Futbol Affetmez!

 


Futbol Affetmez!

Okan Buruk dönemi ilk yarıyı son sırada 12 puan ile tamamlamıştık. Devre arası kamp için Antalya’dayız. Birçok süper lig takımları orada. İstanbul basınında görev yapan arkadaşlar ;" Ne işiniz var kampa, siz düştünüz” Bursa basınında görev yapan arkadaşlar;” Selim, önünüzde Fenerbahçe var o düşmez, dolayısıyla işiniz çok ama çok zor, kesin düştünüz” demişti.

Bursaspor’un  ilk yarı sonunda 20 küsur puanı vardı bizim ise 12 puanımız vardı. Sezon sonu bana ;” Kesin düştünüz” diyen meslektaşımın takımı yani Bursaspor küme düştü, biz ise az kalsın UEFA’ya gidiyorduk. UEFA derken geçen hafta UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden seçilen TFF 1. Başkan Vekili Rizeli Servet Yardımcı abimizi tebrik ediyorum. Bu hem ülkemiz için hem de Rize için “gurur” verici bir durum, kendisine başarılar dilerim.

Futbol bu asla affetmez. Bu işin şakası yok. Geçen hafta Başkent’te oynanan Gençlerbirliği maçından alacak olduğun bir puan aslında seni çok ama çok rahatlatacaktı. Maalesef o maçta kaybedilen puan seni şimdi kalan 4 hafta içinde sıkıntıya sokacak. Özellikle hafta sonu oynayacak olan Denizlispor maçından elin boş olarak döndüğün anda sıkıntı katlanarak artar. Onun için ne diyorum; Futbol asla affetmez!..

Rizespor’un bu sezon oluşturulan kadronun boyunu postunu son iki hafta oynadığı maçlarda gördük. Aslında Bülent hocada arada bir kadro mühendisliğine laf sokuyor ama maalesef bu oyuncularla bu ligi bitireceğinden fazla da oyuncularını Sumudica gibi ateşe atmak istemiyor. Ligin en kötü kadrosuna sahip Gençlerbirliği takımına ligde 5 puan kaybetmek aslında bence bu sezon Rizespor’un özetidir.

Gelelim Beşiktaş maçına. Kara kartal Rize’de öyle bir maça başladı ki ;” Ben bu sezon şampiyon olacağım” diyor. O eksik, bu yok demeden bizim kaleyi pozisyon bataklığına çevirdiler. Tabi buna Rizespor teknik patronu Bülent Uygun’un maç öncesi santraforsuz oyun anlayışı altında çıkardığı 11’de destek oldu diyebilirim. Ligin ilk yarısında Beşiktaş’tan 6 yedik. O maçta Tomas hoca maç akşamı 3 stoperi konaklanan otelde odasına çağırıyor. ( Yassin, Emir, Talbi ) Onlara diyor ki ;” Yarın 3 stoperle oynayacağız. Bakın İtalya’da Atalanta takımı kendi liginde böyle oynuyor. Bizde yarın böyle taktik anlayışı ile sahaya çıkacağız”. Hafta içi çalışılmadan, maç akşamı otel odasında verilen özel taktikle çıktığımız maçta yarım düzüne gol ile Rize’ye dönmüştük. Hırvat hoca iyi bir insandı ama maalesef İtalyan sevdası bizi çok maçta yaktı, onu da yaktı. Gelelim Bülent hocaya. Büyük iş. Sumudica sonrası 14 puan helal olsun ama daha iş bitmedi. Bülent hoca ve oyuncular kazanılan Konya maçı sonrası havaya girdi. Son iki maçta çıkardığı 11’ler tartışılır. Özellikle kendi sıkletinde olan Gençlerbirliği maçında rotasyonlu bir kadro altında pısırık bir oyun bizi sıkıntıya soktu ve dün de istim üzerinde olan lider Beşiktaş karşısında bence sezonun en kötü ilk 60 dakikasını oynadık. Bu kadar mahkûm olduğumuz bir maçı bu sezon ben hatırlamıyorum. Siz bakmayın maç skorunun 3 – 2 olduğuna Beşiktaş takımı evinde yaptığını deplasmanda da yapardı 6’lık olurduk. İşte ne diyoruz. Futbol bu asla affetmez. Son dakika maçın hakemi Abdülkadir Bitigen haklı olarak kazandığımız o korner atışına izin verseydi belki de bir gol daha bulacaktık maçta 3 – 3 beraberlikle sona erecekti. Aynı durumda Beşiktaş o korneri kazansa maçın hakemi o korner atışına müsaade etmeyecekti he mi! ..

İşte beyler son zamanlarda özellikle sosyal medyanın büyümesi ile Anadolu takımı ile İstanbul takımı arasında oynayacak olan maçlar maçtan çıktı artık. Rizespor olarak kendimizi örnek vereyim. G.Saray, Fener, BJK. Fark etmiyor. Kazansan ayrı bir tartışma, kaybetsen ayrı bir tartışmanın tam ortasında buluyorsun kendini. Rizespor yönetimi maç sonu Jesus’un " Rizespor kendi için oynamadı" sözleri yargıya taşımalı, yoksa bu durumu kabul etmiş olur!

Ligin etek boyu kısaldı. Kalan 4 hafta içinde ilk olarak önündeki maça bakacaksın. Denizlispor maçı bu sezonun final maçına döndü. Ya tamam yada sıkıntıya devam diyeceğin bir maç bizi bekliyor. Her takım onuru ile mücadelesini veriyor. Ege’de Pazar günü bizi çok zor bir maç bekliyor. Rizespor başkanı, yönetimi , sportif direktörü, üst aklı.. Kim varsa son kez ders alsınlar. Sezon başı bu satırlardan her sefer yazdık, tv’de, radyo’da dilimiz döndüğü kadar anlattık. Bu kadro sıkıntılı bir kadro. Bu kadar para ile sen çok rahat ilk 5 içinde olursun, zaten Hasan Kartal Başkan’da sezon başından beri hedefi ilk beş olarak açıklamıştı. Gelinen noktada Hasan Başkanı bir kez daha kandırdılar. Kendisi futbolu bilmediği için çabuk aldanıyor. Bu yüksek ücretler altında bu vasıfsız topçularla bu takım anca son beşin biraz üzerinde olur. Zaten durum ortada. Futbolun şakası olmaz, o takımın dostu, bu takımla ikili ilişkilerimiz iyi dediğiniz anda sizi yerler. Gücün varsa sahada vurup geçeceksin. Bu iş tamda bu zamanlarda fide seçimine benzer. Transfer döneminde kaliteli oyuncular, aç isimler, yürekli futbolcuları kadrona katacaksın. Kaliteli fide size ürün verir, kaliteli oyuncu size puan kazandırır hesabı ile aynı. Bakınız Sergen Yalçın sezon başında nasıl başardı! Sergen hoca biraz da ağzını tutsa, ağlamazsa bence çok daha sempatisi artar.. Beşiktaş takımı bu saatten sonra şampiyonluğu vermez. Anormal bir kenetlenme var, üst düzey iştahla oynuyorlar, ben bunu dün canlı olarak gördüm.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın