Kaçkar Tv Yayını Türksat borçları yüzünden durduruldu

Rize’nin Gözü Kulağı TV Kanalı Kaçkar Tv Yayını Türksat borçları yüzünden durduruldu




1990 yılından bu yana karasal yayın yapan Son on yıldır uydu üzerinden yayın yapan bölgesel-yerel Kaçkar tv, Türksat’a olan birikmiş borçlarını ödeyemediği için iki gündür yayını durduruldu
Kaçkar tv sahiplerinden Osman Delihasan yaptığı açıklamada;" Rize gibi reklam geliri oldukça az olan küçücük bir ilden yayın yapan bir kuruluş olarak bu maliyetlere dayanabilmemiz ve yayınlarımızı sürdürebilmemiz mümkün değil" dedi.
Her ay Türksat’a 100 bin tl kapasite ücreti ödeyen bir yerel kuruluşun bu maliyetleri hangi gelirle ödeyecek diyen Delihasan;” Ayladır Türksat’a olan borçlarımızı ödemekte güçlük çekiyoruz, binbir emekle maliyetimizin yarısı kadar geliri bile elde edemiyoruz. Türksat’a olan borçlarımız arttı, üstüne üstlük RTüK de idari para cezalarıyla adeta yayınlarımızı sonlandırmamızı istiyor. Rize ziyareti esnasında bu sorunlarımızı sayın cumhurbaşkanımıza ilettik, komisyon kurulması talimatı verdi. Şu ana kadar bir gelişme olmadı. Bu arada da Türksat borçlarımızı ödeyemediğimiz nedeniyle kasım sonu itibarıyla yayınlarımızı kapattı. Hacizlerle boğuştuğumuz gibi,çalışanların maaşlarını dahi ödeyemeyecek durumdayız. 27 yıldır ilimize, bölgeye hizmet eden, katkıda bulunan kuruluşumuza yerel kurumlardan hiçbir destek yok. Kuruluşumuzu yayın amaçlı kullanıyorlar ama destekten uzaklar. Oysa birçok ilde bize benzer kuruşlar belediye, özel idare ve devlet kuruluşlarının desteğiyle ayakta duruyorlar. Başka türlü ayakta durmak imkansız” dedi.
Yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Delihasan, yaşanan sorunların aşılması için siyasi parti yetkililerinin konuya el atmasını istedi..

Cumhurbaşkanı Rize'ye geldiğinde Kaçkar Tv sahipleri Adnan Onay ve Osman Delihasan bu sorunu Erdoğan'a iletmişti,Cumhurbaşkanı bu sorunun çözüllmesi için talimat vermişti..

Uzun zamandır gündeme getirilmeye çalışılan yerel TV’lerin sorunları nihayet en üst düzeyde gündeme geldi.
Rize Ak Parti 6.Olağan kongresine katılan, Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Rize Valiliğine geçti.Uzun zamandır yerel TV’lerin sorunlarını dile getirmek için mücadele eden Kaçkar TV Yönetim Kurulu Başkanı ve RATSA (yerel ve bölgesel radyo Televizyon Sahipleri Derneği kurucusu)Adnan Onay,Osman Delihasan ve Kaçkar TV yetkilisi Turgay Terzibaş,Rize Valiliği odasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorunları iletmek için Erdoğan’ı beklerken, ,Cumhurbaşkanı Erdoğan Adnan Onay’ı görünce “Adnan hayırdır,bir şey mi var” şeklindeki sorusuyla yerel TV’lerin sorunları gündeme geldi.
Kaçkar TV Yönetim kurulu Başkanı Onay,yaklaşık 5 dakika boyunca yerel TV’lerin RTÜK,TÜRKSAT Kamu spot gelirlerine ilişkin sorunlarını dile getirdi.Pür dikkat Kaçkar TV Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay’ı dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,o anda yanında bulunan AK Parti sözcüsü Mahir Ünal’a,Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya,Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye sorunların çözümü için acil bir komisyon kurulmasını,komisyondaki tüm çalışmaların Adnan Onay ile görüşülerek çözüme ulaştırılması talimatını verdi.
Başka hiçbir TV ve Radyo temsilcisinin bulunmadığı görüşmede Kaçkar TV Yönetim kurulu Başkanı Onay'ı Cumhurbaşkanı’nın görmesiyle gündeme gelen konu nihayet çözüm yolunda ilerleyeceğe benziyor…
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın