TATİLDEN ÇIKTI

 

TATİLDEN ÇIKTI

Süper Lig’ de Çaykur Rizespor ile Fatih Karagümrük arasındaki mücadeleden galip çıkmadı. Yeşil-mavili takım kendi sahasında kötü oynadığı maçta aldığı bir puana sevindi. Maç tartışmalı bir pozisyonla başladı. Daha maçın başında Rizespor atığında konuk takımın oyuncusu çok net bir şekilde topu elle kesiyor. Net bir penaltı. Maçın hakemi Ümit Öztürk elini kulağında tutup varı dinliyor. Pozisyonu izleme zahmetinde bile bulunmuyor. Eyyamcı ve takıma göre maç yönetmeyle ün salan Ümit Öztürk ilk yarıda İstanbul’da onanan maçta gösterdiği kötü yönetimi dün Rize’ dede gösterdi. Penaltıyı vermediği gibi maç boyunca çaldığı ve çalmadığı düdükler, verdiği vermediği kararlarla sahanın kötüsüydü. Hakemin bu kötü yönetimine Rizespor’da ayak uydurdu. Hatay ve Galatasaray galibiyetlerinden sonra oynadığı maçta kötü oynadı. Rizespor daha çok kendi yarı alanında oyunu kabul edip, topun ve rakibin peşinde koşmaya başladı. Maçın genelinde topa daha fazla sahip olan Karagümrük, oyunu ve kontrolü elinde tuttu. Belli ki Rizespor’lu futbolcular kafa olarak hala Antalya’ da tatil de kaldıklarından maça kendilerini veremediler. Hiçbir şekilde konsantre olamadılar. Yeşil-mavili futbolcular kendi yarı alanında ve orta alanda savunma yaparak rakibini durdurmaya çalıştı. Rizespor’ da dün en iyi defanstı. Dengeli durdu, yerleşim hatası yapmadı. İyi oynayan rakibine pozisyon vermedi. Defansın göbeğinde oynayan Selim Ay, çok kritik müdahaleler yaptı. Talbi’de aynı iyi mücadele etti. Kendi yarı alanı içinde kümeleşerek oynadı.

Maçta Rizespor’un en önemli eksiği oynadığı hız ve paylaşmalarda sürat kazandıramamasıdır. Futbol akını ortaya koyamadı. Şuursuz bir futbol oynadı. Futbolcularda anlamsız bir telaş vardı. Topu iyi kullanmakta beceri gösteremediler. Bülent Uygun’un taktiksel oyunu ve uyumu hiç doğru değildi. 10 numara Boldrin’de topla biraz fazla oynayınca Rizespor rakip ceza alanı içinde etkili olamadı. Hücuma kalkarken de çok fazla top kaybı yaptı. Adam eksiltemedi. İsabetli paslar atamadı. Hepsinden önemlisi de cesur futbol oynayamadı. Oyun disiplini olmayan bir takım görüntüsü verdi. Bununla da üçüncü bölgede etkili olamadı. Tüm bunlara rağmen, pozisyonda buldu. İlk

yarıda Sktoda nın kafa şutu üsten dışarı gitti. İkinci yarıda çok net pozisyonda Eric Sabo’nun şutunu kaleci iyi kurtardı. Rizespor üç puan alması gereken bir maçta takımı sırtlayan öne çıkan kimse yoktu. Şişirme toplarla oynayan bir takımdı. Maçın hikayesinde Rizespor’un maçı nasıl kazanacağına dair bir cümle yok. Topu üçüncü bölgeye akıl ile getiremedi. Sokada’nın 2. Sarıdan gördüğü kırmıza kartta Rizespor’un hücum gücünü iyice düşürdü. Kendi sahanda böylesine kötü bir futbol oynayan ve reaksiyon gösteremeyen Rizespor bir puan aldı. Bu kötü performansta alınan bir puana sevindik. Bülent Uygun’da Rizespor’da ilk bir puanını kendi evinde aldı. Umarım Başta Uygun olmak üzere futbolcular bu kötü oyundan ve performanstan gerekli dersi alırlar.

Alihan TELATAR



Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın