Cumhurbaşkanı Erdoğan; " Rize'ye Hızlı Tren Uğrar .."

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren Garı açılışında Başbakan Yıldırım'a Rize vurgusu yaptı. Erdoğan Eskişehir'den Konya Ankara İstanbul'a ulaşıyor. Bizim Rize'ye uğramadı.İnşallah oraya da bir uğrarız dedi..

 

235 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen bu gar ile birlikte YHT merkezinde Ankara'nın yer alma durumu güçlenmiş oluyor. O güzel türküde ne diyor: Gözüm yolda, gönlüm darda, ya kendin gel ya da haber yolla, duyarım yazmışsın iki satır mektup vermişsin trene halimi unutup kara tren gecikir belki hiç gelmez. Bundan sonra kara tren hiçgecikmeyecek merak etmeyin, onun yerine hızlı trenler yer alıyor. Bugün 2 satır mektup yazma.Eskişehir'den Konya Ankara İstanbul'a ulaşıyor. Bizim Rize'ye uğramadı.İnşallah oraya da bir uğrarız. Bursa'yı Yozgat Sivas ve İzmir ile Karaman'ı 2019'a kadar ekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'idam' açıklaması
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
- “Yakın yakın merak etmeyin. Yakın inşallah. Hükümetimiz parlamentoya bunu getirecek. Ben inanıyorum ki parlamentodan bu da geçer. Bana da geldiği zaman bende onaylarım"
- "Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Milletin. Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batı şöyle diyor, Batı böyle diyor kusura bakmayın Batının ne dediği değil, milletimin ne dediği önemlidir"
- " Niye benim ülkemi karıştırıyorlar. Niye benim ülkemde benim vatandaşımın verdiği vergiyle 15 Temmuz darbesini yapacak alçaklar, kansızlar ortaya çıkıyor? Onlar kansız, onlar alçak, onlarda vatanseverlik diye bir şey yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YHT Gar açılışında 'idam' sloganları üzerine, "Yakın yakın merak etmeyin. Yakın inşallah. Hükümetimiz parlamentoya bunu getirecek. Ben inanıyorum ki parlamentodan bu da geçer. Bana da geldiği zaman bende onaylarım. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Milletin" dedi.
Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Tören açılışında yaptığı konuşmada Erdoğan, “Başkentimizin sembol eserlerinden biri olacağına inandığım YHT Gar binasının ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı, tüm yüklenici firmaların gerek yöneticilerini, mimar, mühendis işçilerini tebrik ediyorum. Bu eser dünyada en başarılı uygulamalarını ortaya koyduğumuz kamu özel ortaklığının bir ürünüdür. Günde 50 bin yolcu kapasiteli gar binamız, 3 peronu, 6 demiryolu hattı, 195 bin metrekareyi bulan kapalı alanı, bin 910 araçlık otoparkı, ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla gerçekten örnek bir eser” diye konuştu.

“Niye benim ülkemde benim vatandaşımın verdiği vergiyle 15 Temmuz darbesini yapacak alçaklar, kansızlar ortaya çıkıyor?”
“Bize asla eğilmek yakışmaz. Biz kula kul olmadık” ifadesini kullanan Erdoğan, “Biz sadece ve sadece rabbimizin huzurunda rükûda eğiliriz. Hiçbir güç karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bu binayı 19 yıl 7 ay süreyle Ankara Tren Garı İşletmesi adıyla kurulan firma işletecek. Sonrada Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına devredecektir. İş bilenin kılıç… Yaklaşık 235 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen bu gar ile birlikte Ankara’nın yüksek hızlı tren hatlarının merkezinde yer almak konumu bir kez daha güçlenmiş oluyor. Ne diyor o güzel türküde, ‘Gözüm yolda gönlüm darda, ya kendin gel ya da haber yolla. Duyarım yazmışsın iki satır mektup. Vermişsin trene halini unutup. Kara tren gecikir, belki hiç gelmez. Dağlarda salınırda derdimi bilmez. Dumanın savurur halimi görmez. Gam dolar yüreğim gözyaşım dinmez.’ Bundan sonra kara tren hiç gecikmeyecek merak etmeyin. Çünkü onun yerini artık hızlı trenler alıyor. Bugün iki satır mektup yazma. Haber gönderme süresinde Ankara’dan çıkıp Eskişehir’e Konya’ya İstanbul’a ulaşabiliyor. Yalnız az önce Sayın Başbakan bir şeyi unuttuğunu söyleyeyim; her yeri dolaştı, dolaştı da bizim Rize’ye uğramadı. İnşallah oraya da bir uğrayıverirsin. İnşallah 2018 yılında bunlara Bursa’yı, Yozgat’ı, Sivas’ı, İzmir’i, Karaman’ı da ekliyoruz. Ardından 2020’ye kadar bu hatları Mersin, Adana, Erzurum, Erzincan’a kadar uzatıyor. Bu şekilde her istikamete devam edip, gidiyoruz. Bu yıl içinde birçok açılışlar yaptık. Şimdi de Avrasya Tüneli ile boğazın altından inşallah 106 metre derinlikten muhteşem bir geçişi gerçekleştireceğiz. Otomobil geçecek. Burası Türkiye dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa Türkiye’de en azından bunlarda olacak. Niye kıskanıyorlar? İşte bundan dolayı. Bizde kıskananlara diyoruz ki çalışın, koşun, sizinde olsun. Mesele bu. Niye benim ülkemi karıştırıyorlar. Niye benim ülkemde benim vatandaşımın verdiği vergiyle 15 Temmuz darbesini yapacak alçaklar, kansızlar ortaya çıkıyor? Onlar kansız, onlar alçak, onlarda vatanseverlik diye bir şey yok” açıklamasında bulundu.

“Yakın yakın merak etmeyin”
‘İdam istiyoruz’ sloganları üzerine ise Erdoğan, şunları kaydetti:
“Yakın yakın merak etmeyin. Yakın inşallah. Hükümetimiz parlamentoya bunu getirecek. Ben inanıyorum ki parlamentodan bu da geçer. Bana da geldiği zaman bende onaylarım. Niye? Millet ne istiyorsa o olur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Milletin. Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batı şöyle diyor, Batı böyle diyor kusura bakmayın Batının ne dediği değil, milletimin ne dediği önemlidir.”

“Kanal İstanbul Türkiye’nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük projesi olacak”
Konuşmasında şuana kadar Marmaray’dan 3 sene içerisinde 160 milyon yolcu geçtiğini bildiren Erdoğan, “Fazlası var azı yok. Geçtiğimiz haftalarda Avrasya Tünelini Sayın Başbakanla beraber gittik, yerinde gördük. Aracımızla Avrupa tarafından Asya’ya karşılıklı gidiş gelişlerimizi yaptık. İstanbul’da inşa edilen yeni havalimanımızı inşallah 2018 çeyreğinde burayı inşa eden firmalarında içinde olduğu 5’li konsorsiyumla inşallah 2018’in ilk çeyreğinde herhalde bana böyle vermişlerdi sözü ilk çeyrekte 90 milyon yılda yolcu kapasiteli kısmının açılışını yapacağız. Bu da dünyanın bir numarası oluyor. Muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Niye Türkiye’ye bu yakışır. Türk milletine bu yakışır. Onun için. Bunlar Türkiye’nin nasıl geliştiğinin nasıl yükseldiğinin nasıl sıçradığının birer ifadesidir. Şimdi önümüzde iki önemli proje var. 1915 Çanakkale Köprüsü. Plan proje her şey hazır. İnşallah ihalesi yapılacak ve 18 Mart’ta da temelini atacağız. Kanal İstanbul var ki o da apayrı bir proje o da Karadeniz’i Marmara bağlayacak. Dünyada Süveyş Kanalını, Panama Kanalını konuşurlar bundan sonra da inşallah Karadeniz’i Marmaray’a bağlayan henüz Kanal İstanbul olarak adı yürüyor. Bunu anacaklar. Kanal İstanbul Türkiye’nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük projesi olacak. Bu projeyle ilgili hazırlıklarda sürüyor” ifadelerini kullandı.

“Biz anıt manıt istemiyoruz, bizi şöyle 2 metre yere gömsünler yeter”
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Öleceğiz gideceğiz. Ama bizim derdimiz var derdimiz. Biz dertliyiz, bizim bu millete sevdamız var. Bu vatana sevdamız var. Hep şunu söyledik, ‘eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ İşte bizde bu eserlerle anılmak istiyoruz. Derdimiz bu. Ne olacak öleceksin gideceğiz. Biz anıt manıt istemiyoruz, bizi şöyle 2 metre yere gömsünler yeter. Ne olacak. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Her nefis ölümü tadıcıdır. Öyleyse oradan geldik oraya gidiyoruz. Mesele oraya hazırlanmak. Nasıl hazırlandığımız, nasıl hazırlanacağımız önemli. Mesele bu. Allah'ın izniyle Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını hiçbir güç engelleyemeyecektir. Biz rabbimin lutfuyla, bu engelleri teker teker aşıyoruz. Kararlıyız. Sizlerle beraber ne dedik, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. İstiklal Harbimiz ondan önce Çanakkale Savaşı daha eskiye gidersek Anadolu’da bin yıl boyunca verdiğimiz sayısız mücadele var ya bunların hepsi milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesidir.”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın