RİZE'DE SU KESİNTİSİNİN ANA NEDENİ, ESKİ BORULAR VE GÜNEY ÇEVRE YOLU

Rize Belediyesi’nden Su Kesintileriyle İlgili Duyuru

 

 

Rize Belediye Başkanlığı’ndan şehir merkezinde yaşanan ve yaşanabilecek su kesintileriyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Rize'nin birçok mahallesinde elimizde olmayan nedenlerden dolayı su kesintileri meydana gelmektedir. Oluşan su kesintileri telefon mesajı ile halkımıza bildirilmektedir. Rize şehir şebekesi yaklaşık 30-40 senelik içme suyu hatlarıdır. Bunlar ömürlerini tamamlamış ve tamamlamak üzeredir. Su kesintilerimizin sebeplerinden biri bu hatları yenileme ve arızaları onarmamızdan kaynaklanmaktadır.

Yenişehir caddesi üzerinde yapılan ve yapımı devam eden Rize çevreyolu çalışmalarından dolayı bu güzergah üzerinde bulunan hatlarımızın zarar görmesi şebeke güzergahlarının değiştirilmesi geçici hatların oluşturulması sahil kısmında bulunan Gülbahar, Bağdatlı, Portakallık, Müftü, İslampaşa mahallelerini olumsuz etkilemektedir. Şehir merkezine doğru çalışmalarına devam eden çevre yolu yapımı işi ana hatlarımızın yoğun ve karmaşık olan kısımlarına ilerlemektedir. Bu durum su kesinti miktarlarımızın artmasına ve Çamlıbel, Ekremorhon ve Tophane mahallerini de etkilemesine sebebiyet verecektir.

Su kesintileriyle ilgili bütün şikayetlerinizi Rize belediyesi çağrı merkezi 444 50 53 numarayı arayarak bildirebilirsiniz. Kasıtlı olarak hiçbir şekilde halkı mağdur edemeyiz etme lüksümüzde bulunamamaktadır. Ekiplerimiz 7/24 su kesintilerine müdahale etmektedirler.

Şu anda projelendirme aşamasında olup 2017 yılının başında Rize ilinin ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu şebeke hatları ve şehir içme suyu depoları Avrupa Birliği hibe programıyla yenilenerek Rize modern ve sağlıklı içme suyu şebekesine kavuşacaktır.”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın