Rize'de O Bina Yıkıldı!

TERKEDİLMİŞ BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Rizeli vatandaşlar tarafından Rize Belediyesine birçok kez şikayet edilen Piriçelebi Mahallesinde bulunan metruk binanın yıkımı Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Piriçelebi Mahallesi 1457 ada 2 nolu parsel üzerinde bulunan metruk yapı 02.05.2018 tarihinde yapılan incelemede, söz konusu yapının korunmasız ve terk edilmiş olduğu, art niyetli kişiler tarafından kullanıldığı, mevcut haliyle her an yıkılacak durumda olduğu, can ve mal emniyetini tehdit ettiği tespit edilmiş ve 30.05.2018 tarihli raporda yapının kontrollü bir şekilde yıkımının gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Bina da ikamet olmaması ve yapı sahiplerinin de bulunmaması üzerine rapor muhtarlığa tebliğ edilmiş ve yapıya asılmıştır.

Piriçelebi Mahallesi 1457 ada 2 nolu parsel üzerinde bulunan metruk binanın yıkımı için 3194 sayılı İmar Kanununun 39. Maddesinin Belediye Encümen kararının uygulanması encümence görüşülüp kabul edilmiştir.

Bu çerçevede atıl durumda olan bu yapının şehrimizin imar, estetik ve güvenlik açısından daha yaşanılabilir bir yer olması için gerekli güvenlik önlemleri alınarak 3194 sayılı İmar Kanununun 39.ve 40. Maddelerine istinaden metruk binanın yıkımı Rize Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Piriçelebi Mahallesi Muhtarı ve sakinleri yıkımı gerçekleştirilen bina için Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'a teşekkürlerini ilettiler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın