RİZE BAROSU, DANIŞTAY'A DAVA AÇTI

RİZE BAROSU, DANIŞTAY'A DAVA AÇTI

 

'CMK 2017 Yılı Ücret Tarifesi İptal Edilsin'

 

 

 

Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, meslektaşlarının hukuk güvenliği ve vatandaşların savunma hakkının kısıtlanmaması için, Ceza Muhakemeleri Kanunu Gereğince Müdafi ve Vekillere Yapılacak Olan Ödemelere ilişkin 2017 Yılı Tarifesinin iptali amacıyla için Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı aleyhine Danıştay'da Yürütmenin Durdurulması talepli İptal dava açtıklarını açıkladı. 

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, açıklanan ücretlerin yapılan bu görevleri angarya haline getirdiğini belirterek baroların bu konudaki uyarı ve taleplerinin yine dikkate alınmadığına işaret etti. Ücretlerin yapılan emeğin ve bilginin karşılığı olmadığı ve son derece düşük belirlendiğini dile getiren Çırakoğlu şunları ifade etti:

 

"Avukatlık asgari ücret tarifesinin de altında bir tarife belirlendi. Eşit işe eşit ücretin sağlanması amacıyla da bu davanın açılması zorunlu oldu. Hukuk zemininde meslektaşlarımızın haklarını aramak ve bu konuda çalışma yapmak baro başkanlığının en temel görevlerinden biridir. Bu nedenle CMK ücretleri konusunu yargıya taşımayı uygun bulduk"


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın