Hopa Plaj Veleyboluna Hazır

Türkiye Voleybol Federasyonu - Pro Beach Tour 2016" Uluslararası Plaj Voleybolu Turnuvasının Artvin –Hopa ayağı 14 -17 Temmuz ‘da Hopa’da BEACH VOLLEY ARENA’da gerçekleşiyor.

 Hayati Akbaş

Türkiye Voleybol Federasyonu - Pro Beach Tour 2016" Uluslararası Plaj Voleybolu Turnuvasının Artvin –Hopa ayağı 14 -17 Temmuz ‘da Hopa’da BEACH VOLLEY ARENA’da gerçekleşiyor.

 

 


Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Hopa Belediyesi, HOPAPORT, Hopa TSO, ÇAYKUR Didi Soğuk Çay,  Ayder Su sponsorluğunda gerçekleşecek olan turnuvanın para ödülü 40.000 TL. olarak açıklandı.

13 Temmuz’da eleme maçları ve 14-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan ve 4 gün boyunca yerli ve yabancı sporcuların kıyasıya mücadele edeceği turnuva hakkında bilgi veren, Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Kurul Üyesi ve Hopa Turnuvası sorumlusu İbrahim Dağıstanlı Turnuva hakkında şu bilgileri verdi:  “14-17 Temmuz tarihleri arasında Hopa Beach Volley Arena’da yapılacak olan müsabakalarına ilgi beklediğimiz sayının da üzerinde oldu.  Turnuvamıza Ülkemizin tanınmış Milli Voleybolcuları katılırken, değişik ülkelerden de tanınmış Voleybolcular Hopa’ya gelerek turnuvamızda karşılaşmalar yapacaklardır. Bu yönü ile bakıldığında Turnuvamız Uluslararası bir boyut kazanmıştır.

Hopa’da yapılacak olan TVF-Beach Tour 2016 Turnuvasında oynanacak maçlar Türkiye sıralamasına puan vereceği için,  Hopa serisi kendi başına önemli bir Turnuvadır. Hopa’da karşılaşma sonunda alınan puanların sezon sonunda oluşturulacak bireysel sıralamaya katkısı olacaktır.

TVF-Beach Tour 2016 Turnuvasına Dünya çapında sporcular katıldığından turnuvanın dünya sıralamasına da puan veren bir organizasyon dur.  Bu yönüyle bakıldığında bile TVF-Beach Tour 2016 Turnuvası Uluslararası bir turnuva olma özelliği taşımaktadır.

Turnuvamıza, Türkiye’nin değişik illerinden gerek profesyonel, gerek amatör sporcular katılıyor. Erkeklerde ana tablo maçları 12 takım üzerinden, Bayanlarda ana tablo maçlarının 8 takım üzerinden yapılacaktır.  Turnuvamıza başvuruların fazla olması nedeni ile 13 Temmuz Çarşamba günü eleme maçları yapılarak, takım sayıları ana tablodaki sayıya düşürülecek ve eleme maçları sonrası, 14 Temmuz tarihinde Teknik toplantı ve kura çekimi yapılacaktır.  Bu yüzden turnuvamız 4 gün devam edecek ve 17 Temmuz Pazar günü final maçları oynanacaktır. Final karşılaşmaları NTV Spor kanalından canlı olarak naklen yayınlanacaktır” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybol Kurul Üyesi ve Hopa Turnuvası sorumlusu İbrahim Dağıstanlı.’ TVF-Beach Tour 2016 Turnuvamıza yönetici bazında Türkiye Voleybol Federasyonu başkan vekili hemşerimiz, eski milli voleybolcu Mustafa Ekşi ve Merkez Hakem Kurulu-Plaj Voleybolu sorumlusu Kenan Gürkan ile tanınmış birçok yönetici ile Voleybol dünyasının tanınmış basın mensupları da takip edeceklerdir.

 

 

Buradan tüm Artvin-Rize ve Trabzon ile değişik illerden ve İlçelerden Voleybol severi de Hopa’ya Turnuvamızı takip etmeye davet ediyorum. Hopa halkı nasıl 2.500 kişilik Karşılaşmaların oynandığı arenayı dolduracaksa, gelen gerek sporcu kardeşlerimize ve konuklarımıza da en güzel misafirperverliği yapacaklardır” diye konuştu.

TVF-Beach Tour 2016 Turnuvasına katılacak oyuncu listesi de şöyle açıklandı.                    

Türkiye Milli Takımı Oyuncularından; Murat Giginoğlu – Volkan Göğtepe, Sefa Urlu – Hasan Hüseyin Mermerci, Ukranya Milli Takımı Oyuncularından Popov Sergei – Denin Oleksi, Bulgaristan Milli Takımı Oyuncularından Konstantin Mitev – Nikolai Kolev, Hakan Göktepe-Fatih Eren Uğur, Caner Çiçekoğlu-Nuri Şahin, Kemal Şah- Devrim Alibaba-Mert Kurt-Koray Baytemur, Selçuk Şekerci-Engin Özbek, Mehmet Çıvgın- İbrahim Akşeker, Ali Berke Sağır- Çağlar Aksoylu, Yusuf Özdemir- Ali Cebeci, Hasan Hüseyin Yıldırım- Emirhan Ulutaş, Emir Akdoğan-Hakan Soner Erdoğmuş, Bahri Barış-Bilal Demiröz, Ömer Uygur-Celal Yalçın, Gökhan Keskin-Oğuz Küçükerol, Bilal Tatar-Anıl Tatar, Sabit Karaağaç-Abdulkadir Özdemir, Ali Osman Nurettin, Eduard Reznik- Kostiantyn Medıanyk, Deniz Dağıstanlı-Fikri Berber, Mehmet Karaşah ve İsmail Temelkaya.

Bayanlar Kategorisinde de Milli Oyuncularımızdan Hatice Can Tonbul – Viktoria Smetaniuk ve Merve Nezir – Esra Betül Çetin,  Tuğba Özdemir – Gizem Çağlayan, Selin Yurtsever- Resmiye Çakmak, Seden Bostancı- Melis Ece Yurtsever,  Zeynep Koç-Rotaru Adriana Madalina, İzolda Körfez-Tinatin Tchautchidze, Ebru Karayılan ve Aleyna Vence  karşılaşmalarda oynayacaklar.

TVF-Beach Tour 2016 Turnuvasında 4 gün boyunca, Uluslararası hakemlerden olan Ömür Dugan, Mahmut Güngör, Selin Güçlü, Aylin Turaoğlu, Şükran Sakallıoğlu ve Artvinli Milli Hakem Kaya Erdem karşılaşmaları yönetecekler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın