Hasan Kartal ; "HEDEFİMİZ ANKARA'NIN TAKIMI OLMAK"

ÇAYKUR Rizespor'un eski yöneticisi, Rizeli sevilen işadamı Hasan Kartal, Başkanlığını yaptığı Etimesgut Belediyespor'un hedeflerini bir bir sıraladı

 

 

 

"ANKARA TAKIMI OLACAĞIZ"

Geçen sezon şampiyon olarak Spor Toto 2. Lig'e yükselen Etimesgut Belediyespor'un başkanı Hasan Kartal HT Ankara'ya konuştu. Takımın Isparta Davraz'da Alanyaspor ile oynadığı maçı yerinde takip eden ve oynanan futboldan memnun kaldığını belirten Kartal'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar:

"TAKIMIN PERFORMANSI MUTLU ETTİ"

"Takımımız Isparta Davraz'da kampta. Davraz yüksek bir yer. Orada yapılan kampların neticesi çok iyi oluyor. Geçen sene de orada yapmıştık, iyi sonuç aldık. Kampın beşinci günü gittim yanlarına. Alanyaspor'la bir hazırlık maçı yaptılar. 3-1 mağlup olduk ama takım iyiydi. İki devrede de farklı 11'le sahaya çıkınca böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor ancak önemli olan sahada gösterilen performanstı ve bu da beni gayet mutlu etti. PTT 1. Lig ekibi Manisa'yla da bir maç yaptık. O maçı 1-0 kazandık. Şimdi 28'inde takım Ankara'ya gelecek ve 3-4 gün burada çalışmalara devam ettikten sonra Nevşehir'de ikinci kampı yapacağız. Ardından lige başlayacağız ve neler olacak hep birlikte göreceğiz"

"HEDEFİMİZ ANKARA'NIN TAKIMI OLMAK"

 

 

Bizim hedefimiz iyi bir takım yapmak. O takımı da "Ankara'nın takımı" yapmak. Ankara'da Ankaragücü dışında tam olarak taraftar kitlesi oluşturmuş bir takım yok. Bir takımın uzun süre faaliyetlerini sürdürebilmesi için taraftarı arkasına alması gerekir. Onun için biz hemen bir taraftar kitlemizi oluşturmayı başardık. Zamanla bunu Etimesgut'tan Ankara'ya yaymayı hedefliyoruz. İşimi severek yapıyorum. Çocuklara da hizmet bu işin bir parçası. Bizim U13'ten U19'a kadar farklı yaş gruplarında da takımlarımız var. Bunun yanında judoda, bokta, teniste ve masa tenisinde de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Burada da spor yapan çocuklar var. İnşallah bunu daha da büyüterek ilçenin tüm çocuklarını kapsayacak hale getirmeyi umuyoruz. Sonra da Ankara'da Ankara'nın her tarafında Etimesgut Belediyespor'u hissettirmek istiyoruz.

"TESİSLER YILDA 3 MİLYON TL KAZANDIRACAK"

Tesislerin yerlerini ayarladık. Önemli olan zaten yer sorunuydu. Şu andaki stadımızı modern bir şekilde yenileme çalışmalarına başlıyoruz. Ağustos'un 5'inde bu işin ihalesi açılacak. İnşallah iyi bir firma alır ve hızlı bir şekilde inşaatı tamamlar. Stadı parça parça yenilemeyi düşünüyoruz. İlk etapta 3 tribünü ayrı ayrı bitirip ardından kulüp binasının olduğu kale arkasını yıkıp oraya da bir tribün yapmayı planlıyoruz. Tüm stat bittiğinde yaklaşık 10 bin kapasiteli olacak. En sonunda da sentetik çimden normal çim sahaya döneceğiz. Onun dışında Bağlıca'da 120 dönüm bir alan var. Oranın yarısı Belediye'ye yarısı da bana ait. Oraya öyle entegre bir tesis yapalım ki A takımı, altyapıyı ve diğer spor branşlarını içinde barındırsın istiyoruz. Biraz da para kaynağı olacak bir şekilde tasarlayalım ki kulübün devamlı gelir kaynağı olsun. Sonuçta bu kulübün başında hep ben kalmayacağım. Bugün ekonomik durumumuz iyi ancak yarınların neler getireceği belli olmaz. Netice itibariyle kulübün devamlı gelir kaynağı olacak bir yerinin olması lazım. Bu geliri de aylık 250 bin lirayı bulacak şekilde planladım ben. Eğer bu hedefi gerçekleştirirsek yıllık 2.5-3 milyon lira civarında kulübe gelir kaynağı olmuş olur. Şimdi Süper Lig'de orta sıralarda oynayan bir takım olan Gençlerbirliği'ne bakıyorum gelirleriyle giderleri arasındaki açığı 4 milyon lira civarında. Yani ben de 3-4 milyonu yakalarsam demektir ki gelirlerle beraber bu kulübü kendi ayakları üzerinde duracak şekle getirebilirim.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 1
    {usertitle}

    rizeli

     31 Temmuz 2016 20:56
         

    rizesporun bakanı olacak adam bu işde metin kalkavan biraz örnek alsın eski yöneticisini.

Yorum Yapın