KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR, MADALYALARINI ALDILAR

KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR, MADALYALARINI ALDILAR

 

Rize’de en çok kan bağışı yapan vatandaşlara Türk Kızılay’ı Rize Kan Bağış Merkezi tarafından altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi.
14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla kan bağışının yaygınlaştırılması ve kan bağışında bulunanların ödüllendirilmesi amacıyla Rize Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenlenen törene, Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, Türk Kızılay’ı Rize Şube yetkilileri, Rize Kan Merkezi yetkilileri, sağlık personeli ve gönüllü kan bağışçıları ile aileleri katıldı.

 

Dünya Kan Bağışçıları Gününde kan bağışında bulunanlar ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Yaşantımızda her an kana ihtiyaç duyabileceğimizi unutmayarak düzenlenen kan bağışlarına destek verilmelidir. Kan bağışı bir gönül işidir. Burada gördüğümüz bu tabloda Rize'nin hayırsever yanını gösteren en güzel örnektir. Bu tablo çok anlamlıdır. Çünkü kan bir insanın en değerli varlığıdır.  Bugün burada Rize’de en çok kan bağışlayan kan bağışçılarımıza madalya ile teşekkür belgelerini vereceğiz, bu güzel ve anlamlı duyarlılığı gösteren bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. ”dedi.
İnsanın kendi vücudundan çıkan bir parçanın, başka bir insanın sağlığına kavuşmasına etki sağladığını anlatan Vali Yazıcı, bütün Rizelileri kan vermeye davet ederek, “Kan Bağışında Bulunalım” çağrısı yaptı.
Konuşmaların ardından törene katılan Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve Rize Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş en çok kan bağışında bulunanlara plaket ve madalyalarını verdiler. Tören toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Törende 35 ve üzeri kan bağışında bulunan 3 kişiye altın madalya, 25 ve üzeri kan bağışında bulunan 12 kişiye gümüş madalya ve 10 ve üzeri kan bağışında bulunan 134 kişiye bronz madalya verildi. 45 ve üzerinde kan bağışında bulunan kişi ayrıca plaket ile tebrik edildi.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın