna verdiği tarihsel mücadelenin ve varlığına sahip çıkış uğruna göstermiş olduğu direncin kelimelere dökülmüş halidir” dedi.

Kazmaz açıklamasına şöyle devam etti, “Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini, istiklal aşkı ile dopdolu olan Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı, aynı zamanda bu topraklara kanını helal etmiş, canını feda etmiş tüm şehitlerimizin bizlere seslenişidir.

“Türk Milletinin milli ve manevi duygularını, mısralarıyla tüm dünyaya haykıran büyük şair Mehmet Akif Ersoy, tüm ömrünü vatanına ve milletine adamış Vatan Millet Sevdalısıdır.Bu bağlamda Mehmet Akif Ersoy’u şair ve sanatçı kimliğinden önce bir vatansever kimliğiyle anlayıp dizelerini o mantıkla değerlendirmek gerekir.

12 Mart İstiklal Marş’ımızın kabul edilme günü vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimizin ve Milli şairimizin mekânı Cennet olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene"


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın