SAYIN AVCI İLE BİR GÜNÜN HİKAYESİ

SAYIN AVCI İLE BİR GÜNÜN HİKAYESİ 

“Dünyada cennet Rize’de, Rize’nin Çamlıhemşin’inde” desek kim itiraz edebilir. 

Sılayı Rahimin son gününde Rize’nin genç milletvekili Sayın Muhammed AVCI’nın bir gününe eşlik etme fırsatım oldu. Yer Çamlıhemşin, konu Rize’nin son yıllarda en büyük şansı genç milletvekili Muhammed AVCI olunca işim zor ama o muhteşem günü sizlere aktarmaya çalışacağım. 

Sabah ilk olarak Ayder’de muhteşem yenileme çalışmalarını gördüm, TOKİ heyeti ile Sayın Vekilimizin yaptığı toplantıya katıldım. Ayder’de yaşanacak belki Rize’de, Karadeniz’de 

yapılan muazzam bir uygulamanın nasıl gerçekleştiğine yakinen şahit olmak benim için çok güzel bir andı. 

TOKİ heyeti vekilimiz Sayın AVCI’yı bilgilendirdi, Sayın AVCI talimatlarını hem teşkilatına hem de TOKİ yetkililerine iletti. Kimsenin mağdur olmaması gerektiği üzerine kurulmuş o talimatlarda sayın Avcı’nın bilgi birikimi, hassasiyeti çok dikkatimi çekti. 

TOKİ’nin yaptığı örnek uygulama alanında yaptığımız ziyaret sonrasında Mekaleskirit köy grubu Dikkaya, Güllü ve Behice’ye doğru yola çıktık. Yağan yağmur ve sisler altında vefakar köylülerimizin Sayın Muhammed AVCI’ya yoğun ilgisi görülmeye değerdi.   

Sorulan soruları tek tek cevaplandıran Sayın AVCI yetkililere sorunları anında iletti.  

Çözüm odaklı davranışın ne kadar yararlı olduğunu yakından görmüş oldum. 

Mekaleskirit derneği ikinci durağımızdı. Halkımın yoğun ilgisi, bilgisi, sordukları anlamlı sorular, bir vatandaşın aklımı başımdan alan harika siyaset, ekonomi ve çaya karşı davranışımız özetleyen konuşması, Sayın Muhammed AVC’ının o muhteşem insanlarla kurduğu kontak tek kelime ile mükemmeldi. Hele o dernekte karşılaştığımız cami imamının hutbe gibi inanılmaz detaylı konuşması ümitlerimin yeniden yeşermesine sebep olması unutamayacağım bir anı idi. 

Kendimi rüyada zannettiğim muhteşem doğada muhteşem insanlar bu cennet yerleri asla ihmal etmememiz gerektiğine inandırdı beni. Sayın AVCI bu manada hakkıyla çalışıyor, gururumuz olmaya devam ediyor. 

Yakında kendisinden benim için ve Rize için  son ve büyük bir müjde bekliyorum. Herkes ne istediğimi biliyor, sayın Avcı’ya da ilettim. 

Yağan yağmura aldırmadan sorunlarını kendisini temsil eden gerçek halkın milletvekili Sayın AVCI’ya aktaran çok değerli halkımıza ve bana bu muhteşem günü yaşatan Sayın Vekilimiz Muhammed AVCI’ya yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. 

Ümitlerimin yeşermesine sebep olan bu ziyaret halkımızla devlet arasında kurulan köprünün ne kadar önemli olduğunu gösterdi bana. 

Rize’nin şansı Cumhurbaşkanımız ve sayın AVCI’dır. Bu kısa cümleyi bana kurduran yapılan devasa eserlerdir. 

Yakında açılacak Rize hava limanı, yapımına başlanan lojistik merkez, Rize Erzurum bölünmüş yolu, Rize şehir hastanesi Rizenin çehresini aklın almayacağı güzelliklere muhteşemliklere açacak inşallah. 

Sevgi ve saygılarıma 

Metin TOPÇU 

19.9.2021-istanbul


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın