207 koyundan geriye "Yadigar" kaldı

207 koyundan geriye "Yadigar" kaldı

 

- Tokat'ın Erbaa ilçesinde 207 küçükbaş hayvanın telef olduğu ağıl yangınından sadece 4 aylık "Yadigar Boncuk" adlı kuzu kurtuldu
- Ağılı yanan çiftçi Coşkun:
- "Bu kuzu dışarı çıkmıştı, nasıl çıktığını bilmiyorum, geldiğimde dışarıda geziyordu"
- "Adı 'Yadigar Boncuk'. Bu yadigar olarak kalacak satmayacağım, ölene kadar benimle kalacak"

okat'ın Erbaa ilçesinde 207 küçükbaş hayvanın telef olduğu ağıl yangınından geriye sadece 4 aylık "Yadigar Boncuk" isimli kuzu kaldı.

İlçeye bağlı Tanoba beldesinde Osman Coşkun'a (50) ait ağılda önceki gün henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında 144 koyun ve 63 kuzu telef oldu. Yangında küçükbaş hayvanlardan sadece 4 aylık "Yadigar Boncuk" adlı kuzu kurtuldu.

Osman Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağılında çıkan yangında 207 küçükbaşın telef olduğunu, sadece bir kuzu kaldığını belirtti.

Yangında büyük maddi kaybının meydana geldiğini belirten Coşkun, yanan ağılı ve hayvanlarını gündüz gördüğünde gözyaşlarına hakim olamadığını, olayı anlatırken o anları yeniden yaşadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Sabah 6'da oğlum hayvanları yemlemek için ağıla gitti daha sonra bahçeyi sulamış eve yemeğe gidiyor. Tekrar öğleden sonra ağıla geldiğinde ağıl yanıyor. Bunun üzerine beni telefonla aradı 'ağıl yanıyor' diye. Ben de geldiğimde iş işten geçmişti."

Yangından kurtulan tek kuzusunun da vücudunda kısmen yanıklar olduğunu anlatan Coşkun, "Bu kuzu dışarı çıkmıştı, nasıl çıktığını bilmiyorum, geldiğimde dışarıda geziyordu. Sadece bu kuzu bana Allah'tan yadigar olarak kaldı. Adı, Yadigar Boncuk. Bu yadigar olarak kalacak satmayacağım, ölene kadar benimle kalacak. Şu an yapacak bir şey yok. Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. Bize oldu inşallah bir başkasına böyle bir şey olmaz. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu.

Yanan ağılı görmek için gelen vatandaşların ise Coşkun'u teselli etmeye çalıştıkları görüldü.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın