ÇİLLİOĞLU’DAN RİZE LİSELİ ARKADAŞLARINA YEMEK

FAYSAL ÇİLLİOĞLU’DAN RİZE LİSELİ ARKADAŞLARINA YEMEK

 

 

Yaz mevsimi gelince Rize’miz bayram olsun olmasın nüfusunu üçü beşe katlar. Nerdeyse 53 plaka kadar şehirde 34 plakaya da rastlanır. Bunda en büyük etken diğer yörelerin aksine Rize’de göç yerine gurbetin geçerli olmasıdır diyor hemşerimiz, yazar Recep Ali Aksoylu.

Sadece İstanbul’dan değil, ülkenin her bir yanından yaz döneminde Rize’de toplanan hemşerilerimiz Rize’de yerleşik arkadaşlarının da organizasyonuyla her yıl farklı bir mekanda bir araya gelip, nostalji geceleri yapıyorlar. Bu grup toplantılarının daha çok okul, sınıf arkadaşlarının arasında yapıldığını kulaktan veya yerel medyadan işitiyor, okuyoruz. Bu yazda önceki yılların devamı şeklinde veya ilk kez toplanan çok sayıda Rize Lisesi grubunun olduğunu gözlemledik.

Bu arkadaş grubu toplantılarından birini de dün akşam Rize Lisesinin 85-87 mezunları sahilde Kahve Deryasında gerçekleştirdiler. Gece geç saatlere kadar devam eden, muhabbetin tavan yaptığı, anıların havada uçuştuğu buluşmanın tekrarı için gelecek yıla kadar beklemeyeceklerini belirten buluşmanın mimari Rize’mizin renkli simalarından, tanınmış iş adam Kral Faysal Çillioğlu, “Günümüz telaşlı yaşamında Rize’de yerleşik arkadaşlarımızla düzenli olamasak da bireysel olarak denk geliyor, görüşebiliyoruz ama bir arada ve diğer kentlerde yaşayan arkadaşlarımızla kalabalık bir şekilde buluşmanın, geçmişe dönmenin, aile bütünlüğü sağlamanın havası çok ayrı” dedi. Çillioğlu, "Dün akşam Rize'de ortalama 30 yıl önce Rize Lisesinde aynı sıraları paylaştığımız, bir çoğu ile yıllardır görüşemediğimiz arkadaşlarımız ve aileleriyle Kahve Deryasında buluştuk. Dönemimizden ulaştığımız 100 den fazla arkadaşımızdan bayram ve tatil nedeniyle Rize’de olan 50 kadarıyla bir araya geldik. Kimisi erken kalmak durumundaydı ama yine de tüm katılımcıların keyfi, mutluluğu ortak noktaydı. Gelemeyenlerin bir çoğu da gece, internet yoluyla fotoğraf ve mesaj paylaşmayı ihmal etmedi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar okul günleri, anılar, hocalar, Rize, çocuklar, yeni hayatlar bir çok şey konuşuldu. Elbette yetmedi. Devamına gelecek yaz devam etme yerine sonbahar ve kış döneminde de daha çok arkadaşımızın yaşadığı İstanbul’da daha geniş katılımlı yemekli veya kahvaltılı bir organizasyonda tekrar buluşmayı kararlaştırdık. Bunun için de İstanbul’a ziyaretlerimizde uğrak noktamız olan ve benzeri buluşmalara da sürekli ev sahipliği yapan RİMER’den organizasyon desteği bekliyoruz” dedi.

Geceye katılanlar arasında olan Rize Lisesinin dönem mezunlarından ve RİMER Fotoğraf Kulübünün de Koordinatörü olan Adnan Yavuz Aksoylu da, “RİMER Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Rize ile ilgili lise veya arkadaş, hatta mahalle, akraba gruplarının buluşmalarına ev sahipliği yapıyoruz. Faysal Başkanın ifade ettiği gibi ikinci ve daha geniş katılımlı buluşmaya RİMER de ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

Buluşmanın mimari Kral Faysal Çillioğlu gecenin bitiminde arkadaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, "arkadaşlarımızın iletişim, kariyer, mesleki bilgileri de dahil bir data oluşturuyoruz, önümüzdeki günlerde bu sayı daha da artacaktır. Birbirimizden kopmak değil birlikte güçlü, verimli bir birliktelik gerçekleştirmeyi, bu halkayı büyütmeyi amaçlıyoruz, bu akşam bunun ilk adamını büyük bir keyifle attık, inşallah önümüzdeki günlerde çok güzel oluşumlar gerçekleştireceğiz. Gelen gelmeyen güzel yürekleriyle yanımızda olan tüm arkadaşlara sonsuz Teşekkürler”  diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Ayda Sipahioğlu


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın