BİR RÜYA DAHA GERÇEKLEŞİYOR.. SALARHA TÜNELİ İHALESİ YAPILDI

30 Firmanın katıldığı Salarha Tüneli ihalesi yapıldı, ihale sonuçları önümüzde ki günlerde açıklanacak.

 

 

Rize”yi Salarha ve Andon bölgesine bağlayacak olan Salarha tünelinin ihalesi Ankara Karayolları Genel Müdürlüğünde yapıldı.

    Rize”yi Salarha bölgesine bağlayacak olan 2700 metre uzunluğunda ki çift gidiş, çift geliş olarak yapılacak olan Salarha tünelinin ihalesi Ankara Karayolları Genel Müdürlüğünde yapıldı.  Dortyol köyünde yapılan törene Eski TBMM Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Genel başkan Danışmanı Sakarya Milletvekili Şaban Dışlı, İstanbul Milletvekili Rize adayı Osman Aşkın Bak, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İl Başkanı Muhammet Avci bazı STK başkanları ile köylülerin katıldığı törende Ankara Karayolları bölge Müdürlüğüne canlı bağlantı yapıldı.

 

 

   Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan  Türkiye”nin en uzun 4 üncü tüneli olacak olan Salarha Tünelinin ihalesine 30 firmanın katıldığını belirterek “ 30 Dosya içinden en düşük fiyatı veren farma ile görüşmelerimiz olacak, bu yıl içinde Salarha tünelinin inşaatı başlayacak. Ayrıca Ovit Tünelinde yüzde 70 lik bölüm tamamlandı ve 2016 yılı içinde ovit tünelini bitirmiş olacağız. Salarha tünelinin 200 Milyon TL ye mal alacağını düşünmekteyiz” dedi.

   Eski Meclis Başkanı Köksal Toptan ise konuşmasında “ Bu dağlar bizim için önem arz etmekte, çocukluğumuz bu dağları tırmanmakla geçti, ilk okula giderken yol açılması için kazma kürek ile çalıştık. Şehre inmek için patıka yollardan iki saat yürürdük. Şimdi ise Bir taraftan dağlar delinirken diğer taraftan denizlerin altı delinmekte, bu sıhırlı gidişe devam etmek gerek. Bu nedenle 7 Haziran seçimleri bizim için önemli, Rize”de rekor kırdınız , artık rekoru yenilemenitz gerek” dedi.

 

 

   AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise  konuşmasında “ Başkalarının gördüğü rüyaları bizler gerçekleştiriyoruz. Ovit Tüneli 167 yıl önce rüyaydı, biz gerçekleştiriyoruz. Havaalanı, Lojistik üst, Rize Limanı bunları rüya gördüler ancak biz gerçekleştiriyoruz. Bolu tünelini 20 yıl da yapamayanlar Salarha tünelinimi yapacaklar. Bu onlar için bir rüya, 7 Haziran”da onlar yine rüya görmeye devam etsin, biz yapalım” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın