GİRESUN NİHAYET ARAMIZDA

 


GİRESUN NİHAYET ARAMIZDA

“Kişinin Himmeti Milleti İse Tek Başına Bir Millettir”

Bu veciz sözü şiar edinmişim. Gerçekten bir kişi bazen bir millet olabiliyor. Çevremi bölgemi ülkemi ilgilendiren meselelerde yalnız bir başıma kaldığım dönemlerde imdadıma bu veciz söz yetişti diyebilirim. Herkesin burun kıvırdığı, akla hayale sığmayan düşüncelerimi kamuoyuna mal etme işinde yılmadan mücadelemin dayanağı bu veciz cümledir. Ordu Olay gazetesi yazarı sayın Yalçın ŞİMŞEK beyefendi köşe yazısında verdiğimiz mücadeleye değinmiş. Ordu’nun da benim gibi bir delisi var. Sayın Zeki Mesut ÖZEL. Zeki Metin ikilemesiyle süslemiş yazısını sayın Şimşek. Gerçekten Zeki beye de zamanında kimse inanmamış Ordunun 59 yıllık hayalını dile getirirken. Trabzon, Samsun yollarında ölen Ordulular, kaybettikleri çok değerli zamanlar bırakmamış yakasını Zeki Mesut ÖZEL’in. Onunla da benim gibi alay etmişler. Ama bugün Ordu Hava limanı kasten konmayan seferlere rağmen tahmin edilen rakamları altüst ediyor. Rize Hava limanından bu sene uçmaya başlayacağız. Hakkımda edilen sözleri ben unutsam bile rabbim unutmaz. Birlikte neyi savunduğumuzu göreceğiz, Türkiye görecek. Şimdilerde Zeki Mesut ÖZEL ve benim bir başka çok büyük bir hayalimiz var. Samsundan SARP’A hızlı tren hayalimiz var. Yine sesimizi duyurmada alaya alınıyoruz, yine “böylede projemi olur” diyenler çoğunlukta ama yılmadan Ordu’dan Zeki Mest Özel’le birlikte projemizi kamuoyuna mal etmede muhteşem bir mücadele veriyoruz.

Aramıza katılan yazarlara özellikle Sayın Yalçın ŞİMŞEK beye çok teşekkür ediyorum. Şimdilerde Giresun’dan da önemli biri katıldı aramıza. Giresun Kent Konseyi Başkanı Mürşit Gürel, “Samsun-Sarp tren yolu projesinin takipçisi olacaklarını, projenin gerçekleşmesi ile birlikte Karadeniz Bölgesinin canlanacağını” söyledi. Maden bulmuş gibi çok ama çok sevindim. Çünkü Giresun ilimizin kanaat önderlerini Tirebolu’ya hat için kandıran zavallılar “Trabzon’dan ne bir adım öteye ne bir adım beriye gitmeyecek tren” diyenleri duydu sayın GÜREL. Mücadelemizi akamete uğratma çabaları bizi yolumuzdan döndüremeyecek. Doğru Karadeniz’in hatta tüm Karadeniz’in bu nimetten yaralanması sadece 6 vilayet 60 kazaya değil bütün Türkiye’ye inanılmaz bir ivme kazandıracaktır. Karadeniz’in tek çaresi turizmdir. Hava limanları yapılmış, limanları tamamlanmış Karadeniz’i altyapı yatırımlarının anası Trenle buluşturduğunuzda Karadeniz ülkemizin, dünyanın ilgi odağı haline gelecektir. Bir türlü başarılamayan toplu kalkınma bu sayede başlamış olacaktır. İller arasında sosyal, kültürel muazzam bir iletişim başlayacak, kalkınma çabaları zirve yapacak, tüm Karadeniz makus talihini bu sayede yenmiş olacaktır.

Bu gelişmenin nimeti de en başta bu kararı veren icraya nasip olacaktır. 6 vilayet almış kazada yaşayan milyonlar bana oy vermeyecekler, Ordudan Zeki Mesut ÖZEL beye, Giresun Kent Konseyi Başkanına oy vermeyecekler. Bir hakkı teslim ettiği için, çok büyük bir adaletsizliği giderdiği için, dengeli kalkınmadan payını verdiği için yönetenlere destek verecektir Karadeniz halkı. Ama eğer 6 vilayet 60 kaza dikkate alınmaz da 2 vilayet 2 kaza inadına önere edilirse bu halk cezayı da kesmesini çok iyi becerecektir. Haydi, hep birlikte Samsundan Sarpa hızlı tren için kenetlenelim, bir ve beraber olalım. Bizi yönetenlere sesimizi her platformda duyuralım. Devletimizi çok büyük bir yanlıştan kurtaralım, Samsun Sarp Projesini başaralım birlikte…

Metin TOPÇU 18 Mart 2021-


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın