ÇAY TADIM UZMANLARI BİR ARAYA GELDİ

SİYAH ÇAYDA DUYUSAL ANALİZ (TADIM ) EĞİTİMİ

 

 

Rize Ticaret Borsasının ev sahipliğini yaptığı Siyah Çayda Duyusal Analiz (Tadım) Eğitimi 27-28 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirildi. 2 gün süren eğitimde; Tadım Uzmanı Akın KAMİLOĞLU, çayın tanımı, çay çeşitleri, çayın üretim aşamamalarını, dünyada ve Türkiye de çay tadımı hakkında genel bilgi verdi. Türk çayı, yabancı menşeili çaylar, yabancı madde katkılı çaylar, doğal bitki katkılı çaylar, proses eksikliği olan çayların tadımı yapıldı.

RTB Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı personeli ve çay sektörünün kalite biriminde çalışan personelin katılımı ile gerçekleşen eğitimde, çayın tarladan bardağa kadar gelen süreç gözden geçirilip olası sorunlar, çözümler hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.  Eğitim süresince 90-100 nevi arasında tadım yapılan çaylardaki olası hatalar, duyusal analiz değerleri, prosesteki hataların çaya nasıl yansıdığıeğitime katılanlara anlatıldı.

Türk Çay sektöründe kalitenin arttırılması, üretim aşamalarındaki hataların önlenmesi için Çay tadım uzmanları periyodik aralıklarla bir araya gelip benzer eğitimlerin yapılması huşunda ilke kararı aldılar.

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın