Mayıs 2026 Panorama

Mayıs 2026 Panorama
Neler oldu neler derler ya! Derya deniz olaylar, şaşıp kaldığımız, küçük dilimizi yuttuğumuz, gözlerimizin fal taşı gibi açıldığı olaylar, cevaplayamadığımız sorular.
Hepsini sanki Mayıs ayında yaşadık.
Kayyum-u Mübin Kemal Kılıçdaroğlu, CHP de işbaşı yaptı. Ahlaki çizgiye çekeceğini, arındıracağını. FETÖ’cüleri fark edemediğini söyledi, halktan özür diledi.
Erdoğan’ı devirmek için el açmadığı, kapısını kul köle olmadığı, gurup kuracak kadar milletvekili verdiğin siyasi partileri, kişileri bilerek ve isteyerek seçtiğini unutmuş gibi salla babam salla…
Özür Özel İ.Oğlu’nun ileri karakolu, özel kuvvetler komutanı. Başka hiçbir görevi ve işi yok sanki. Başka bir özelliği de yok.
Kendini gurup başkanı seçtiriyor ve bugün CHP yönetimine rağmen konuşma yapacak. Haliyle, partinin genel amaçlarına uymamaktan muhtemeldir ki disiplin soruşturmasına muhatap olacak.
Kanunların üzerinde, teamülleri yok sayan bir tavırla kendini CHP’den kovdurmaya inatla ısrar ediyor.
Yapılması gerekenlerin çok uzağında durmayı tercih ediyor. Bir araya gelip uzlaşacağına paramparça olmaya çanak tutuyor.
1980 darbesiyle Amerikan ve batı çıkarlarına uyumlu, ahlakına, kanunlarına bağlılığını önceleyerek vatandaşına kan kusturan, eğitimini engelleyen, kılık kıyafetlerine kadar her şeyine ilkel davranışlarla devam eden devleti “kes ulan” diyerek bir makas değişikliğine götüren lideri yok saymaya devam ettiler, yeni oluşan yapıya kimsenin gücü yetmediğini göremediler.
Herkesin bildiği gerçeklere sırt çevirmiş, devletin işleyişini görmemezlikten medet umuyorlar!
Devletin çarkları çok ama çok ağır döner. Durduğunu zannedersin ama yakaladığında un ufak eder. Tozunu da sam yeline değil fırtınaya, borana salar, kaybolup gidersin. Zerren kalmaz.
Devlet konjoktürel olarak tavır alır, zaman zaman makas değiştirir. Fakat var olma, yok olma anlarında kimse devletin ne yapacağını kestiremez. O nedenle bin yıllara dayanan geleneğiyle öne çıkar bizim devlet düzenimiz.
İnsanı mıdır böyle bir tavır? Değil ama amaç için, ayakta kalmak için çok şeyi feda eder devlet.
Hiçbir derinliği, bilgisi olmayan, sadece bir sözle devletin işleyen yapısına değişim çomağı sokan, İ.oğlu, kel fodul olarak “silkele hadi” demesiyle işlediği iddia edilen asrın yolsuzlukları ile sahne alınca çarklar hızla dönmeye başladı ve toz zerresine dönünceye kadar ezmeye devam edecek.
Bu devlet boş yere “beka” diye tutturmadı. Boş yere milli ve yerli savunma sanayisini oluşturmaya çalışmadı.
Etrafımızda oluşan devasa kara delikleri devlet fark etti ve tedbirler alıyor. Kimilerine yqnlış gelebilir, Hiç önemi yok ki.
Baki selam ve dua ile.
Metin Topçu


Önceki Haber 

Yorumlar

Yorum Yapın