Süper Ligde Süper Hafta

Süper Ligde Süper Hafta

 

Süper lig sağlıklı bir şekilde biter mi bilemiyorum?

Varlar yoklar arasında herkesin her şeye itiraz ettiği, hatta feryat ettiği bir dönemeçte 25 puan sınırında olan takımlarla Avrupa kupası ve lig şampiyonluğu için mücadele edenler bu hafta kapışacak.

Ligin en altı ile orta sıralarda her an her takımın düşme potasına girebileceği önemli maçlar oynanacak 21.haftada…

Başakşehir Erzurumspor 44- 17 puanla birinci ve  sondan ikincinin önemli maçı. Başakşehir arayı daha da açma derdinde ve yıllardır kovaladığı şampiyonluk mücadelesinde fire vermek istemeyecektir. Erzurumspor Rizespor maçında sarf ettiği eforu bu maçta da devam ettiremez bana göre.

Ankaragücü Kasımpaşa maçı 20 ve 29 puanlı iki takımın mücadelesi. İlk yarıda oynanan maçta Kasımpaşa evinde  2-1 galip gelmişti. Kaybederse 4.cülükte hiçbir iddiası kalmayacak. Ankaragücü kaybederse tehlikenin boyutu daha da belirginleşecek. Ankara’nın tek temsilcisini bir alt lige postalamak en başta yayıncı kuruluşun işine gelmez. Yeni yapılan stad ve futbol arenasına çekilmek istenen Ankara seyircisi hüsrana uğratılmayacak, Ankaragücü maçı alacak…

Sivasspor Akhisar maçı ligde bana göre en dikkat çeken karşılaşma olacak. İlk yarıda 1-1 berabere kalan takımlar bu hafta birbirini iten iki zıt kutbun mücadelesine sahne olacak. Akhisar kazanırsa Sivasspor tehlikeyi ensesinde hissedecek, Sivas Kazanırsa Akhisar ligin dibine demir atacak. Akhisar seçilen kurban olma ihtimali var. Sivas bu maçı kazanır…

Kayseri Fener maçı tam bir kapışma ve intikam maçı. Fener ilk yarıda kendi evinde 2-3 kaybettiği maçı mutlaka almak zorunda. Ersun Yanal ve Karamanın koyunu birbirine toslayacak… Karamanın kararma ihtimali çok yüksek.

Gelelim Rizespor'a…

Rize ilk yarıda  Antalyaspor’a 2-1 kaybetmişti. Antalyaspor kaç maçtır inişe devam ediyor. Beşiktaş’ı resmen elinden kaçırdı ama 6-2 gibi çok ağır bir mağlubiyet aldı. Rize’deki maç 21-26 puanlı iki takımın ölüm kalım maçı…

Rizespor mutlaka puan veya puanlar alabilecek bir stratejiyle oynamalı asla macerayı denememelidir. Yaralı Antalya Rizespor’u ısırabilir. Atmaca atmamalı çok dikkatli olmalıdır. Rizespor bu zorlu maçtan sıyrılırsa ligin dibi Dante’nin dokuzuncu kat cehennemi olur.

Yayıncı kuruluşun para kazanma güdüleri ve seyirciye göre dizayn etmeye çalıştığı ligde 1-9 la 10-18 sıralamaları ligin sonuna kadar belirsizliğini koruyacak. Bu bir stratejidir ve çok iyi okunmalıdır.

Trabzonspor’u seyircisi nedeniyle devreye alan bu mantık cebini doldurma telaşındadır. Varlar yoklar hikayedir ve resmen masa başında ayarlanmaktadır.

Orada kalem elinde olanlar istediği senaryoyu hiçbir değer yargısı taşımadan sadece para kazanmak mantığı ile oynadığını hep beraber göreceğiz.

Statları doldurma mantığını tek bozan takım Başakşehir’dir.  Diğer maçları ve sonuçlarını bu gözle izleyenler asla yanılmayacaktır. Herkes hesabını buna göre yapsın derim…

Metin TOPÇU


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın