GÜNDOĞDU DOĞALGAZA KAVUŞTU

Gündoğdu Doğalgaz ile Buluştu

 

 

Rize Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Gündoğdu'nun bir bölümünde doğalgaz çalışmaları son aşamaya geldi.

Gündoğdu'ya doğalgaz verilmesi yolunda yürütülen çalışmalar çerçevesinde, ana hat ve ara sokaklar dahil 2 bin 500 metre doğalgaz boru hattı döşenerek vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.

Çalışmaların kısmen tamamlandığı Gündoğdu’da doğalgaz boru hattı çekilen alanda, 50 bina ve yaklaşık 850 - 1000 arasında daire doğalgaz kullanabilecek. Çalışmaların tamamlandığı alanda ikamet eden vatandaşlar doğalgaz aboneliklerini yaptırmaları halinde gaz kullanımına başlayacaklar.

Gündoğdu’da ayrıca Rize Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Başkan Kasap'ın 9 aylık Belediye Başkanlığı süresi içerisinde 2 bin 500 ton asfalt kullanıldı, gerekli yerlere taş duvar ve perde duvar çalışmaları yapıldı.

DOĞALGAZ KULLANIMA SUNULDU

 

 

Yapılan çalışmaları değerlendiren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Gündoğdu beldesi beş mahallesiyle birlikte Rize Merkez Belediyemize bağlandıktan sonra bölgenin eksikliklerini hızlı bir şekilde tamamlamanın gayreti içerisinde olduk. Doğalgaz, kanalizasyon, fen işleri ve su çalışmaları noktasında yoğunlaştık. Vatandaşlarımızın bizden en çok talep ettikleri, doğalgazın kullanımlarına sunulmasıydı. Bu doğrultuda doğalgaz firmasıyla yaptığımız istişareler sonucunda, 2 bin 500 metrelik doğal hattı döşenerek vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Teknik sebeplerden dolayı şu anda Gündoğdu’nun tamamına doğalgaz verilmesi mümkün olmuyor. Teknik sıkıntılar aşıldığında doğalgazı tüm bölgeye yaygınlaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Doğalgaz şebekesinin olduğu yerlerdeki vatandaşlarımızın aboneliklerini yaparak kullanıma başlayabilirler. Aboneliklerin artması yeni yatırımların da önünü açacaktır.” dedi.

İÇME SUYU ŞEBEKESİ VE İSHALE HATTINDA YENİLEME ÇALIŞMALARI

İçme suyu şebekesi ve ishale hattında yenileme çalışmaları'nın yapıldığı Gündoğdu'da yapım maliyeti 3 milyon 500 bin lira olan 7 kilometrelik ishale hattı tamamladı. Ayrıca 45 kilometrelik şebeke hattı polietilen borular ile yenilendi.

Başkan Kasap, “İçme Suyu için yeni depoların yapıldığı Gündoğdu Güzelsırt mevkiinde bulunan 1000m3'lük içme suyu deposunun %80'lik kısmı, Dağınıksu mahallesinde 200m3'lük deponun harfiyat çalışması tamamlanma aşamasında olup, Bozuklale mahallesinde 100m3'lük içme suyu deposu tamamlandı” dedi.

DOĞU PARK PROJESİ İHALE AŞAMASINA GELDİ

Gündoğdu sahiline yapılması düşünülen ‘Doğu Park Projesi’nin proje ihale aşamasına geldiğini belirten Başkan Kasap, “Doğu Park çalışmamış proje ihale aşamasına gelmiştir. Projeye yönelik olarak alınan kredinin bir miktarı belediyemize aktarıldı. İnşallah en kısa zamanda bu projenin uygulama çalışmalarına başlayacağız. Gündoğdu bölgemizin Rize’mizin diğer yerleri gibi en iyi hizmeti alacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın