Rize "Enerji Santrali" ne Kavuştu

 

 

Türkiye’de bir ilk olup 3 yıldır yapımı devam eden Andon İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde kurulan "Enerji Santrali " düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Smart Enerji sahibi Mehmet Cansun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Smart Enerji sahibi Mehmet Cansun, "Ben 70 yaşında bir insanım son 17 yılımı bu proje için harcadım. O yüzden benim için çok büyük önemi var. Bu tesisin yapılması için Ankara'da yasal düzenlemeler için epey bir çaba verdik ve sonunda bu seviyeye kadar geldik. Açılışını bugün yapma gururunu yaşıyorum" dedi.
Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da, tesisin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, "Son 3 yıldır bu projenin takipçisi oldum ve bu noktaya geldik. Cumhurbaşkanımızın 'su akar Türk bakar' noktasındaki ifadeyi 'su akar Türk yapar' ifadesine çevirdik. Bizde Rizeliler olarak diyoruz ki 'su akar Rizeliler yapar" şeklinde konuştu.

 



"Bu proje olmaz diye kafamda soru işareti vardı"
Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise, "Ben bu projeyi gördüğüm zaman kafamda soru işaretleri oluştu. Acaba dedim olur mu. Çünkü bu tür projeler uzun mesafeli olduklarında dolayı bitime yaklaşmak çok zordur. Davetiyeyi görünce kendimi ayıpladım demek ki oluyormuş, demek ki bitiyormuş" ifadelerini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın