SİZDE POLİS OLABİLİRSİNİZ, İŞTE ŞARTLAR VE BAŞVURU FORMU...

Polis Meslek Yüksek Okulu başvuruları yarın bitiyor.

 

 

 

Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere lise mezunlarına 2 yıl süreyle ön lisans düzeyinde eğitim veren Polis Meslek Yüksekokullarına, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için başvuru süresi 18.06.2015 başlamış ve 30.06.2015 tarihinde sonlandırılacaktır.

Polis Meslek Yüksek Okullarına 2700 erkek, 300 kadın olmak üzere toplam 3000 polis memuru adayı öğrenci alımı yapılacaktır. Başvuru için 2015 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden en az 270 ham taban puan (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocukları için 140 puan) almış olan 18 yaşını tamamlamış, 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan ve bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa olmayan adaylar başvuru hakkına sahiptir.

Başvurular internet üzerinden pmyo.pa.edu.tr adresinden yapılacaktır.Başvuru şartlarına ve gerekli bilgiye www.egm.gov.tr ve www.pa.edu.tr. adresinden ulaşılabilir.

 

İNTERNETTEN ÖN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞEKLİ

İnternet Üzerinden Ön Başvuru

 Polis Meslek Yüksekokullarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar http://pmyo.pa.edu.tr adresinden 18 Haziran - 30 Haziran 2015 tarihleri arasında ön başvuru yapacaklardır. Ön başvuruda bulunan adaylar tarafından Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi TR53 0001 2009 3850 0080 0000 15 IBAN numaralı hesaba 18 Haziran-30 Haziran 2015 tarihleri mesai saatleri içerisinde 50.00TL                                 (Elli Türk Lirası) yatırılacaktır.  (Bankaca 2 TL işlem ücreti alınacaktır.) Emniyet Teşkilatı şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.

Şahsen Başvuru, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı

İnternetten ön başvuru yapan adayların şahsen başvuruda bulunacakları (evrak teslimi) aday değerlendirme ve seçme sınavına katılacakları  başvuru ve sınav merkezleri, 01 Temmuz 2015 tarihinde http://pmyo.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Adaylar,                02 Temmuz - 15 Temmuz 2015 tarihleri arasında başvuru ve sınav merkezlerinde şahsen başvurularını yaparak istenilen belgeleri müracaat komisyonlarına teslim edecek ve aynı gün aday değerlendirme ve seçme sınavına katılacaklardır. İnternet üzerinden ön başvurusunu yapan, ancak belirlenen şartları taşımayan ve belirlenen tarihte başvuru ve sınav merkezlerine şahsen başvuru ve evrak teslimi için gelmeyen adayların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. İnternet üzerinden yapılan ön başvuru müracaat sayılmaz. Şahsen başvuru ve aday değerlendirme ve seçme sınavının yapılacağı tarihlerde yani                 02-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında internetten ön başvuru yapılamayacak ve bankalara başvuru ücreti yatırılamayacaktır.

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER

  1. Adaylar başvuru esnasında Nüfus Cüzdanı ibraz etmek zorundadırlar. (Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Numaralı olacaktır),
  2. Sınav Başvuru dilekçesi (indirmek için tıklayınız),
  3. Aday Sağlık Bilgilendirme Formu (indirmek için tıklayınız),
  4. Başvuru ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, (Ücretin banka şubesinden yatırılması gerekmektedir. İnternet bankacılığı, EFT vb. aracılığıyla yatırılan ücretler kabul edilmeyecektir.
  5. Lise mezunu olanlar Lise Diploması veya Mezuniyet Çıkış Belgesinin aslı ile birlikte fotokopisini veya tasdikli örneğini getireceklerdir. Lise 4. sınıfta öğrenim görenler ise okudukları Okul Müdürlüklerinden Başvuru Dilekçesindeki Öğrenim Bilgileri bölümünü onaylatacaktır. (Yüksekokul mezunu veya Yüksekokulda öğrenim görenler lise diplomalarını temin edememeleri halinde, Yüksekokul Müdürlüklerinden Lise Diplomalarının tasdikli sureti istenilecektir. Ancak bu adaylar sınavda başarılı olmaları halinde eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar lise diplomalarının aslını teslim etmek zorundadırlar. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ortaöğretim kurumlarınca Türkçe olarak tanzim edilen diploma ve diğer öğrenim belgeleri kabul edilerek herhangi bir denklik belgesi istenilmeyecektir.)
  6. Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf
  7. Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi
  8. Emniyet Teşkilatı Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'ndan alınan "Şehitlik veya Vazife Malullük Belgesi" aslı ve fotokopisi istenir.( Son bir yıl içerisinde alınan belgeler geçerlidir.)

NOT: Aslı ve fotokopisi istenen belgelerin asılları adaylarda kalacak olup onaylı fotokopileri alınacaktır. Ayrıca, geçmiş yıllarda Polis Meslek Yüksekokullarından ayrılan veya sağlık şartları nedeniyle çıkarılanlar ile PMYO sınavlarına girmiş ve kaybetmiş adaylar, şartları taşımaları halinde yeniden başvuruda bulunabilirler.

BAŞVURU ÜCRETİ

50.00 TL (Elli Türk Lirası) (Bankaca 2 TL işlem ücreti alınacaktır)

BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA TARİHLERİ VE HESAP NUMARASI

Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi TR53 0001 2009 3850 0080 0000 15 IBAN numaralı hesaba 18 Haziran-30 Haziran 2015 tarihleri mesai saatleri içerisinde 50.00TL (Elli Türk Lirası) yatırılacaktır. Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaklardır

AŞAĞIDAKİ DURUMLARDA ADAYLARIN YATIRMIŞ OLDUKLARI BAŞVURU ÜCRETLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE GERİ ÖDENMEYECEKTİR

  1. Ön Başvurusunu yaptığı halde evraklarını belirtilen tarihlerde teslim etmeyen,
  2. Şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan,
  3. Sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,
  4. Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,
  5. Sınav ücretini kendi adına yatırmayan,

BAŞVURU (EVRAK TESLİMİ) VE SINAV TARİHLERİ

 01 Temmuz 2015 tarihinde http://pmyo.pa.edu.tr internet adresinden duyurulacak ve şahsen başvuru, aday değerlendirme seçme sınavı 02 Temmuz-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar belirtilen internet adresinden başvuru (evrak teslimi), sınav tarihini öğrenerek planlandığı tarihte ön başvuru yaptığı başvuru-sınav merkezine gidecektir.  

İLETİŞİM ADRESİ

Polis Akademisi Başkanlığı PMYO ve POMEM Şube Müdürlüğü Gölbaşı/ANKARA

 TEL     : 0 (312) 462 87 16

   0 (0312) 462 87 17

 TEL     : 0 (312) 499 70 02

     0 (505) 318 85 00

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın