Ak Gençlik’ten huzur evi sakinlerine ziyaret

Ak Gençlik’ten huzur evi sakinlerine ziyaret

 

 

AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine ziyarette bulundu.

Sosyal Politikalar biriminin düzenlediği programa Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üniak Kadın Komisyonu katıldı.

Huzurevinde yaşlılarla yakından ilgilenen Gençlik Kolları üyeleri yaşlılarla bol bol sohbet edip yaşlıların temel ihtiyaçlarından oluşan hediyeleri huzurevi sakinlerine verdi. Ziyarette yaşlıların saç ve sakal tıraşı da yapıldı.

Sosyal Politikalar Başkanı Mehmet Akif Kar yaptığı açıklamada ‘’Yaşlılar Haftası nedeniyle huzurevi sakinlerini mutlu etmek için bu etkinliği düzenledik. Yaşlılarımız burada yalnız, ailelerinden uzakta ve aile sıcaklığına muhtaçlar. Bizler bir nebzede olsa aile sıcaklığını onlara yaşatmak için yüzlerinde bir tebessüme vesile olmak için bu ziyareti gerçekleştirdik.’’ dedi.

 
Yaptıkları huzurevi ziyareti ile ilgili konuşan AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut ise, “Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)’in “Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslüman'a saygı gösterip ikram etmek, Allah'a saygıdandır.” hadisinin bir gereği olarak bu ziyareti gerçekleştirdik.

Devletimizin çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve vatandaşlık görevimizdir. Huzurevi ziyareti esnasında yaşlı kişilerin bizden bekledikleri tek şey oturup onları dinlememiz ve onlarla karşılıklı olarak sohbet etmemiz.’’ dedi.

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın