CENNET VE CEHENNEMİN GÖLGESİ!


“Rizespor, küme düşer mi?”...

 

Çaykur Rizespor kulübü yaz transfer dönemini eline yüzüne bulaştırarak yapılan 10’larca çöp transferin acı meyvesini ligin ilk yarısında toplanan 12 puan ve lig sonunculuğu ile maalesef tatmıştı.

Bu acı meyveyi bize tattıran kim varsa şimdileri pek ortada yoklar. Çaykur Rizespor’u bu hallere düşürenlerden birileri o dönem de aldıkları maaşları şimdileri yeni gayrı menkul alım satımları için harcarken, diğerleri ise uçak yolculuklarından kazanacakları yeni milleri hesaplıyorlar!

Burada bir acı faturada bence yönetime çıkar. Başkan Yardımcı’nın etrafında el pençe olanlar her dediğine “ evet” diyenler, şimdileri gelinen noktada pişmanmıdır? Bilemem ama keşke, o dönemde birileri Başkan’a biraz daha “dik” durabilseydi..

Yapılan yeni transferler sonrası camia  bir kez daha umutlandı ve herkes o soruyu bana soruyor. “Rizespor, küme düşer mi?”

Açık ve net yazayım. Rizespor;” Cennetin gölgesi ile cehennemin gölgesi arasında”  gidip, gelecek maçlar oynayacak. İkinci devre oynayacağı 17 maçın tamamı final olacak. Burada asıl önemli olan lige nasıl başlayacak olması. İyi başlarsa, sonuna kadar kovalayacak. Aksi taktirde ilk devre olduğu gibi şansız maçlar altında kaybedilen her puan Rizespor’un gardını maalesef her hafta bir bir düşürür.

Yapılan transferler özellikle Aatıf ismi çok önemli ama unutmayım ki Aatıf’lı Sivasspor bu ligden üç sezon önce küme düşme üzüntüsü yaşamıştı. Yani bu iş tek başına Aatıf ile olmaz. Özellikle stoper ve orta sahaya (defansif) alınacak oyuncu önemli. Bir de santrafor bölgesinde. Bizim santrafor Vedat’ın fizik gücü ve mücadelesine bir şey diyen çarpılır ama sorun o ki o bölgede oynuyorsan tabela yapacaksın. Yani bize “bay” golcü lazım. Ceza sahasına gelen topu filelere atacak, kanat oyuncuların, Umar, Aatıf, Nakoulma ve Samu’nun indireceği toplara fısıldayacak kaliteli bir golcü şart. Bu konuda size tek bir örnek vereyim. Akhisar takımı lige ilk çıktığı sezon devre arası toplandığı puan ile lig sonuncusu ve kesin düşer diyorlardı. O takım devre arasında size bahsettiğim “bay” golcü oyuncu olarak Yunan Gekas’ı almıştı. Sezon sonu Gekas, attığı gollerle Akhisar’ı ligde tuttu. Demem o ki, ha Fenerde Slimani, ha Rize’de Vadat. İkisi de boğuşuyor ama net bir golcü değiller. Rizespor, bence ligde kalması alacağı golcü oyuncuya bağlı. Bu iş tabela işi, tabelayı değiştirecek olanda Gekas tipi santrafor bulmanla geçer. İyi bir Aatıf sana 2 – 3 maç alır ama bu yetmez. Dolayısıyla bu kanat oyuncuları altında senin santrafora acil ihtiyacın var.

Çaykur Rizespor kulüp Başkanı Hasan Kartal, iyi niyeti altında geldiği günden beri verdiği sözü tuttu. Transfer yapacağız dedi, yaptı ve yapmaya devam edecek. Kış transfer dönemi kolay değil. Sen 3 aylık yaz transfer dönemini çok kötü geçirmişsin ve şimdi önünde 20 günde yapacağı kış transferinde hata yapma şansın yok. Sizin anlayacağınız “bıçak sırtı” bir transfer dönemi geçiriyoruz. Teknik direktör Okan Buruk ve ekibi, bundan sonra alınacak olan sonuçlara günahı ile sevabı ortak olacak. Okan hocanın ikinci devre ortaya koyacağı taktik, kümede kalma adına en belirleyici unsur olacak. Okan hoca’yı ilk devre eleştirmedik ama bu devre tüm oklar onun üzerinde olacak. Hem Hasan Başkan’da hem de Okan hocada iyi niyet var. Hasan Kartal dediğini yaptı, yapmaya da devam edecek, bundan sonra futbol deyimi ile top artık Okan hocada..

Bu takım sezon sonu ligde kalırsa Başta Hasan Kartal olmak üzere Okan Buruk ve futbolcuları büyük bir işin altına imza atarlar, hepsinin ismi Rizespor kulüp futbol tarihine altın harflerle yazılır. Yok aksi durumda ise bu faturanın büyüğü sezon başında bu takıma yön verenlere kesilir. Unutmayalım ki bu camia artık uyandı ve kendilerine hayal kurduranlardan bir gün musalla taşı üzerinde olsa da haklarını helal etmeyecekler!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın