Rize İçin İftar Vakti

 

 

Rize İçin İftar Vakti

Çaykur Rizespor her sezon zoru seviyor. Zaten son üç yıldır idmanlılar, küme düşme potasının içinde veya kenarında dolaşmaktan.

Bir mucize dedik, kaybedecek bir şeyimiz yok dedik, kazanıp Bursa’dan gelecek olan sonucu bekleyeceğiz dedik ve bu iki maça “kalp dayanmaz” dakikaları içinde son düdük çaldığında umutlar son haftaya taşıdık.

Bursaspor’a ilk devre 27 puan toplayıp, kapıya konulan Hamza Hamzaoğlu’nun yeni takımı Osmanlıspor maça etkili başladı ve erkenden gollüde buldular. Tam ne oluyor derken, Bursa’dan gelen gol haberi ile iyice “bijon” anahtarı ile çift taraflı sıkıldık, durduk. Osmanlı takımı 2’yi kovalıyor, bir şutu direkten dönüyor, Petrucci’nin erken sarısı, kırmızıya dönecek bu iş tam bitti derken maçın hakemi Ümit adamlık yapıyor fişi o dakikada çekmeyerek bir hak daha tanıyordu bize.

Erkenden soyunma odasına gönderilmeyen İtalyan Petru 42’de takipçiliğin faydasını gösteriyor, fırıncının küreği gibi ayağını topun altına soktuğunda skor 1 – 1 oluyordu. İkinci devrenin hemen başında kazanılan penaltı vuruşunu berbat ötesi bir atışla heba eden Kweuke hemen ardından Süleyman’dan aldığı kadife pası tek bir dokunuşla ağlara bıraktığında skor 2 – 1’ geliyor ve Bursa’dan gelecek olan iyi haberleri beklemeye başlıyorduk.

Rize için İftar Vaktini saymaya başladığımız dakikalar içinde Bursa’dan gelen Gençlerbirliği’nin gol haberlerini kenardan hocasından, tribünden taraftarından alarak maçın geri kalan bölümünü iyi bir savunma ile bitiren Çaykur Rizespor böylece ligin bitimine bir hafta kala tarihi bir geri dönüşe imza atma fırsatı yakaladı. Bu olay gerçekleştirse Türk futbolunda bu kadar puan farkını kapatarak kümede kalan ilk takım sanırım Rizespor olacak.

Son haftaya girildiğinde şemsiye tersine döndü ve ipler bizim ve komşumuzun elinde. Şimdi rehavete yer yok. Sakat ve cezalı oyuncu sayısı çok fazla. Bu sıralar bu takımı “yalayanlar” çok olur. Aman dikkat! Hocasını, Başkanını yere göğe sığdıramayanların sayısı artar. Bu sezon gerçek olan şu ki, Metin Başkan, Hikmet hoca’ya tuvalet kâğıdı almak için eline tutuşturduğu para yetmedi, o da gitti zımpara kâğıdı aldı. ( transferlerde.. )  Hâlbuki ki evde bizim ihtiyacımız tuvalet kâğıdı idi, ama mali disiplin, ekonomi derken bize sunulan zımpara kâğıdı oldu. İkisi aynı şeyi görmüyor ve çok fark var. Bu kadar zorluklar altında zımpara kâğıdı ile bu işi görüyorsak helal olsun hocaya ve Başkana! Bu senenin özeti budur arkadaşlar.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın