Ayı Saldırdı, İmdadına Bakın Kim Yetişti!

 

 

Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Onaç Köyü’nde önceki gün yüz keçiyi otlatmak için ormanlık alana götüren Turan Sezer, eve dönerken yanında bulunan 4 çoban köpeği ağaçlık alanda yavru ayıya saldırdı. Köpeklerini yavru ayının yanından uzaklaştırmak isteyen Turan Sezer, bu sırada çalılıkların arasından çıkan anne ayının saldırısına uğradı.

 

Ayının saldırısında yaralanan Sezer'in imdadına, geriye dönen beş yıldır baktığı Akbaş cinsi çoban köpeği Çomar yetişti. Çomar'ın ayı ile boğuşmasını fırsat bilen Sezer uzaklaşarak canını kurtarırken, anne ayı ise yavrusunu alarak ormanlık alana kaçtı.

 

Kanlar içersinde kalan Turan Sezer cep telefonu ile yakınlarına haber verdi. 112 Acil Servis ekipleri ve köylüler tarafından Taş Ocakları mevkiinde kanlar içinde yarı baygın halde bulunan Turan Sezer, önce İlçe Devlet ardından Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sezer'in, sol kolunun bileğinden kırılmış olduğu ve vücudunun birçok yerinde ayı ısırması sonucu derin yaralar ve diş izleri tebit edildi.

 

 


Ortopedi Servisi’nde tedavi altına alınan Turan Sezer, yavrusunu kurtarmak istediği ayının nereden geldiğini görmediğini belirterek, “Anne ayı birden ortaya çıkıp üzerime atladı. Beni yere yatırıp üzerine çıktı ve önce sol kolumu kırıp ardından vücudumdan ısırmaya başladı. Boğmaya çalıştığı esnada beş yıldır baktığım çoban köpeğim Çomar gelerek ayının üzerine atladı. Ürken ayı beni bırakıp yavrusunu da alarak uzaklaştı. Ben de üzerim kanlı bir şekilde yaklaşık yüz metre sürünerek yol kenarına doğru çıkmaya çalıştım ve durumu yakınlarıma telefonla bildirdim, o anda hayatım film şeridi gibi önümden geçti öleceğim sanmıştım ama köpeğim sadık dostum Çomar beni kurtardı diye konuştu. 

“ÖLDÜRÜRSEK SUÇLU OLACAĞIZ”

Turan Sezer ormanlık alanlarda çok sayıda ayının dolaştığını belirterek son dönemlerde tarlalara kadar geldiklerini ve ağaçlarda bulunan meyveleri talan ettiklerini söyledi. Sezer ormanlık alanlara korku içinde girip hayvanlarını otlattıklarını, silah kullanmaları durumunda ve ayının yaralanması ve ölümü halinde ise para ve hapis cezası olduğu için caydırıcı silahlar kullanamadıklarını sözlerine ekledi. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın